• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

20 şoför virüsten öldü, Londra’da otobüsler bedava oldu

20 şoför virüsten öldü, Londra’da otobüsler bedava oldu
Londra'da 20 otobüs şoförünün corona virüsü sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından şoförlere yakınlaşmayı azaltmak için otobüsler ücretsiz hale getirildi.

LONDRA- Londra'da 20 otobüs şoförünün corona virüsü sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından şoförlere yakınlaşmayı azaltmak için otobüsler ücretsiz hale getirildi. Böylece ulaşım kartını basmak için yolcular şoför koltuğuna yaklaşmamış olacak aynı zamanda vatandaşlara ekonomik olarak da destek verilmiş oldu.

londra’da-otobusler-.jpgİngiltere'nin başkenti Londra'da corona virüsü ile mücadele kapsamında yeni önlemler alındı. Şehirde 20 otobüs şoförü, mesaileri sırasında virüs kapıp hayatını kaybetmesinin üzerine Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, şoförleri koruma amacıyla pazartesi gününden itibaren otobüs yolcularından ücret alınmayacağını açıkladı. Türkiye'de olduğu gibi İngiltere’de de otobüse ön kapıdan biniyor ve ödemeler burada yapılıyor. Bu sırada yolcular ile şoförler birbirlerine fazlasıyla yaklaşıyor.

ORTA KAPIDAN BİNİLECEK

Business Insider’da yer alan habere göre; Otobüslerin ücretsiz olmasıyla birlikte artık yolcular araçlara binmek için orta kapıları kullanacak. Bu sayede şoförler için de sosyal mesafe kuralı uygulanabilecek. Belediye Başkanı Khan yaptığı açıklamada, “Toplu taşıma birimlerimizde şimdiye kadar 20'si şoför olmak üzere 26 çalışanımız corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Bu ölümler beni derinden yaraladı. Umarım yeni önlemlerimiz sayesinde ölümlerin önüne geçebiliriz. Londralılara, çok zorunlu olmadıkça toplu taşımaları kullanmamalarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

İngiltere'de karantina uygulamalarının başlamasının ardından Londra'da toplu taşıma kullanımı, yüzde 90 gibi büyük bir oranda düştü.

İSTANBUL’DA KAPASİTENİN YARISI KADAR YOLCU ALIYOR

Benzer tedbirler İstanbul'da da alındı. Toplu taşımalarda alınan önlemler kapsamında sürücü ve yolcuların maske takmaları zorunlu hale getirildi. Ayrıca sosyal mesafe kuralı çerçevesinde araçlara kapasitelerinin yarısı kadar yolcu alma sınırı getirildi.

Bu haber toplam 2316 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.