• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

2. Kayak Sempozyumu sona erdi

2. Kayak Sempozyumu sona erdi
Kayak Federasyonu'nun düzenlediği yerli ve yabancı çok sayıda uzman eğiticinin katıldığı 2. Uluslararası Kayak Sempozyumu ve sergisi sona erdi.

ANKARA-Kayak Federasyonu'nun düzenlediği 2. Uluslararası Kayak Sempozyumu sona erdi. Yerli ve yabancı çok sayıda uzman eğiticinin çeşitli teorik dersler verdiği konfrans çerçevesinde bir de sergi düzenlendi.

Kayak Federasyonu'nun düzenlediği 2. Uluslararası Kayak Sempozyumu ve sergisi sona erdi.

Ankara Dedeman Otel'de düzenlenen ve iki gün süren sempozyumun açılış törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşman Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, kış sporunu ve turizmini çeşitlendirmek amascıyla düzenlenen sempozyumun kış sporlarına yeni ufuklar açmasını diledi.

Kış sporlarının gelişmesinin kış turizmini de canlandıracağını ifade eden Bakan Başesgioğlu, "Turizmi çeşitlendirmek için tüm dünyada bir arayış var, yaz turizmi tek başına yeterli değil. Turizmi çeşitlendirmek çok önemli. Kış turizmini geliştirmek için kış sporları büyük önem arz ediyor. Türkiye coğrafi konum olarak bu konuda büyük bir potansiyele sahip. İlk olarak 26 olan kayak merkezi sayımızı 100'ün üzerine çıkarmalıyız." şeklinde konuştu.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun son dönemde büyük atılımlar yaptığını belirten Bakan Başesgioğlu, "Biz, kayağa önem veren bir ülkeyiz. Bu sporu yaygınlaştırmak için hepimize görevler düşüyor. Ülke olarak çok önemli bir sınava hazırlanıyoruz. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapacağız. Bunun Erzurum'da yapılacak olması beni çok mutlu ediyor. Doğuda şimdiye kadar bu çapta bir spor organizasyonu yapılmadı. Doğu illerinin de kalkınmasını sağlayacak bu organizasyonu ülkemize kazandıran Türkiye Kayak Federasyonu'na teşekkür ederim." dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ise ben diyerek değil, biz diyerek çalıştıklarını ve bilime önem vererek bilimin önderliğinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Kayağı geliştirmeye altyapıdan başladıklarını belirten Ayık, "Hem performans olarak iyi hem de bayrak sevgisi taşıyacak bir kayak ordusu kurmayı hedefliyoruz. Zirve neredeyse orayı hedefliyoruz. Tünelin sonundaki ışık göründü. Biraz daha çalışarak o ışığa ulaşacağız" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan da Türkiye Kayak Federasyonu'nun özerk olmasıyla birlikte, son dönemde büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ve kayak sporunun hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde yaygınlaştığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Başesgioğlu, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen kayak sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Dedeman Otel'de 2 gün süren sempozyumda yerli ve yabancı çok sayıda uzman eğitici, kayak branşına özgü, antrenör eğitim ve gelişimine yönelik çeşitli teorik dersler verdi.

Sempozyumun ikinci ve son gününde konuşmacılar, rekreasyonel kayak sporundan beklentiler, kayakta sağlık yapılanması, kayak alanlarının yeniden düzenlenmesi, kayakta kuvvetin yeri ve antrenmana yaklaşım, antrenör eğitiminde farklı ülke modelleri konuları ele alındı.

Sempozyum çerçevesinde düzenlenen panelde ise 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın master planı tanıtıldı.

İlk defa gerçekleştirilen kayak sergisinde ise kayak faaliyet alanlarında kullanılan araç ve donanımları üreten firmaların ürünlerini tanıtıldı.

Yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katıldığı sergide üreticiler yeni ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.