• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

19 saatlik dünyanın en uzun uçuşu test edilecek

19 saatlik dünyanın en uzun uçuşu test edilecek
19 saat sürmesi planlanan dünyanın en uzun uçuş seferi, bu yıl içinde Qantas Havayolları tarafından test edilecek.

SİDNEY-  LONDRA - 19 saat sürmesi planlanan dünyanın en uzun uçuş seferi, bu yıl içinde Qantas Havayolları tarafından test edilecek. Uçuşun başarılı olması halinde ilk sefer 2022 yılında gerçekleştirilecek.

Son yıllarda havayolu şirketleri arasında bir ‘en uzun menzilli uçuş’ yarışı başlamış durumda. Havayolu şirketleri, en uzun menzile aktarmasız bir şekilde uçuş gerçekleştirmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. 

Singapur Havayolları tarafından gerçekleştirilen Singapur-New York uçuşu, 15.344 kilometrelik menzili, hava durumu ve rüzgara bağlı olarak azami 18 saat 25 dakikalık uçuş süresi ile dünyanın en uzun uçuş seferi olarak biliniyor.

qantas-havayollari-.png

Katar Havayolları’nın Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinden Katar’ın Doha şehrine gerçekleştirdiği uçuş, 17 saat 40 dakika ile listenin ikinci sırasında yer alırken; Qantas'ın Avustralya’nın Perth şehrinden İngiltere’nin başkenti Londra’ya gerçekleştirdiği sefer, 17 saat 20 dakika ile üçüncü sırada yer alıyor.

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, pek yakında listenin zirvesine oturabilir. Zira şirket, bu yıl içinde Sydney-Londra ve Sydney-New York arası aktarmasız seferlerin testlerine başlayacak. Hesaplamalara göre seferler 19 saat gibi oldukça uzun bir sürede tamamlanacak.

İLGİLİ HABER

'Yerli ve Milli' Uçağı Almanlara Kaptırdık

Seferlerin resmi olarak başlamadan önce test edilmesinin nedeni, yolcuların ve mürettebatın bu kadar uzun bir yolculuğa dayanıp dayanamayacaklarını belirlemek. 3 seferden oluşacak testler, 14.800 kilometre menzilli Boeing 787-9 uçaklarıyla gerçekleştirilecek ve uçakta toplam 40 kişi bulunacak.

Uçuşlar sırasında yolcular ve personelin sağlık değerleri, giyilebilir teknoloji cihazlarıyla ölçülecek. Seferler boyunca yolcu ve mürettebatın uyku düzeni, yiyecek-içecek tüketimi, uçuşun sağlığa ve vücut saatine etkileri incelenecek. Seferlerin resmiyet kazanıp kazanmayacağı bu yıl içinde belli olacak ve resmiyet kazanması halinde ilk sefer 2022 yılında gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.