• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

1600 yıllık Sultan Sarnıç turizmde

1600 yıllık Sultan Sarnıç turizmde
Fatih Çarşamba’da 1600 yıllık Sultan Sarnıç, Sarnıç Turizm Organizasyon Kongre ve Prodüksiyon A.Ş. tarafından 7 yılda restore edilerek turizme kazandırıldı.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


İSTANBUL- Fatih Çarşamba"da Bizans İmparatoru 1. Theodosius döneminden kalma 1600 yıllık Sultan Sarnıç, Sarnıç Turizm Organizasyon Kongre ve Prodüksiyon A.Ş. tarafından 7 yılda restore edilerek turizme kazandırıldı.


TÜRSAB 2. Başkanı Talha Görgülü

Sultan Sarnıç"ın açılışına İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  yetkilileri, Anıtlar Kurulu yetkilileri, Fatih, Eyüp belediye başkanları, TÜRSAB 2. Başkanı Talha Görgülü, Yönetim Kurulu Üyesi Günnur Özalp, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Emin Çakmak,
Eminönü Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Cemal Çoban ile çok sayıda seyahat acentesi katıldı.


Sultan Sarnıç işletmecisi Sarper Kumbaracı,  Amerikalı çift Catherine ve Richard Millard"a plaket verdi

Açılış töreninde Sultan Sarnıç"ın turizme kazandırılmasında Sarnıç Turizm Organizasyon Kongre ve Prodüksiyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sarper Kumbaracı"ya en büyük desteği veren Amerikalı çift Catherine ve Richard Millard"a plaket verildi.



UZUN SÜRE DEPO OLARAK KULLANILDI

Vakıflar Genel Müdürlüğü"nden alınan kullanım izni sonrasında kurulan şirket kongre, seminer, sempozyum gibi kültürel amaçlı faaliyetlerin yanında sosyal amaçlara da hizmet edecek organizasyonlara ev sahipliği yapmayı hedefliyor.
Uzun süre depo olarak kullanılan Sultan Sarnıç, birinci derecede tarihi eser olan ve iplikçiler ve marangozların kullandığı sarnıç 2000 yılında Sarnıç Turizm Organizasyon Kongre ve Prodüksiyon A.Ş. tarafından onarıma alındı. Kongre, seminer, konferans ve özel organizasyonlara ev sahipliği yapmak üzere turizme kazandırıldı.


TurkiyeTurizm.com yayın Yönetmeni Özkan Altıntaş ve seyahat acenteleri yöneticileri


YABANCI İÇİN İÇKİ İZNİ OLMADAN TURİZM OLMAZ!
Sultan Sarnıç"ın içki servisi izni olmadığını belirten seyahat acenteleri “Yabancı grupları buraya sadece görmeleri için getirebiliriz. Onlara Türk mutfağının lezzetlerini sunarken içki içmeyin diyemeyiz. Sultan Sarnıç"ın yabancılara içki servisi sorunu çözülmezse sıkıntı çekilir. Ülkesinde her yemekte bira içen Alman"a, her yemekte şarap içen İtalya"da ve İspanyol"a içemezsiniz diyemeyiz. Turiste ülkesindeki alışkanlıklarını sunmak zorundayız” dediler.



CWT'den  Süleyman Gök, ESİAD Başkanı Cemal Çoban TürkiyeTurizm.com'dan Özkan Altıntaş


1600 YILLIK SARNIÇ
1.Theodosius döneminde, 378 ile 395 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen Sultan Sarnıcı, dikdörtgen bir plana sahip ve iç kısmında 28 adet mermer sütun yer alıyor. Sütunların beyaz mermer ve granit karışımı, Korint başlıklarının değişik figürlere sahip olmasının zamanında devşirme malzeme ile yapıldığını gösteriyor. Ayrıca sütunların tablaları ile bazı başlıklarda haç monogramı bulunuyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.