• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

135 yıllık çınarı yakmak istediler

135 yıllık çınarı yakmak istediler
Osmaniye'de 135 yıllık tarihi bir çınar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce benzin ve lastik kullanılarak yakılmak istendi.

OSMANİYE - Osmaniye'de 135 yıllık tarihi bir çınar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce benzin ve lastik kullanılarak yakılmak istendi.

Gebeli Mahallesi'nde meydan olarak adlandırılan yerde bulunan ve vatandaşların altında çay içtiği çınar şans eseri tutuşmadı. Yanan çınarda hasar meydana geldi.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine belediye itfaiye ekipleri yangınla ilgili yaptıkları incelemenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de Emniyet Müdürlüğü'ne olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Korunması gerekli kültür varlıkları arasında yer alan çınarı yakanların bulunması için geniş çaplı araştırma yapıldığı bildirildi. Bu arada çınarın bulunduğu mahalle sakinleri de olaya büyük tepki gösterdi.

Çınarı diken Mithat Koca Berk'in torunu evli 4 çocuk babası Osman Berk (53) çınarın 135 yıllık olduğunu konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kadar giderek takipçisi olacaklarını kaydetti.

Tarihi çınarı koruma noktasında yetkililerin yetersiz kaldığını belirten Berk, "Bu çınar ilimizle özdeşleşmiş bir çınardır. Üzerine korunması gerekli ibaresi yazılarak tarihi bir eser korunmaz. Bu işi yapanların elleri kırılsın gözleri çıksın. Kim ne ister hangi amaçla yakar bu çınarı anlamış değilim" diyerek tepkisini dile getirdi.

Çınarın illerinin tanıtılmasına katkı sağladığını yakanların da bir an önce yakalanmasını beklediklerini aktaran Osman Berk, çınarın etrafının demir parmaklıklarla kapatılarak koruma altına alınmasını istedi

Mahalle sakinlerinden Ali Gün ise çınarı yakmanın mahallerine yapılan bir hareket olarak algıladıklarını söyledi.

Mahalleli olarak olaya tepkili olduklarını belirten Gün, "Umarım en kısa zamanda bu işi yapanlar yakalanır ve gerekli cezaya çarptırılır. Bu çınarı babam dedem görmüş bizlerde gördük torunlarımızın da görmesini itiyoruz." dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.