• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Zorlu'ya şok! İzmir'deki gökdelen projesi iptal edildi

Zorlu'ya şok! İzmir'deki gökdelen projesi iptal edildi
Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı davada İzmir 3. İdare Mahkemesi gökdelen yapımına olanak sağlayan planları bir kez daha iptal etti.

İZMİR- Pasaport’ta eski tütün depoları ile yanındaki alışveriş merkezinin yerine Zorlu Holding tarafından yapılacak gökdelen ile gündeme gelen büyük tepkilere neden olan planlar bir kez daha iptal edildi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı davada İzmir 3. İdare Mahkemesi gökdelen yapımına olanak sağlayan planları bir kez daha iptal etti. Mahkeme gerekçesinde planların şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına aykırı olduğuna dikkat çekti.

zorluya-sok.jpegPasaport’ta eski tütün depoları ile yanındaki alışveriş merkezinin yerine Zorlu Holding tarandan yapılacak gökdelen ile gündeme gelen büyük tepkilere neden olan planlar bir kez daha iptal edildi.Zorlu'nun İzmir'in silüetini bozacak gökdelen projesinin durdurulması için Tunç Soyer devreye girdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 12.01.2018 tarihinde onaylanan 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan Konak 1.Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) planları Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı davada İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

Söz konusu planlar daha önce 3 kez iptal edilmiş ama bunu rağmen 12 Ocak 2018’de dördüncü kez kabul edilmiş. Bu planlara dayanarak da Pasaport’taki söz konusu alana gökdelen yapımı için ruhsat verilmişti.

DAHA ÖNCE DE 3 KEZ İPTAL EDİLMİŞTİ

Söz konusu gökdelen inşaana olanak veren “Konak 1.Etap (AlsancakKahramanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli imar planlarının üç kez mahkeme kararı ile iptal edildiği, ancak geçen yıl dördüncü kez aynı planların tekrar kabul edilerek yürürlüğe girdiği ortaya çıktı. Söz konusu planlarla kent merkezinde her yer de gökdelen yapılabileceği belirltildi.

Bu haber toplam 2754 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.