• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Yüzlerce tatilciye kabus

Yüzlerce tatilciye kabus
TTM Turizm unvanı ile www.tatilmanya.com internet sitesinden tatil satışı yapan seyahat acentesi, yüzlerce tüketicinin tatil hayallerini kâbusa dönüştürdü.

ANTALYA-Ucuz tatil vaadi sunan www.tatilmanya.com sitesinden alışveriş yapan yüzlerce tüketicinin tatil hayali kâbusa dönüştü. Tatilciler önce rezervasyonlarının yapılmadığını, sonra ise aracı şirketin ortadan kaybolduğunu öğrendi. Şikâyetlerin artması üzerine şirketin Antalya’daki merkez ofisine denetim ekiplerini gönderen TÜRSAB, şirketin belgelerini iptal etti.

TTM Turizm unvanı ile www.tatilmanya.com isimli internet sitesi üzerinden tatil satışı gerçekleştiren seyahat acentesi, yüzlerce tüketicinin tatil hayallerini kâbusa dönüştürdü. Taksit ve erken rezervasyon indiriminin cazibesine kapılarak Türkiye’nin değişik yerlerindeki otellere rezervasyon yaptıran tüketiciler, önce rezervasyonlarının yapılmadığını, sonra ise aracı şirketin ortadan kaybolduğunu öğrendi.

ŞİKÂYET YAĞIYOR

Rezervasyon taleplerinin karşılandığı 444 2 086 numaralı çağrı hattından hiçbir şekilde yanıt alamayan tüketiciler, www.tatilmanya.com adresinin devre dışı kaldığını görünce savcılık, tüketici dernekleri ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ni (TÜRSAB) şikâyet yağmuruna tuttu. Bazı mağdurlar Facebook’ta ‘tatilmanya.com mağdurları’ ismiyle grup oluşturdu ve dolandırıldıklarına yönelik iddiaları paylaştı.

OFİSİ KAPATMIŞLAR

Şikâyetlerin artması üzerine şirketin Antalya’daki merkez ofisine denetim ekiplerini gönderen TÜRSAB, ne şirket yetkililerine, ne de çalışanlara ulaşamadı. TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu denetimi doğrulayarak, “Maalesef şirketle ilgili hiçbir yetkiliyi bulamadık. Konuyla ilgili hemen rapor hazırlayıp ilgili kurumlarla paylaştık” dedi.

BAKANLIK DEVREDE

Denetim raporu ile ilgili gerçekleştirilen yaptırımlarla ilgili Hürriyet muhabirine bilgi veren TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün şöyle dedi: “Son 1,5 ayda söz konusu şirketle ilgili çok yoğun şikâyetler aldık. İncelemeler sonunda Turizm Bakanlığı ile temasa geçildi ve belgeleri iptal edildi.

TÜKETİCİLERE ÇAĞRI

Mağdur tüketicileri de ödemelerinin iadesi konusunda bankalara başvuru yapmaları konusunda uyardık. Kredi kartı ile ödeme yapan tüketicilerin para iadesinde sıkıntı yaşamayacağını düşünüyoruz. Ayrıca 1618 sayılı yasa ile ilgili yeni bir taslak hazırlıyoruz. Bu taslağa göre; tüketiciye doğrudan satış yapıp para toplayacak olan seyahat acentelerin hepsi ayrıca tur operatörü sertifikası alması gerekecek.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.