• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Yolu yapılan AltInbeşik'i bir yılda 66 bin turist ziyaret etti

Yolu yapılan AltInbeşik'i bir yılda 66 bin turist ziyaret etti
Doğa harikası Altınbeşik Mağarası günübirlik turlarla gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANSET tarafından işletilen dünyaca ünlü Altınbeşik Mağarası’nı son bir yılda 66 bin kişi ziyaret etti. Doğa harikası mağara günübirlik turlarla gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Hafta sonları ortalama 650 ziyaretçinin geldiğini belirtiyorlar.
altinbesik-magarasi.jpg

İbradı İlçesi’nin Ürünlü Mahallesi’nde yer alan Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın üçüncü büyük yer altı mağarası olan Altınbeşik Mağarası, son dönemde Antalya turizminin en ilgi çekici merkezlerinden olmaya devam ediyor.

altinbesik-magarasi-001.jpg

66 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Özellikle yaz aylarında günübirlik turlarla gelen yerli ve yabancı turistler akın ettiği Altınbeşik Mağarası’nı son bir yılda 66 bin kişi ziyaret etti. Gezi botları ile mağaranın muhteşem doğa güzelliklerini keşfe çıkan ziyaretçileri özellikle beyaz renkli travertenler, sarkıtlar ve dikitleri ile büyülüyor. Bu yıl 21 Haziran’da ziyarete açılan mağara şu ana kadar yaklaşık bin 500 kişiyi ağırladı.

altinbesik-magarasi-002.jpg
altinbesik-magarasi-003.jpgULAŞIM KOLAYLAŞTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında doğa harikası mağaraya ulaşımın daha kolay sağlanması için yol çalışması da gerçekleştirmişti. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 5 kilometre uzunluğunda olan Altınbeşik Mağarası yolunun dar ve tehlikeli olan bölümlerini genişletip asfaltladı ve yol güvenli hale getirildi. Böylece yol, tur otobüslerinin mağaraya kadar ulaşabileceği şekilde yeniden düzenlendi. Fransa'dan Alanya tatile gelen David-Jelissa Xanther çifte, su içinde magarayı botla gezmenin sevincini yaşadıklarını söyle. Xanther, ''Mağaranın doğal güzelliğine hayan kaldık. İçi çok güzel.Mağara içinde ve dışında müthiş bir klimal yapı var. dedi.Can güvenliği Ceketi giymeden mağaraya giriş yasak.Girişler yetişkin 7,5 lira öğrenci 3,5 lira, 0-7 arası çocuklar ücretsiz.

Bu haber toplam 2799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.