• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Yılbaşı için pazara 70 bin hindi gönderildi

Yılbaşı için pazara 70 bin hindi gönderildi
Yılbaşı döneminde Türkiye'de yaklaşık 600-700 bin hindinin kesildiğini belirterek, firma olarak da bu dönemde yaklaşık 70 bin hindinin sevkiyatını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

ANTALYA, Türkiye'de kişi başı hindi eti tüketiminin 560 gram seviyesinde bulunduğu açıklanırken, bunların yaklaşık yüzde 15-20'si yılbaşında tüketiliyor.

Kesilmiş ve temizlenmiş hindinin kilogramının marketlerde 15-20 Türk lirasından satıldığı, bütün bir hindinin fiyatının da pazarlarda 100-150 Türk lirası arasında değiştiği öğrenildi.

-70-bin-hindi.jpgAntalya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerine devam eden Ali Bahar, yılbaşı döneminde Türkiye'de yaklaşık 600-700 bin hindinin kesildiğini belirterek, firma olarak da bu dönemde yaklaşık 70 bin hindinin sevkiyatını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

YILBAŞINA ÖZEL 4-5 KİLOGRAMLIK HİNDİ ÜRETİLİYOR

Bahar, hindinin dişisinin yaklaşık 10-12 kilogram, erkeğinin de 18-20 kilogram ağırlığına kadar ulaştığı bilgisini paylaşarak, hindiyi bütün olarak yalnızca yılbaşı döneminde satıldığını, bundan dolayı yılbaşı için özel olarak 4-5 kilogramlık hindilerin de üretildiğini ifade etti. 

HİNDİ ETİ BALIK ETİNE EN YAKIN ET

Avrupa’da yaklaşık 8 kilogram, ABD'de 12 kilogram kişi başı hindi tüketildiğini bildiren Bahar, Türkiye'de bu oranın yarım kilogramın biraz üzerinde gerçekleştiğini kaydederek, hindi etinin protein değeri olarak kırmızı etten daha yüksek bir değere, beyaz etten de daha düşük bir kalori oranına sahip olduğunu öne sürdü. Bahar, hindi etinin balık etine en yakın et olduğunu ve çok sağlıklı olduğunu savunarak, Türkiye'de tüketiminin çok düşük olmasından yakındı.

HİNDİ ETİNİN TÜKETİMİN ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPILMASI GEREK

Aslında hindi etinin, kişi başı tüketimde Türkiye’de de 6-8 kilogramları hak ettiğini ileri süren Bahar, hindi eti tüketimini artırmak için özel çalışmaların yapılması gerektiğine değinerek, bunu bakanlıkla görüştüklerini ve bakanlığın da buna büyük destek verdiğini anlattı. Bahar, yakında bu konuda bir kamu spotu beklediklerine işaret ederek, hindinin soslanarak tüketilmesi gereken bir et olduğunu anımsattı. Sosla oldukça lezzetli hâle geldiğini öne süren Bahar, nasıl tüketileceği konusunda mutlaka bir bilinçlendirmenin yapılmasını isteyerek, Avrupa'ya ya da dünyanın birçok ülkesine bakıldığında hayvansal protein kaynağı olarak dana eti, kuzu eti, domuz eti, hindi eti ve balık etinin bulunduğuna dikkati çekti.

Toplamda bunların 5 kalem olduğunu hatırlatan Bahar, Türkiye’de ise dana eti, kuzu eti ve balık eti olduğunu, bunun 3 çeşide dördüncü protein kaynağı olarak hindinin konulmasının şart olduğunu dile getirerek, hindi etinin dana ve kuzu eti üzerindeki baskıyı da azaltacak, daha çok protein tüketilmesinin yolunu açacağını savundu. Bahar, sözlerinin sonunda ise sağlıklı bir protein kaynağı olarak hindi etinin, Türkiye'nin gündemine gelmesi gerektiğini vurguladı.

Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.