• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Yerli otel markasına ‘etkin yönetim’ gerekiyor

Yerli otel markasına ‘etkin yönetim’ gerekiyor
Turizoom’un profesyonel ekibi değerlendirdi: Yerli markaların uluslararası pazarda kabul görmesi için otellerin kalite standartlarının oluşturulması gerekiyor.

İSTANBUL - Türk otelcilik sektöründe yerel markaların, yabancı zincirlerle rekabet edebilmesi için personelin eğitimi ve işletmenin fiziki yapısının eksiksiz ve tam olması gerekiyor. Müşterinin yabancı marka otel seçmesinin ana nedenlerinin kalite standardı, marka bilinirliği, güvenilirliği, imaj ve güvenlik algısı olduğu belirtildi. Ayrıca Türk yatırımcının yabancı marka seçmesinin sebebini ise sadece “gelir arttırıcı unsur” olduğunu bildirildi.
Yerli markaların uluslararası pazarda değerlenmesi ve kabul görmesi için otellerin kalite standartlarının oluşturulması, profesyonel ve deneyimli yönetim anlayışı, dijitalleşme ve markaların daha etkin yönetilmeleri gerektiği anlatıldı.

turizoom-002.jpg

DEĞER YARATAN OPERASYONLARA İHTİYAÇ VAR

Türkiye’de mevcut yerli ve yabancı marka zincir otellerin sayıları ve dağılımları ile ilgili olarak Dedeman Bostancı İstanbul Hotel’de değerlendirme toplantısı yapan Turizoom International Hotel Management’ın profesyonel ekibi, turizm yatırımlarında ortak aklın; destinasyonun iyi yönetilmesine, dijital pazarlama, misafirde farkındalık, kendisini özel hissettirme, deneyim tasarlayan ve değer yaratan operasyonların öneminli olduğunu belirledi.

turizoom-003.jpg

TURİZOOM’UN TECRÜBELİ KADROSUYLA TURİZME HİZMET EDİYORUZ
Yıldızlı otellerin yöneticileri ve akademisyenlerden oluşan Turizoom’un profesyonel ekibiyle Türk turizmine hizmet etmek için farklı projeler geliştirmeye başladı. Turizoom Başkanı Ali Can Aksu “ Turizm tesislerinin yatırım, marka ve konsept belirleme aşamasında profesyonellere ve deneyime htiyacı vardır. Turizoom olarak personel eğitimleri, rekabet ve operasyonların yürütülmesi aşamalarında halkla ilişkilerden dijital medyaya, finansal bilgiden yıldızlama sürecine kadar yerli ve yabancı tüm otel yatırımcılarına bilgi akışı sağlayabilecek herbiri sektörde kendilerine defalarca ispat etmiş tecrübeli kadromuz bulunuyor” dedi.

Turizoom’un Türkiye otelciliğini değerlendiği toplantıda İstanbul Gedik Üniversitesi Uluslararası Ticaret Anabilim dalı Doktora öğrencisi ve Turizoom’un Akademik İlişkiler ve Destinasyon Yönetiminden sorumlu üyesi Binali Kılıç Türkiye’deki yerli ve yabancı marka zincir oteller hakkında sunum yaptı.

turizoom-002.pngYERLI VE YABANCI MARKA ZINCIR OTEL SAYISI 942 ADET
Sunumdaki verilere göre ; Türkiye’de belediye belgeli oteller, günübirlik kiralık evler ve apartlar hariç turizm bakanlığı belgeli konaklama tesis sayısı 4822 adettir. Yerli ve yabancı marka zincir otel sayısı toplamı 942 adet, İstanbul’da ise 239 adettir. 2011 yılında 142 adet olan yabancı marka zincir otel tesis sayısı 2018 yılında 331 adete yükseldi. Buna karşın yerli marka zincir otel tesis sayısı 2011 yılında 672 adet iken 2018 yılında 611 adette düştü.


turizoom-003.pngİstanbul’da araştırmaya katılan 152 adet yerli ve yabancı marka zincir otelden elde edilen bilgiye göre: Yabancı marka zincir otellerin: % 60’ı (51 adet) franchise, % 4,7’si (4 adet) sahip veya kiralama, % 35,3’ü (30 adet) ise yönetim anlaşması ile işletiliyor.

turizoom-004.png

Yerli marka zincir otellerin ise; % 4,5’i (3 adet) franchise, % 79,1’i (53 adet) sahip veya kiralama, % 16,4’ü (11 adet) ise yönetim anlaşması ile işletiliyor. Yerli yatırımcıların özellikle kriz dönemlerinde yabancı markaya yöneldikleri görülüyor. Yabancı markada en çok tercih edilen sözleşme türü ise franchisedır.

q

Bu haber toplam 2536 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.