• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Yabancı bayraklı yatlara deniz turizmi faaliyetleri yasağı 

Yabancı bayraklı yatlara deniz turizmi faaliyetleri yasağı 
Yabancı bayraklı yatların Türk karasularında ticari faaliyette bulunabilmelerine olanak sağlayan yasal düzenleme yürürlükten kaldırılıyor.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin alarak Türkiye’de ticari faaliyet gösteren yabancı bayraklı deniz turizmi araçlarına faaliyet yasağı geliyor. Yabancı bayraklı yatların Türk karasularında ticari faaliyette bulunabilmelerine olanak sağlayan yasal düzenleme yürürlükten kaldırılıyor.

yabanci-bayrakli-yatlara-.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve çok sayıda milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na 12 maddelik kanun teklifi verildi. 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu’nda değişiklik yapan kanun teklifine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca izin verilen yabancı deniz turizmi araçlarının Türk karasularında ticari faaliyette bulunmasına yetki veren düzenleme yürürlükten kaldırılacak.

KAZANILMIŞ HAKLAR KORUNACAK

Kanun teklifinin gerekçesinde, yabancı bayraklı deniz turizmi araçlarının, bakanlıktan izin almak suretiyle Türkiye’de ticari faaliyette bulunabilmekte olduğu vurgulandı. Ancak bu durumun, kanunun yürürlüğe girdiği 1982’den bugüne kadar Türkiye’de yatçılık sektöründe meydana gelen gelişmeler ile Türk bayraklı ticari yatların sayısında meydana gelen artış göz önünde bulundurulduğunda, Türk bayraklı yatların rekabet gücünü azaltmakta olduğu, ayrıca devletin vergi kaybının oluştuğu belirtildi. Yapılan düzenleme ile uygulamada karşılaşılan bu olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, yabancı bayraklı yatların Türkiye karasularında ticari faaliyette bulunabilmelerine imkan veren düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasının amaçlandığı ifade edildi. Bakanlıktan daha önce belli süreler için belge alanların, süreleri bitinceye kadar var olan kazanılmış hakları korunacak.

KİRAYA DA VERİLEMEYECEK

Yabancı bayraklı yatların Türkiye’de turizm faaliyetinde bulunmak üzere kiralanmasına olanak sağlayan düzenleme de yürürlükten kaldırılacak. Teklifin gerekçesinde, Türk bayraklı yatların rekabet gücünün artırılması ve yabancı bayraklı yatların gezi, spor ve eğlence amaçlı olarak kiraya verilmesi faaliyetlerinden dolayı Türkiye yatçılık sektörüne olan olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması için yabancı bayraklı yatların kiralanmasına ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırılacağı ifade edildi.

 

Bu haber toplam 1548 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.