• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Veli Çilsal: Otel işletmek zor

Veli Çilsal: Otel işletmek zor
Anı Tur sahibi Veli Çilsal: Son bir yıldır otelcilikle tanıştık. Otel işi daha zor gibi sanki. İşletmesi daha zor. Çok dikkatli olmak zorundasınız.

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin önemli tur operatörlerinden Anı Tur sahibi Veli Çilsal, ikisi Didim’de olmak üzere 4 otel sahibi oldu ve  otel işletmeciliğini değerlendirirken "Otel işletmeciliği zor iş" dedi. Turizm yatırımlarının hızlı arttığı Türkiye’de Anı Tur, Didim, Trabzon, Safranbolu ve İstanbul’da 90 milyon lira yatırımla 5 yıldızlı 4 otel yatırımı yapıyor. Didim'deki otelleri tamamlayan Veli Çilsal, işletmesini Alman TUİ firmasına verdi.

SON BIR YıLDıR OTELCILIKLE TANıŞTıK
Veli Çilsal, şunları söyledi: " Turizm konaklama, ulaştırma ve pazarlama denen üç saç ayağından oluşur. Biz pazarlama noktasındaydık. 30 yıldır bu işi yapıyoruz. Son bir yıldır otelcilikle tanıştık. Otel işi daha zor gibi sanki. İşletmesi daha zor. Çok dikkatli olmak zorundasınız işletirken.

veli-cilsal-2.jpg

DOĞRU LOKASYONU BULMAK GEREKIYOR
İstanbul'da çok otel var. Doğru lokasyonu bulmak gerekiyor. Otel yatırımını o noktada yapmak gerekiyor. Sıkıntı İstanbul'da şu; bir merci yok ki, bir yatırımcı gitsin, 'nerede yaparsam daha iyi olur, nasıl bir gelir elde ederim, kapasite kaldırır mı?' diye bilgi alsın. Şu an benim bildiğim 30 - 40 tane açılacak otel var inşaat halinde olan. Herkes İstanbul'da otel yapma peşinde, bu nereye kadar gidecek böyle. Kimse de dur demiyor buna. Ama birilerinin başı derde girecek bu yatırımlardan. 'Yaşa da gör şeklinde' olmaması için tedbir almak gerekiyor. Bu kadar gelen turist yok. Bu kadar ihtiyaç yok."

2023'E KADAR 25 OTEL
Veli Çilsal, 2023 yılına kadar otel sayısını 25’e çıkarmayı hedefliyor. Çilsal, Didim Altınkum’da 70 dönüm arazi üzerine kurulan Aurum Tatil Köyü’niin 356 oda ve 1050 yatak kapasiteli olduğunu söyledi. Tatil köyünün açılışının yapıldığın belirten Çilsal,  Aurum’un erken rezervasyonla yüzde 40’ının satışının yapıldığını söyledi.
Çilsal, Trabzon’da 270 odalı ve 680 yatak kapasiteli otelin açılışını yapacaklarını, 117 oda ve 300 yatak kapasiteli İstanbul Fındıkzade ve 279 oda, 680 yatak kapasiteli Safranbolu’daki otellerin açılışının 2015’te yapılacağını bildirdi.
Didim ve Trabzon’daki otellerin işletmesi Anı Tur bünyesinde kurdukları Maksimum Otelcilik tarafından yürütüleceğini, İstanbul ve Safranbolu’daki oteller için Hilton ya da Radisson ile çalışmayı planladıklarını belirten Çilsal, “Önümüzdeki süreçte Didim’de 300, Safranbolu’da 250, Trabzon’da 150, İstanbul’da 90 kişi olmak üzere, konaklama sektöründe yaklaşık 1000 kişiyi istihdam edeceğiz” diye konuştu.

MÜŞTERİYE FIRSATLAR SUNDUK
Çilsal, müşteriye yüzde 30 indirimle sunulan fırsatlardan dolayı satışların daha çok online yapıldığını, bu nedenle teknolojik altyapılarını güçlendirdiklerini, bunun için 4 milyonTL’lik bütçe ayırdıklarını belirtti. Veli Çilsal, 1985 yılında 25 metrekarelik bir ofiste kumlan şirketlerinin bugün Türkiye’nin lider tur operatörlerinden biri haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:
“Ancak bu seviyelere gelebilmek için çok çalıştık. Çalışırken vazgeçmediğimiz tek unsur kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyeti. Müşterinin yerine kendinizi koyup, misafirlerinize kendi evlerinde gibi rahat ettirebilirseniz, en iyi referansımız müşterilerimiz oluyor ve bu da başarıyı, büyümeyi kaçınılmaz kılıyor. Bugün Anı Tur, özel tasarlanmış binalarda, yüksek kaliteli teknolojik altyapı ile 1700 acente ve yaklaşık 2500 kişilik çalışanla büyük bir aile haline geldik. Yılda 300 bin turist ağırlıyoruz. Büyümek, gelişmek, daha fazla müşteriye ulaşmak ve ailemizi genişletmek artık bizim için kaçınılmaz. Bu bilinçle yeni yatırımlara cesaret ediyoruz.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.