• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Uzak Doğulu turistler güneşte yanmaktan korkuyor

Uzak Doğulu turistler güneşte yanmaktan korkuyor
Uzak doğulu Japon, Çinli ve Güney Koreli turistler çıktıkları kültür turlarında güneşte yanmamak için uzun kollu elbise, şapka ve şemsiye ile geziyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT-ANTALYA - Avrupalı ve Rus turistler Türk turizminin başkenti Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi kapsamında bronzlaşmak için gelirken, Uzak doğulu Japon, Çinli ve Güney Koreli turistler çıktıkları kültür turlarında güneşte yanmamak için uzun kollu elbise, şapka ve şemsiye ile geziyor.

uzak-dogulu-turistler.jpgTarihi ören yerleri ziyaretlerini sıcak ve güneşli havada yapmayan Uzak doğulu turistler, güneşli havalarda ise başlarından şapkayı ellerinden şemsiyeyi eksik etmiyor. Avrupalı, İskandinav ve Rus turistler, güneşlenmek için tatil sürelerinin önemli bölümü deniz kenarından geçirirken, Uzakdoğu ülkesi Çin, Japon ve Güney Koreliler ise güneşten korunmak için her gittikleri yerde şemsiyelerini yanlarında taşıyor.. Uzakdoğulular, Türkiye'deki yaz sıcağının kendi ülkelerine göre yakıcı buldukları için kolları, yüzü ve vücutlarının yanmaması için uzun kollu elbise, şapka ve şemsiye ile giydiklerini, '' güneşli havada kolları ve yüzlerinde siyah lekelerin oluştuğunu oluştuğu için yakışı güneşten korunmaya çalışıyoruz. ''dedi.

uzak-dogulu-turistler-002.jpgSSR Turizm Seyahat Acentesi Korece Turist Rehberi ve Uzak Doğu Turizm Uzmanı Dr. Myung Hee, Çinli, Japon ve Güney Koreli turistlerin Avrupa ve Ruslar gibi deniz, kum ve güneş turizmini sevmediğini söyledi. Hee, ''Uzak doğulu turistlerin ciltleri çok hassas Antalya sıcağından çok etkileniyorlar. Güneşte fazla kalınca ciltlerinde hemen siyah lekeler oluşuyor. Onun için genelde yanmamak için uzun kollu elbise giyiyorlar. Şapkasız çıkmıyorlar.'dedi.

uzak-dogulu-turistler-003.jpgAynı zamanda cilt hastalıkları uzmanı olan Hee, Çin, Japon ve Güney Koreli turistlerin, Anadolu turlarında en fazla güneşli havada ciltlerinin yanmasından korktuğunu söyledi. Güney Kore ve Japonya'da beyaz tenli olmanın ayrıcalık olduğunu belirten Hee, özellikle Japon ve Güney Koreli bayan turistlerin güneşte yanmamak için özel gayret gösterdiklerini kaydetti.

uzak-dogulu-turistler.JPGÇin, Japon ve Koreli turistlerde güneşte yanarak bronzlaşmanın iyi karşılanmadığını belirten Hee, güneşli havada vücutlarının yanması sonucu siyah lekeler oluşmasını hiç sevmediklerini söyledi. Hee, "

Uzak Doğulu turistler, Anadolu turuna çıktığında Türkiye'nin güneşini yakıcı bulduğu için gezilerde mutlaka gözlük şapka, uzun kollu elbise ve şemsiye ile dolaşır. Avrupalı turistler gibi güneş altında kalarak vücudun bronzlaşmasını istemezler. Yanmaya bağlı ciltlerinde leke olmasını hiç sevmiyorlar. Özellikle Japon ve Güney Koreli bayanlarda beyaz tenli olma ayrıcalık olduğu için yanmamaya dikkat ediyorlar." diye konuştu.

uzak-dogulu-turistler-001.JPGUzak Doğu turizminin öncü turizm seyahat acentesi İstanbulpa'nın turist rehberi Leyla Özdemir, Çin,Kore ve Japon turistlerin Avrupalı turistler gibi deniz kenarında şezlonglara uzanarak güneşlenme yerine güneşten yanmamak için korunmayı tercih ettiklerini söyledi. Hee, Japon, Çin ve Güney Koreli turistlerin güneş yanığına bağlı vücutlarında siyah lekeler oluşmaması için Anadolu varlıklarını tanıma turları ve tarihi ören yerleri ziyaretlerini şapka takarak ve şemsiye ile dolaştıklarını kaydetti. Özdemir, "Uzak Doğulu turistlere, yaz sıcağı yakıcı geliyor. Güneşte vücutlarının yanmasından korkuyorlar. Japon ve Güney Koreli bayanlar beyaz tenli olmayı ayrıcalık görüyor. Sıcak havada yanmamak için çoğu zaman tarihi ören yerlerini gün doğumu ve gün batımında yapıyorlar. " şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4099 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.