• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Uşak’ın değerleri turizm profesyonellerine tanıtıldı

Uşak’ın değerleri turizm profesyonellerine tanıtıldı
Uşak Valiliği, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) koordinasyonunda düzenlenen 2 günlük etkinlikte Uşak turizm profesyonellerine tanıtılıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
UŞAK
- Uşak'ın kültürel, tarihi ve turistik değerleri farklı illerden gelen seyahat acentelerinin temsilcileri ile tur rehberleri ve bazı sosyal medya fenomenlerine tanıtılıyor.

usak-tanitim.jpgUşak Valiliği, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) koordinasyonunda düzenlenen 2 günlük etkinlikle ilin kültürel, tarihi ve turistik değerlerini seyahat acentelerinin temsilcileri ile tur rehberleri ve bazı sosyal medya fenomenlerine tanıtılıyor.usak-tanitim-006.jpg

usak-tanitim-005.jpg

usak-tanitim-007.jpg
usak-tanitim-008.jpg
usak-tanitim-009.jpgPROGRAMDA KANATLI DENIZ ATI BROŞU VAR

Gezi programı Taşyaran Vadisi, Ulubey Kanyonu ve Cam Teras gezisi ile başladı. Ulubey Kanyonu’nda alınan yemekten sonra Blaundus Antik Kenti gezildi. Daha sonra ise şelalesi ile ünlü Clandras köprüsüne gidildi. Akşam yemeği ise Uşak Belediyesi’ne ait Dikilitaş Konağı’nda yer sofrasına oturuldu ve Yaren Gecesi eşliğinde eğlenceli bir şekilde yapıldı.

kanatli-deniz-ati-brosu.jpgKonuklar ikinci gün dünyaca ünlü ve olaylı bir şekilde ülkemize geri getirilen ¨Karun Hazinesi'nin en önemli parçası olan Kanatlı Deniz Atı broşunun bulunduğu Arkeoloji Müzesi’ni gezecekler. Uşak halıları ve tekstil üretimi yapılan Dokur Atölyesi, Atatürk Etnoğrafya Müzesi’nden sonra şehir gezisiyle program sona erecek.

usak-tanitim-001.jpgPROFESYONEL TURİZMCİLER KATILDI
Tanıtım Ramada Uşak Oteli’nde Uşak Valisi Salim Dündar, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı ismail Önal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif söyler, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Veli Oğuz, ZEKA Yöneticisi Mehmet Tekeli’nin katıldığı kahvaltı ile başladı. Tanıtıma TÜRSAB YT Başkanı Turan Köseoğlu, Antalya’dan Ügne Tur’un sahibi Ali Kaya, İzmir Rehberler Odası yönetimi. Yanında İstanbul, Ankara, İzmir ve cevre illerden seyahat acenteleri katıldı.
Kahvaltının açılışında Cumhuriyet’in 95’inci kuruluş yılı olduğu hatırlatıldı. Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

usak-tanitim-002.jpgVALİ SALİM DEMİR: UŞAK’IN TANITIM ETKİNLİKLERİ SÜRECEK
Uşak Valisi Salim Demir, kahvaltıda turizmin ülkeler için önemli bir değer olduğunu, ekonomik getirisinin yüksek bir iş kolu olarak göze çarptığını belirterek “Türkiye güçlü bir turizm ülkesidir. Uşak olarak ülkenin turizmine daha fazla katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Demir, Uşak'ta bulunan tarihi ve doğal güzellikleri seyahat acentelerinin temsilcileri ile tur rehberleri ve bazı sosyal medya fenomenlerine bu gün ve yarın düzenleyecekleri turlarla tanıtmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

usak-tanitim-003.jpgVELİ OĞUZ: ZEKA OLARAK UŞAK TANITIMINA DESTEK VERİYORUZ
ZEKA Genel Sekreteri Veli Oğuz de Uşak'ta yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, iki gün sürecek organizasyonla kentin turizm alanında tanıtımını amaçladıkları belirtti.

usak-tanitim-004.jpgŞERİF SÖYLER: UŞAK’IN TURİZM DEĞERLERİNİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ
Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Söyler, barkovizyon eşliğinde konuklara gezide görecekleri tarihi ve kültürel dğerler hakkında bilgiler verdi. Söyler, Uşak’ın turizm aına keşfedilmemiş değerlere sahip olduğunu belirterek “Kalkınma Ajansı ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde yatırımlarla ve bölgede yapılan artek şehir kazılarıyla Uşak’ın değerine değer katarak Türk turizminde önemli bir destinasyon olduğunu ortaya koymak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 6019 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.