• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı 13'üncü kez açıldı

Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı 13'üncü kez açıldı
Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı, 43 ülke ve 36 ilden gelen bin 300'e yakın katılımcısıyla kapılarını 13'üncü kez açtı.

İZMİR- Dünyayı İzmir'de buluşturacak Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı, 43 ülke ve 36 ilden gelen bin 300'e yakın katılımcısıyla kapılarını 13'üncü kez açtı. Fuar, Türkiye'nin çeşitli destinasyonları ile dünyanın farklı coğrafyalarını bir araya getirerek, turizm sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor.
Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Yardımcısı Vekili Onur Gözet, 2023 yılında 65 milyar dolar gelir ve 75 milyon ziyaretçi hedefi ile dünyanın en çok ziyaret edilen, en çok turizm geliri elde eden ilk 5 ülkesi arasına girmeyi hedeflediklerini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, "Önemli değerleri bünyesinde taşımasına rağmen, İzmir'de halen mevcut turizm potansiyelinin çok altında turist ağırlıyoruz" dedi.

travel-turkey-izmir-fuari,.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, bu yıl 13'üncü kez kapılarını açtı. Geçmişi Milattan Önce 12 bin yıl öncesine dayanan, insanlık tarihinin sıfır noktası, medeniyetin doğduğu yer ve UNESCO Dünya Kültürel Mirası daimi listesinde yer alan Şanlıurfa Göbeklipe'ye ait fotoğraf sergisinin de olacağı fuarda, 46 ülkeden sektör temsilcilerinin kente gelerek, ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

travel-turkey-izmir-19.jpgTurizm sektörüne katkı sağlamayı hedefleyen fuarın açılış törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Bakanı Ünal Üstel, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'li bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

cumhur.jpg
 

DÜNYA DÜNYEVİ YAŞANIR'DA BULUŞTULAR
Antalya Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İstanbul Turizm Platformu Koordinatörü Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Dünya uhrevi değil, dünyevi yaşanır" işaretiyle posteri önünde buluştular. Ekrem İmamoğlu'nun işaretinin anlamı:  Bu memlekette umudun yok olmadığının işareti, mutluluğun mümkün olduğunun işareti ve bunun ötesinde dünyanın “uhrevî” değil, ancak ve ancak dünyevî yaşanabileceğinin işareti!..

Dünyayı İzmir'de buluşturacak Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nın açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Yardımcısı Vekili Onur Gözet, "Her yıl artan ziyaretçi ve katılımcı sayısı ile ülkemizin ve güzel İzmir'in tanıtılmasında, Türkiye'nin tanıtılmasında önemli bir rol oynayan fuarda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Turist başına harcamanın arttırılması, turizm ürünümüzün çeşitlendirilmesi ve özellikle hizmet kalitemizin yükseltilmesi en önemli araçlar.  Bu hedefler doğrultusunda kamu özel sektör iş birliğini daha yukarı taşımak için Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansı'nın kurulması çalışmaları başladı. Şu an ajansın örgütlenme ve sektörün seçim çalışmaları yürütülüyor. Ajansın tam olarak faaliyete geçmesiyle birlikte özellikle yurt dışı tanıtım için daha çok kaynak yaratılacak. Bu kaynak da kamu-özel sektör birlikte yönlendirilecek. Bu hedeflere daha kolay bir şekilde ulaşacağımızı umuyoruz."

travel-turkey-izmir-19-001.jpg

'BU YILIN İLK ON AYINDA 41 MİLYONA YAKIN YABANCI ZİYARETÇİ AĞIRLADIK'
Türkiye 2018 yılında 39,4 milyon yabancı ziyaretçinin ağırlandığını da söyleyen Gözet, "Buna yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı da katarsak, toplamda 46 milyon ziyaretçi ağırlamış bulunuyoruz. Bu yılın ilk on ayında da yüzde 14,47 artış ile 41 milyona yakın yabancı ziyaretçi ağırladık. Bakanlık olarak 2018-2019 yıllarında, yurt dışında ülkemize turist getiren tur operatörleri ve hava yolu firmaları ile yazılı basında yoğun bir iş birliği gerçekleştirdik. Bakanlık olarak 46 ülkede dijital reklamlara yer verdik. 2020 yılında da tanıtım faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. 2023 turizm hedeflerine ulaşmak için, turizm sektörümüz ile özellikle gelişen uzak doğu pazarlarının yanı sıra geleneksel ve olgun Avrupa pazarlarında da çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Ülkemiz, dünyanın en önemli ve cazip turizm destinasyonlarından biri olmanın yanı sıra önemli bir turist yaratıcı pazar konumundadır. Bu noktadan hareketle ülkemizin eşsiz destinasyonları ile birlikte dünyanın ve bölgenin önemli turizm destinasyonlarının böyle uluslar arası platformlarda tanıtılması, turizm profesyonellerinin iş birliği imkanları ve turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi açısından ayrı bir öneme sahiptir" dedi.

travel-turkey-2019.gif

tunc-soyer.jpg'İLK DEFA ALTERNATİF TURİZM İLE İLGİLİ ÖZEL BİR KONSEPT OLUŞTURULDU

'Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de,  "Her geçen yıl daha da büyüyen fuarımız, turizm alanındaki farklı deneyim, birikim ve fırsatları, turizmin gelişmesi için sektördeki profesyonellerin ve misafirlerin dikkatine sunuyor. Fuarımızda her yıl olduğu gibi, alım heyeti programı sayesinde, dünyanın farklı ülkelerindeki katılımcılarla yeni iş bağlantılarının kurulması ve ülkemizin turizmine önemli katkı sunacak sözleşmelere imza atılmasını hedefliyoruz" dedi. 

Bu yıl onlarca farklı konuk ülkenin haricinde ilk defa Dominik Cumhuriyeti, Seyşeller, Ruanda, Malta ve Bangladeş gibi ülkeleri fuarda ağırlayacaklarını da belirten Tunç Soyer, "Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi fuarımıza ilk defa konuk oluyor. Doğaya ve çevreye duyarlı bir turizm yaklaşımını benimseyen fuarımızda, bu yıl ilk defa alternatif turizm ile ilgili özel bir konsept oluşturuldu. Kış sporları, dağcılık, rafting, sualtı, kültür-sanat, doğa-macera gibi turizm faaliyetlerini içinde barındıran bu özel bölüm sayesinde, Travel Turkey İzmir'de, bu yıl turizm sektöründe alternatif bir buluşma gerçekleşiyor" diye konuştu.

tunc-sober-001.jpg

'İZMİR'DE MEVCUT TURİZM POTANSİYELİNİN ÇOK ALTINDA TURİST AĞIRLIYORUZ
'Bir liman kenti olarak kurulan İzmir'in, tarihsel açıdan Akdeniz'in en büyük ve en gelişmiş limanı olarak sadece ticarette değil, kültür sanat ve toplumsal yaşamın her alanında, çok büyük zenginlikleri barındırmış bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Soyer, şunları söyledi: "İzmir, demokrasinin köklerinin doğduğu ve dünyaya yayıldığı bir şehir. Adına dünyanın 7 harikasından biri inşa edilen Artemis'in evi. Böylesi önemli değerleri bünyesinde taşımasına rağmen, İzmir'de halen mevcut turizm potansiyelinin çok altında turist ağırlıyoruz. Turizmi geliştirmek için elbette pek çok farklı kurumun kapsamlı ve iyi niyetli çabaları var. Ancak açık ki aynı hedefleri gözeten bu çabaların dünden ve bugünden çok daha fazla ortak bir zemine dönüştürülmesine ihtiyacımız var. Ortak akıl, birlikte hareket etme ve iyi bir yönetim, İzmir'deki turizm potansiyelini, hedeflediğimiz noktalara taşıyabilir. Yeter ki el ele verelim, birbirimize güç katalım. İşte Travel Turkey İzmir Fuarı, bu amaçlarımızı gerçekleştirmemizde önemli bir noktada duruyor. Sektör temsilcileriyle, farklı paydaşların katılımları ve görüşleriyle zenginleşen fuarımız, İzmir'in turizm potansiyelini ortak bir zemine dönüştürmenin de bir parçası.  Bu fuar ile İzmir'in tarihsel karakterinden beslenerek İzmir'in ve ülkemizin turizmine çok daha büyük katkılar sunmayı hedefliyoruz."'

tunc-soyer-002.jpg

2019 YILINDA REKOR ZİYARETÇİ SAYISIYLA KAPATMAK ÜZEREYİZ
'Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, konuşmasında şunları söyledi: "TURSAB için yeni bir dönem başlıyor. Bu fuar yeni dönemin ilk fuarı olması nedeniyle bizim için ayrıca bir anlam ve önem taşıyor. Yeni dönemde TURSAB ailesi olarak sektör için önemli ve parlak projelere imza atacağız. Ege'nin incisi İzmir'de turizm sektörünün tüm paydaşlarıyla bir araya gelmek bizim için büyük bir mutluluk. 2018'in ardından 2019 yılında da rekor ziyaretçi sayısıyla kapatmak üzereyiz. Bu yılsonunda 45 milyon yabancı ziyaretçi sayısına ulaşmış olacağız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 yılı yaklaşırken çok büyük hedeflere odaklanmış durumdayız. Dünya turizminde 6'ncı sıraya yükseldik. Bu başarıyı tüm paydaşlarımızla gerçekleştirdik. İzmir, sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle çok daha fazla ziyaretçiyi ağırlayabilecek potansiyele sahip. Bu zenginliği tanıtmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Cemal Süreyya'nın dediği gibi 'İzmir'de hayat beklenmez, kovalanmaz da o zaten sizinle beraberdir.' Hayatın tüm renklerinin yaşandığı İzmir'i daha çok tanıtacağız daha çok anlatacağız.

izmir-valisi-erol-ayyildiz.jpg

"'TURİST SAYISI ÖNCEKİ YILA GÖRE ARTIŞ GÖSTERDİ AMA BU YETERLİ DEĞİL
'Vali Erol Ayyıldız da "Bildiğiniz gibi turizm dünyada hızla gelişen ve büyüyen sektörlerin en tepesinde. Ayrıca büyük bir ekonomik güç olarak ortada durmakta. Her ülke turizmden gereken payı almak için yarış içerisinde. Ekonomik bir değer olan turizm sektöründe, ülkemiz diğerlerine göre ciddi atılımlar gerçekleştirdi. İzmir'e gelen turist sayısı önceki yıla göre artış gösterdi ama bu yeterli değil. Bu sayıyı arttırmak için çalışacağız. İlimizin daha fazla pay alması gerekiyor. Turizm sektörüne kapımız her zaman açık" dedi. Fuarın medya sponsoru olan Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, sadece turizm değil Türkiye'yi ilgilendiren her toplumsal konuyu desteklemeyi kendilerine görev bildiklerini söyledi. Hürriyet Seyahat yazarlarının gidilmedik şehir bırakmadıklarını, en güzel yerleri, en güzel geleneklerin, yazarların yazı konusu olduğunu belirten Sipahi, "Anadolu'yu anlamlandıran insanımızı anlattık, tanıttık. Yıllar içerisinde 'şehirleri keşfedelim' turları düzenledik. Her kentin fikir önderleri ile buluştuk. O kentin öne çıkan değerlerini yaşadı ve tanıttık" diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

tunc-sober.jpg

5-7 TARİHLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK
Travel Turkey İzmir, bin 300'e yakın katılımcıyla düzenleniyor. A ve B Holü, fuar boyunca profesyonel ziyaretçiye açık kalacak. Son tüketici ise sadece 7 Aralık'ta fuarı ziyaret edebilecek. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 43 ülke ve 36 ilden katılımcıyı İzmir'de buluşturuyor. Binlerce ziyaretçiyi ağırlaması beklenen 13. Travel Turkey İzmir Fuarı, 10.00 ile 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Travel Turkey İzmir, ülke ve dünya turizm devlerini bir araya getirmeye bu yıl da devam ediyor. Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle bir klasik haline gelen alım heyeti programı, dünyanın çeşitli noktalarından sektör profesyonelini İzmir'de buluşturuyor. İki gün sürecek alım heyeti programı kapsamında ülkeye en çok ziyaretçinin geldiği Rusya, Almanya, İngiltere, Bulgaristan ve İran başta olmak üzere 46 ülkeden 200'e yakın satın almacı ağırlanacak. Sektörün tüm bileşenlerinin buluşma noktası olacak organizasyonda, dünyanın farklı coğrafyalarından İzmir'e gelecek turizm profesyonelleriyle yapılacak ikili görüşmeler sayesinde 2019 son çeyreğine ve 2020 Türkiye turizm gelirlerine önemli katkılar sağlanacak. 43 ülke ve 36 ilden gelen bin 300'e yakın katılımcının yer aldığı fuar, 5-7 Aralık tarihleri arasında açık olacak.

Kaynak: Yeni Asır, Ege'nin Sesi
Bu haber toplam 2572 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.