• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Uluslararası Federasyon’da Gölcük temsilcimiz

Uluslararası Federasyon’da Gölcük temsilcimiz
Gölcük Down Sendromlular Derneği şefleri Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Türkiye’yi temsil edecekler.

GÖLCÜK-Uluslararası Down Sendromu Federasyonu 14 Kasım’da Ankara Sheraton Otel’de “Down Şefler” gecesi düzenlenecek. +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği bugüne kadar gerçekleştirdikleri başarılardan ötürü Down Sendromlular olarak Türkiye adına Gölcük’ü temsil edecekler.

dsc_0160-1-300x200.jpgKıSA SÜREDE BÜYÜK BAŞARı

Türkiye’nin Melek Yüzleri, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ve Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun işbirliğinde; Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtuluş’un himayelerinde ve Melek Yüzlerin Türkiye Yüzü Hande Fırat’ın katılımıyla, Şenol İpek’in sunucuğunda gerçekleşecek olan ” Down Şefler Türkiye” gecesinde Türkiye Down Sendromlar olarak, açıldığı günden beri sayısız başarıya imza atan +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği seçildi. Geceye İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve ünlü sanatçılar katılım sağlayacaklar.

dsc_0159-300x200-001.jpg2 ÖĞRENCI 25 HAFTA ŞEFLIK EĞITIMI ALACAK

14 Kasım’da Ankara Sheraton Otel’de gerçekleşecek olan “Down Şefler” gecesinde, kurulduğu günden beri aktif çalışmaları ile dikkat çektiği için temsilen +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği’nden 2 öğrenci seçildi. Seçilen bu öğrenciler İstanbul Sheraton otel’de 25 hafta sürecek olan Şeflik eğitimi alacaklar ve işe yerleştirilecekler.

img-20171103-wa0001-300x225.jpgBaşkan Abanoz mutluluğunu dile getirdi

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz katılacakları geceyi ve bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Abanoz, ” Uluslararası Down Sendromu Federasyonu’nun bizi böyle bir geceye üstelik Türkiye’yi temsil etmek üzere davet etmeleri bizi gerçekten çok mutlu etti ve duygulandırdı. Biz bu yola girdiğimiz günden beri sürekli öğrencilerimiz adına güzel işler yapmak istedik. Bu bağlamda dernek olarak ilk projemiz olan Gölcük Down Cafe’yi açtık ve öğrencilerimiz burada çalışma hayatına atılmış oldular. + 1 Farkla 21. Yüzyıl Kadınlar Tiyatro Kulübümüzü kurduk ve öğrencilerimiz ile bir tiyatro gösterisi hazırlıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz tiyatro eğitimi ve yanında zumba dersleri almaya başladılar. Sadece Down Sendromlu değil bütün engelli öğrencilerimizi yakından ilgilendiren diş tedavi problemine çözüm bulduk. Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile yapmış olduğumuz protokol ile ilçemizde bulunan bütün engelli bireylerimizin diş tedavisi artık ücretsiz olarak yapılacak.

GÖLCÜK KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKANı DA DAVET EDILDI

Derneğimizi kurmamızdan bu kadar kısa süre geçmesine rağmen bu kadar önemli projelere imza atmamız Uluslararası Down Sendromu Federasyonu’nun dikkatini çekti ve 14 Kasım akşamı Ankara Sheraton Otel’de gerçekleşecek olan Down Şefler gecesinde Türkiye’yi temsil etmemiz için bizi davet ettiler. Geceye 2 öğrencimiz ile katılacağız ve bu 2 öğrencimiz daha sonrasında İstanbul Sheraton Otel’de 25 hafta sürecek olan şeflik eğitimi alacaklar ve daha sonrasında işe yerleştirilecekler. Ankara Sheraton Otel’de gerçekleşecek olan gece için Gölcük Kaymakamımız Sayın Mustafa Altıntaş ve eşi Sayın Funda Altıntaş ile Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş ile eşi Sayın Feriha Ellibeş için ayrıca davetiye gönderildi. Bende en kısa sürede kendilerine davetiyelerini teslim edeceğim.

ÖZGÜN VE YAĞMUR TEMSIL EDECEK

Bu gece bizim için gerçekten çok önemli ve bu konuda gerçekten çok heyecanlıyım. Yapmış olduğumuz faaliyetler sonucunda böyle güzel bir gecede sadece Gölcük değil tüm Türkiye’de ki Down Sendromluları temsil edecek olmak bizi ayrıca heyecanlandırıyor. Biz öğrencilerimizden Özgün ve Yağmur’u götürmeye karar verdik. Ankara’da ki tören sonrasında da İstanbul Sheraton otel’de alacakları eğitim ile belki de kariyerlerinin dönüm noktasını yaşayacaklar. Bu konuda bizde her zaman öğrencilerimiz destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 4207 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.