• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

UBSAD, Pegasus Havayolları buluştu, sorunlar çözülüyor

UBSAD, Pegasus Havayolları buluştu, sorunlar çözülüyor
Uçak Bileti Satan Seyahat Acenteleri Derneği-UBSAD yönetiminin Pegasus Havayolları ile yaptığı ilk toplantıda yıllardır kangren haline gelen bir çok sorunun iyileştirilmesi kararlaştırıldı

İSTANBUL- Uçak Bileti Satan Seyahat Acenteleri Derneği-UBSAD yönetimsin Pegasus Havayolları ile yaptığı ilk toplantıda yıllardır kangren haline gelen bir çok sorunun iyileştirilmesi kararlaştırıldı. Pegasus tarafından Pegasus tarafından seyahat acentelerinin önemi bir kez daha vurgulanarak daha fazla ilişki kurulacağı bildirildi. Öncelikli olarak yerli ve yabancı internet portallarına indirim, global fiyat, özel fiyat verilmeyeceği sözü verilerek UBSAD’ın bazı istekleri kabul edildi, bazı isekleri hakkında ise değerlendirme yapılacağı belirtildi.

ubsad-004.jpg

ubsad,-pegasus-.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
UBSAD'ın yeni seçilen Başkanı Nebil Çelebi Baskanlığında Pegasus Havayolları ile yapılan 2.5 saatlik toplantıya Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Satış ve Planlama Direktörü Emre Pekesen, Satış Müdürü Burcu Alın Ardalı ve Satış Uzmanı Erdem Gerçek katıldı.
Ubsad kanadından toplantıda Başkan Nebil Çelebi, Başkan Yardımcısı Songül Bayram, yönetim kurulu üyeleri Elif  Canaslan, Mustafa Özyurt, Veli Koca, Burçin Yurdakul, Selma Yılmaz yer aldı.
UBSAD Başkanı Nebil Çelebi Pegasus Havayolları ile görüşmelerin önümüzdeki haftalarda da sürdürüleceğini bildirdi.

ubsad,-pegasus--001.jpg

PEGASUS: BÜYÜMEMİZDE ACENTELERİN VARLIĞI ÖNEMLİDİR
Türkiye’nin ikinci büyük bayrak taşıyıcı havayolu olan Pegasus Havayolları ile yapılan toplantıda uçak bileti satan seyahat acentelerinin sorunları anlatıldı. Pegasus Havayolları yönetimi ise büyümelerinde acentelerin varlığının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca Pegasus’un özel havayolu olduğu, kendi başına ayakta kalmaya çalıştığı ve işletme maliyetlerinin önemli olduğu anlatıldı. Pegasus tarafından uzun vadeli projelendirme yapıldığı ve doğal olarak yurtdışı uçuşlar ile karlılığın yakalanmaya çalışıldığı belirtildi.

UBSAD’IN ÖN İSTEKLERİ KABUL EDİLDİ
Toplantıda Pegasus tarafından UBSAD’ın isteklerinin inceleneceği sözü verildi. Buna göre ilk etapta seyahat acenteleri için ‘Bol Bol’ üyeliği programının daha fazla puan veren şeklinin Nisan ayından itibaren uygulamaya konulacağı belirtildi.

Uygulanan promosyon ve kampanyalı satışların halen yüzde 3 kadarının seyahat acenteleri ile birlikte yapıldığı hatırlatılarak UBSAD'a bu oranın yüzde 50'ye çıkartılacağı sözü verildi.

Yine aynı şekilde yerli ve yabancı internet portallarına indirim, global fiyat, özel fiyat verilmeyeceği sözü verildi.

NO SHOW BİLETLER HAKKINDA
Pegasus tarafından seyahat acentelerinin önemi bir kez daha vurgulanarak daha fazla ilişki kurulacağı bildirildi.  Buna bağlı olarak no show olan biletlerin faturası kurumsal müşterilere çıkan biletlerin iadesinde iyileştirme konuşuldu. Kurumsal firmadan bir defaya mahsus genel bir yazı ile iadenin acenteye mümkün olduğu belirtildi. Münferit iadelerde müşterinin haberinin olmadan iadelerinin alındığı şüphesi yüzünden kimlik fotokopisi ve yazı olmadan iadelerin yapılamadığı konuşuldu. İadelerin kaynağına yanı ödenen karta yapılması talep edildiğinde bu konunun da incelenmekte olduğu belirtildi.

BAGAJSIZ SATIŞLARIN ACENTELERE AÇILMASI
Bagajsız süper ekonomik paketin seyahat acenteleri tarafından da satışının yapılması konusunda UBSAD olarak çok baskı yapıldığı için, Pegasus tarafından bagajsız satışların acentelere da açılması hususunda çalışma yapılacağı ilgili söz verildi. Ayrıca opsiyon sürelerinin uzatılması  konusunun da değerlendirileceği belirtildi.

Bu haber toplam 6748 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.