• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

UBSAD Başkanı Çelebi: TÜRSAB'ta kötü kiracıyı göndeririz

UBSAD Başkanı Çelebi: TÜRSAB'ta kötü kiracıyı göndeririz
UBSAD Başkanı Nebil Çelebi, “UBSAD sayesinde yıllar sonra bilet satan acentelerin dertleri gündeme oturdu. TÜRSAB’taki mevcut yönetim kiracı olduğunu unutmamalı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Uçak Bileti Satan Seyahat Acenteleri Derneği -UBSAD Başkanı Nebil Çelebi, derneğin üye sayısının giderek arttığını ve tüm üyelerin ekmek peşinde olduğunu, ancak TÜRSAB’ın bu konuda çalışmalar yapmadığını söyledi. Nebil Çelebi, “UBSAD sayesinde yıllar sonra bilet satan acentelerin dertleri gündeme oturdu. TÜRSAB’taki mevcut yönetim kiracı olduğunu unutmamalı. Oraya çökmek amacıyla hayat kurmamalı. Evi iyi kullanmazlarla bir olup gönderir, yeni kiracı buluruz” dedi.

PARALI ASKERLER SALDIRIYOR
UBSAD Genel Kurul'unda başkanlığa seçilen Nebil Çelebi son günlerin en etkili konuşmasını yaptı. UBSAD'ın giderek büyüdüğünü ve Türk turizminde yıllardır sancısı çekilen bilet satan acentelerle, havayolları arasındaki sorunları çözmek için beraberlik içinde buluştuklarını söyledi. TÜRSAB yönetiminin tüm bu çalışmalarda acenteleri yalnız bıraktığını ve protokol ziyaretleri ile 14 ayı geride bıraktığını belirten Nebil Çelebi vaatlerin rafa kalktığını tekrarladı. Nebil Çelebi, TÜRSAB başkanının ‘havayollarının, Cumhurbaşkanı’nın kapısında yatacağız diye vaadi vardı. 14 ay geçti. Bunun 10 ayı bir hiçtir. Numan Olcar’a kadar hiç birşey yapmadılar” dedi.
Nebil Çelebi, ekmeklerinin mücadelesi için platformlara yazılar yazanların taciz edildiğini belirterek “Her konuşan arkadaşa paralı askerler saldırıyor. Biz kimsenin taraf değiliz. Görevi doğru yapanın yanında olacağız, gerekirse alkışlayacağız” şeklinde konuştu.

nebil-celebi-ubsad.jpg

KÖTÜ KİRACIYI GÖNDERİRİZ
Nebil Çelebi, TÜRSAB’taki mevcut yönetimin sahip değil, kiracı olduklarını belirterek “Arkadaşlar evi iyi kullanmazlarsa tüm üyeler bir olup göndereceğiz ve yeni kiracı bulacağız. Kimse oraya çökme amacıyla hayat kurmasın. İyi kiracıysa daha iyisini bulana kadar devam etsin deriz. Kötüyse göndeririz” dedi.

nebil-celebi-ubsad.JPG

ÜYE SAYISI ENERJİ ARTIRIYOR
Nebil Çelebi, UBSAD’da üye sayısının artmasının enerjilerini artırdığını belirerek şöyle konuştu: “Üye sayısı vın çok olması birbirimizden destek ve değişik fikirler almak içindir. Bu bir Türkiye gerçeğidir. Bizimde kalabalık toplum olmamız lazımdır. Fikirlerini söylerken kimse kimseden çekinmemeli. Biz kimseye alternatif değiliz. Yıllar sonra bilet satan acentelerin dertleri Türkiye’nin gündemine UBSAD, sizler sayesinde oturdu. Hatta mevcut yönetimle mahkemeler olan Numan Olcar arkadaşımız bile sorumluluk alarak, görev yaparak yol almıştır. Kendisini kutluyorum.

nebil-celebi-ubsad-001.JPG

SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK

Numan Olcar, olmasaydı yönetim kurulunun bu konuda hiçbir hassasiyeti olmayacaktı. Bu da UBSAD’ın kurulmasıyla olan bir gerçektir. Bizim görevimiz ağırdır. Tek hedefimiz havayollarına karşı kaybettiğimiz hakları geri alabilmek için mücadele etmektir. Önümüzdeki haftalarda bazı sürprizlerimiz olacaktır.

ucak-bileti-satan-seyahat-acenteleri-dernegi--ubsad--002.JPG
nebil-celebi-ubsad-002.JPG

EKMEĞİMİZİ KORUYORUZ

Seyahat acentelerinin üst kurulu TÜRSAB’tır. TÜRSAB artık bizi muhalif olarak görmekten vazgeçmelidir. Bizim muhalif olduğumuz havayollarıdır. Hakkımızı ve ekmeğimizi korumak için hareket ediyoruz. Buna TÜRSAB yönetim kurulunun sahip çıkması lazımdır.”

nebil-celebi-ubsad-003.JPG

KANUN İÇİN DAVA AÇTIK, İTİRAZIMIZI BAKANA ARZETTİK

TÜRSAB’ın hazırladığı ve bakanlığa sunduğu 1618 sayılı yasa taslağını üyelerden sakladığının ortaya çıktığını anlatan Nebil Çelebi şöyle devam etti: “Mahkemeye başvurarak yürütmenin durdurulmasını istedik, Dava açtık ve durumu bakana arzettik. Bakan taslak önüne gelince TÜRSAB heyeti sunum yaptı. Bunun üzerine bakanla görüşerek turizmde ilgili derneklerin görüşlerini almasını rica ettim. Hatta bakana ilgili derneklerin bir listesini verdim. Bunun üzerine bakan bütün derneklerle görüştü. Biz UBSAD olarak yasa taslağındaki bazı konularak şiddetle itiraz ettik.

nebil-celebi-ubsad-005.JPG
AİDATI ACENTELERE RÜŞVET OLARAK GETİRİYOR
İtiraf ettiğimiz maddelerden biri, aidatlarla ilgili ve şube kuruluşuyla ilgili madde idi. Üyelik aidatı belgesi için 400 bin TL isteniyor. Sanki bu 400 bin lira acentelere rüşvet olarak getiriliyor şeklindedir.  Bu belge devrinin önünü açıyor.

ucak-bileti-satan-seyahat-acenteleri-dernegi--ubsad--001.JPG
ucak-bileti-satan-seyahat-acenteleri-dernegi--ubsad-.JPGTÜRSAB’A YÜZDE 25 BAĞIŞ NEDEN?
Ancak bu 400 bin liranın yüzde 25’ini TÜRSAB alıyor. Bu rakam her yıl artacağı için TÜRSAB’a ödenecek miktar sürekli artıyor. Yani bu rakamı TÜRSAB’a bağışlamak zorundasınız. Üyesi olduğum derneğe neden bağış yapayım? Acenteyi devrederek kurtuluyorum. Neden bağış yapayım? ‘TÜRSAB’ın borcu var ödemede zorlanıyor’ deniliyor. Bunun üzerine belge girişi 200-250 bin TL olsa TÜRSAB’ın borcu ödenir dedik. Şube açılışlarında merkezin dörtte birini yatırıyorduk. Şimdi bunu birebir yatırıma getirdiler. Açacağınız 18 şube olsa,her biri için bir mali müşavir ve gerekli personel koymanız gerekiyor. Kimse bunun altından kalkamaz. Bu maddenin iptalı için mahkemeye verdik.”

Bu haber toplam 5484 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.