• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski: Teknoloji turizmi büyütür

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski: Teknoloji turizmi büyütür
TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski “ Turizmde 10 yıl sonraki beklentiyi bugünden yakalayıp aşmalıyız. Türkiye turizmi teknoloji ile beklenen seviyeyi yakalar” dedi.

ÖZKAN ALTıNTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
ISTANBUL- Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından hazırlanan ve Türkiye ekonomisinde önemli rol oynayan turizm sektörünün dönüşüm senaryolarını ele alan “Turizmde Dönüşüm Senaryoları Raporu” toplantısına katılan TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski “ Turizmde 10 yıl sonraki beklentiyi bugünden yakalayıp aşmalıyız. Türkiye turizmi teknoloji ile beklenen seviyeyi yakalar” dedi.

KAMU VE AKADEMİ İŞBİRLİĞİ
TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski de; sektörün sosyal ve teknolojik dönüşümlerden, değişen tüketici beklentilerinden de fazlaca etkilendiğini söyleyen Kaslowski, tüm bu değişikliklere uyum sağlamanın tedbirlere ihtiyaç duyduğunu, sektörün, kamu ve akademiyle işbirliği mekanizmalarının güçlendirilmesinin bu sorunlara çözüm bulunabilmesinde önemli bir katalizör olacağını söyledi.

simone-kaslowski.JPG

BÜYÜME TEKNOLOJİYLE OLDU
TTYD tarafından Conrad Oteli’nde düzenlenen toplantıda ortaklaşa hazırlanan raporun turizmin geleceğinin göstergesi olduğunu belirten Simone Kaslowski şöyle konuştu: “ Rekabette en üst seviyeye gelip, güçlü kalmak önemlidir. Turizm yaklaşık 51 sektöre yarattığı katkı ile ekonomiye doğrudan katkı sağlar. Ayrıca turizm dünyada ülkeler arası kültürel yaklaşımın katalizörü olarak rol oynar. Dünya Turizm Örgütü verilerine bakaldığında 1950 yılında 25 milyon olan dünya turizminde gezen sayısı, 2018’de 1.4 milyar oldu. Gelişen teknoloji bu büyümede etken oldu. Bilginin hızla yayılması teknolojiyle oldu.”

DÜNYADA 30 TURİST BİR KİŞİŞİ İSTİHDAM EDİYOR
Simone Kaslowski, bütün verilere sakıldığında bunlara bakıldığında turist başına gelirin artırılması gerektiğini söyledi. Simone Kaslowski şöyle devam etti:
“Dünya akonomisinin yüzde 10’unun turizm oluşturuyor. Yani 30 turist bir kişi istihdamına katkıda bulunuyor demektir. Bu Türkiye’de yüzde 8’ler seviyesindedir. Dünyadaki dijital dönüşümün 2025’lere kadar 325 milyar ek değer yaratacağı öngörülüyor.

YAPAY ZEKA MÜŞTERİYİ MEMNUN EDECEK
G20 ülkelerinde 200 milyar dolar gelir ve 5 milyon iş gücü yaratması bekleniyor.
Dijitalleşme yeni iş modelleri yaratıyor. Yapay zeka turizme de girdi. Artık müşteri beklentilerine kolay erişim sağlayacak. Bütün bu imkanlardan Türkiye’nin de yararlanması ve turizmde beklenen seviyelere Çıkması gerekiyor.”

Bu haber toplam 5284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.