• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Türsab’ta yasadışı yönetim var

Türsab’ta yasadışı yönetim var
Bahattin Yücel: Başaran Ulusoy ben yokum deyip birlik ve beraberlik mesajı yayınlayıp yasadışı bir şekilde yönetimde kalmaya devam ediyor

İSTANBUL- Sözcü’de Sayime Başçı imzasıyla yayınlanan haberde Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, yılan hikayesine dönen ve son olarak Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un devreye girmesi ile 25 Şubat'ta kayyumla seçime gitmeye hazırlanan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nde (TÜRSAB) yasaya aykırı durumlar yaşandığını bildirdi. TÜRSAB'ın özel yasa ile kurulmuş bir meslek grubu olacakken mevcut yönetimin Atilla Koç'un bakanlığı döneminde esnaf odaları ile aynı statüye getirdiğini aktaran Yücel, tabloyu şöyle yorumladı:

bahattin-yucel-005.jpg
YASA DIŞI YÖNETİM VAR

“Bütün bunlara rağmen yasal olarak kongre süreci başlayınca bu yönetimin yetkisi sona erer. Kongre tamamlanınca da sorumluluğu biter. Bunlar kongre sürecini başlattı. İlanlar yapıldı. Bu yasayla belirlenmiş bir süreçtir. Kongrenin toplandığı gün salona gelen TÜRSAB avukatları yönetim kurulunun güvenlik endişesi ile bu kongreyi erteleme kararı aldığını söyledi. 2 Aralık'ta da kongrenin ertelendiğine dair bir karar yayınladı. Burada yapılan şudur. Başaran Ulusoy ben yokum deyip birlik ve beraberlik mesajı yayınlayıp yasadışı bir şekilde yönetimde kalmaya devam ediyor. Yasal olmayan bir dayanakla yönetime devam ediyor.”

SEKTÖR 20 YIL ÖNCEKİ PAZARLAMA TEKNİKLERİNİ KULLANIYOR
Türkiye’nin turizmde 80 milyar dolarlık yatırım stoğuna sahip olduğunu kaydeden Bahattin Yücel, sektörün 20 yıl önceki pazarlama teknikleri ile devam ettiğine dikkat çekti

Turizm sektörünün ana hedefleri arasında yer alan para harcayan gelir düzeyi yüksek turist arayışının yeni dünya düzeni ile artık geçerliliğini yitirdiğine dikkat çeken Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, artık sektörün sonsuza kadar kaybetme ve dönüşerek kazanmak arasında bir yol ayrımında olduğunu dile getirdi. Tüm dünyada kitle turizmi yerine bireysel turizm hareketlerinin öne çıktığına dikkat çeken Yücel, “Bu turistler evrensel haklara, tavizsiz demokrasiye, kadın haklarına, tarihe kültüre bakıyor. Bununla da bitmiyor, standartlara çok fazla önem veriyor. Metroya bindiğinde istediği her yere gitmek istiyor. İnsanların bireysel özgürlüğüne önem veriyor. Bu şartlar altında Türkiye'ye pahalı turist gelmez” dedi.


UCUZ PROFİL OLUŞUR

Turizm sektöründe de teknolojiyle birlikte bireysel talebin öne çıktığını aktaran Yücel, Türkiye'nin Avrupa'nın 20 yıl önce terk ettiği teknikleri uygulamaya çalıştığını anlattı. Kitlesel turizm anlayışının sadece Rusya'da kaldığını bu nedenle birinci müşterinin Ruslar haline geldiğini kaydeden Yücel, Avrupa'da profilin tamamen değiştiğine vurgu yaptı. “Bu yol ayrımını görüp proaktif bir yaklaşım benimsememiz gerekir” diye konuşan Yücel, eski yöntemlerle devam edilmesi durumunda sektörün sadece yaz aylarında doluluğa ulaşıp kalite ve fiyatta düşük bir profil çizeceğini aktardı. Türkiye'de turizm sektörünün 80 milyar dolarlık bir yatırım stoğu olduğuna dikkat çeken Yücel, sektörde daralma başladıktan sonra bir anda geriye dönülemediğine dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın değişen yönetimi ile yenilik rüzgarını yakalayamadığını ve aksine eski yönetimlerden daha büyük hatalarla hareket ettiğini anlatan Bahattin Yücel, “1.5 milyon yatak kapasitemiz, 500 uçağımız 19 marinamız 8 bin 900 teknemiz var. Türkiye turizmde çok elverişli bir ülke konumuna geldi ancak Türkiye'nin tatil talebi 2-4 saat uzaklıktaki ülkelerden turist çekebilecek konumda kaldı” ifadelerini kullanarak, Türk turizminin Avrupa ve Rusya odaklı bir tablo ortaya koyduğunu aktardı.

Yücel, Türkiye'nin bu noktada bir anda stratejiyi Çinli ve Hintli turistlere göre değiştiremeyeceğine dikkat çekti. Türkiye'nin Uzak Doğulu turisti çekebileceğini ancak buna göre pazarlama ve altyapı geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Yücel, şöyle devam etti:


UZAK DOĞU TURİSTİ FARKLI

“Siz burada 12-14 saat uçan bir turistin gelip iki hafta deniz kenarında yatıp tekrar ülkesine dönmesini beklerseniz çok beklersiniz. Çin gibi ekonomiler büyük ekonomiler ama onların turist profili ile bizim turizm altyapımız arasında büyük farklar var. Bu kültür turizmi dediğimiz yapılanmayı gerektirir.”
 

Bu haber toplam 3788 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.