• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Türsab’ta ‘sakal şifresi’ muhabbeti

Türsab’ta ‘sakal şifresi’ muhabbeti
Başaran Ulusoy’da sakal bırakmış ve Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak ile sakal üzerinden şifreli şekilde haberleşiyorlarmış. Ama Ulusoy ayıp edip sakalını kesmiş.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYETURİZM
ANTALYA-(Side-Kemer) -
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak Antalya bölgesine geldiğinde birileri panikliyor ve ortaya atılan palavra iddiaların dozu öylesine artıyor ki, ünlü masal yazarları Andersen ve Ezop’un masallarının papucu dama atılıyor.
Emin Çakmak, Antalya da birilerinin nasırına basıyor galiba… Çünkü acı içinde bağıran bağırana… Acılarını nasıl dindireceklerini bilemiyorlar. İzlediğim toplantılar hakkında yazılan yalanları görünce “Acaba Emin Çakmak yerine başkasını mi izliyorum” diye düşünmedim dersem yalan olur…

tursab-baskan-adayi-emin-cakmak-.jpg“ŞİFRE BENDE” DEDİ SAKAL MUHABBETİ BAŞLADI
Emin Çakmak bir “Ortak Akıl’ toplantısında, “Türsab’ın sorunlarının çözüm şifresi bende…” dedi. Hemen arkasından sakalına taktılar. Sözde Başaran Ulusoy’da sakal bırakmış ve Emin Çakmak ile sakal üzerinden şifreli şekilde haberleşiyorlarmış. Yani bu arkadaşlar sakalı anten zannediyorlar. Şimdi Türsab’ta bir sakal muhabbetidir gidiyor. Ama ne yazık ki Başaran Ulusoy sakalı kesmiş… Emin Çakmak ise hala sakallı… Ulusoy ayıp etmiş doğrusu…

firuz-basaran.jpgEMİN ÇAKMAK HANGİ MUHALEFETİ BÖLÜYOR?
Daha bitmedi… Üç dönemdir Başaran Ulusoy yönetimine karşı muhalefet yapan Emin Çakmak muhalefeti bölüyormuş. Bu da tuhaf doğrusu…

Emin Çakmak konuşmalarında şunlara yer verdi:
Bir yanda yıllardır gerçek muhalif Emin Çakmak, diğer tarafta geçen dönem mevcut yönetimden istifa ederek Emin Çakmak’ın oylarını bölerek Başaran Ulusoy’un bir dönem daha koltuğunda oturmasını sağlayan proje muhalefet var.

Bu işte kimin, kimi böldüğü bilinmiyor ama… Dilin kemiği yok herkes konuşuyor.

Muhalefeti kimi böldüğü ve hangi ince hesapların peşinde olanların niyetleri, kongrede belli olacak… Dedim ya… Bekleyip göreceğiz.

 

tursab-baskan-adayi-emin-cakmak--002.jpgtursab-baskan-adayi-emin-cakmak--003.jpg
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak ve Türsab Hepimizin ekibi Türsab Side-Manavgat BYK Başkanı Ahmet Özden ile bir araya geldiler

karar.jpg
EMİN ÇAKMAK BAŞARAN ULUSOY’UN ADAMI DİYORLAR.

Emin Çakmak, Başaran Ulusoy’un adamı diyorlar. Türsab BYK başkanlarının Emin Çakmak’ın gösterdiği nezakete karşı, nezaket gösterdiğini gözardı edip, “Ortak Akıl” toplantılarına neden katıldıklarını sorguluyorlar.
Bu iddianın yenilir, yutulur yanı yok. Nezaket dediğin medeni insanlaın birbiine davranışıdır. Sen kötüysen böyle bir davranış bekleyemezsin.
Onu tutturamadılar sakala taktılar. Bakalım ilerde neler söyleyecekler…
Emin Çakmak, Başaran’ın adamı olsa Kuşadası toplantısı başta olmak üzere tüm veda toplantılarında yanında olurdu. Kürsüye çıktığı zaman ise “Aslan başkan, kaplan başkan” derdi. Ama aksine Emin Çakmak Türsab’a örnek olarak, her zamanki nezaketiyle “Geçmiş dönemde Türsab’ta görev yapanlardan acenteler adına hesap soracağız. Bu bizim görevimiz” diyor.

emin-001.jpgEMİN ÇAKMAK’A KİM 3 MİLYON DOLAR VERDİ?
Bir de pişirip pişirip ortaya atılan bir iddia var. Emin Çakmak, Başaran Ulusoy’dan 3 milyon dolar peşin almış… Bu ise en komik iddia… Ulusoy’un vermeyi değil, almayı bildiğini sağır sultan bile bilir.
Hele birilerine karşılıksız bir lira verediğini tüm camia bilir. Kaldı ki Emin Çakmak veya bir başkasına havadan, sudan para versin… Buna kargalar bile güler.

basaran-karar.jpg
"Başaran Ulusoy her akçeli kararda Firuz'un imzası var" diyerek Türsab'ın kara kaplı defterini açıklamıştı

FİRUZ BAĞLIKAYA: SEÇİM ORTAMIDIR…

Ama, ben gülmedim…
İstanbul Divan Oteli kafeteryasında Emin Çakmak’ın ricası üzerine Firuz Bağlıkaya ile buluştuğumda sordum.
“Emin Çakmak, yanımızda sende buradasın. Şu 3 milyon dolar söylemin nedir? Verilirken gördün mü? Ayrıca birlikte çalıştığın Başaran Ulusoy’un kimseye bir lira vereceğine inanıyor musun?”
Firuz Bağlıkaya, bu soruya cevap vermek istemedi.” Israr edince “Seçim ortamında söylenmiş bir söz… Olur böyle sözler…” demekle yetinerek iddianın kaynağı kişi olarak kendi söylemini yalanladı.
Ama seçim ortamında sahte senaryolar üretenler hala akşama kadar palavra sıkıyorlar. Tutunacak dal bulamayan ve Firuz Bağlıkaya’ya yaranmak için 10 takla atıp, müze girişlerinde aldıkları hediyelik dükkanların hakkını vermek için ısıtıp ısıtıp bu iddiayı gündeme taşıyorlar. Aslında o kişiler Başaran Ulusoy'un sözleriyle "Biraz Panama’ya, Malta’ya veya Man Adası’na yolculuk yapsalar, paranın kaynağını bulacaklar. Ama onlar tarikatlar, cemaatler, yolsuzluklar içinde bir çukurda olmayı tercih ediyorlar."

alanya.jpgEMİN ÇAKMAK, ALANYA’DA KAÇ ACENTE İLE TOPLANTI YAPTI?
Emin Çakmak, Alanya’da kalabalık bir acente topluluğu ile “Ortak Akıl” toplantısında buluştu. Sonra Side, Antalya ve Kemer’de acentelerle buluştu.
Emin Çakmak’ın Alanya’da Green Beach toplantısına 36 acente katılım için akredite vermişti. Ancak toplantı yerine 95 acente gelince oturacak yer kalmadı.
Çaresiz yandaki restorandan masalar sandalyeler taşındı. Alanya’nın en büyük toplantı yerini acenteler tıka basa doldurdu. Emin Çakmak bile bir süre sonra kendine oturacak yer bulamadı ve ayakta konuşmak zorunda kaldı.
Sonra birileri yemedi içmedi internetten dükkan hakkını ödemek için palavra sıkmaya başladı. “Ben gittim gördüm. Alanya toplantısına bir kişi katıldı yazmış…” Benim gözlerim bozuk. Gözlük kullanıyorum. Ama bu kadar değil doğrusu… Buna “insaf” demek lazım. Ama demiyorum.
Herhalde o arkadaş Alanya’da kafayı çekmiş ve adresi şaşırmış. Ya da istihbaratı aldığı kişi sarhoşmuş ve dükkanı şaşırmış. Gittiği başka yerde, efkardan daha fazla içince “şeşi beş” görmüş ve “bir kişi katıldı” diye bildirmiş. Ama eminim bu kalabalık yüzünden destekledikleri adaydan büyük fırça yemişlerdir.
Çünkü anladımız kadarıyla destekledikleri aday herkesi fırçalıyormuş. Son duyduğumuz inşallah doğru değildir. Sözde birlikte oldukları muhalefeti bile fırçalamış… İyi ediyor doğrusu… “Herkes işini doğru yapmalı. Yoksa liste dışı kalırsınız ha…” diyor.

PORTALDE ETİK OLARAK DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!
Bir tarihte o yazıların çıktığı portalde benim hakkımda da yazılar yazılmıştı. Benim gazeteci olduğumu unutup bir çok yazı yazıldı. Daha geçenlerde portalin yönetmeni benim için eleştiri yapmıştı. Ama satır arasında “tek kişilik ordu” diyerek benim hakkımı vermesi doğrusu gururumu okşadı.
Benim hakkımda yazılar yazılar üzerine orası için “masturbasyon portali” yazmıştım. Hatta daha ileri giderek “Hela’nın yolunu bulamayanlar oraya yazıyor…” diye yazmıştım.
Portalin sahibi bana çok kızmıştı. Bunun üzerine insanlar hakkındaki hakaret ve yalan yazıların durdurulmasını önermiştim. Bir ara kendisi uyarı yazısı yazarak bu işe son verdiğini yazdı. Ama sözünde durmadı. Ama aradan geçen süre içinde portalde değişen hiçbir şey yok. Birileri almış sazı eline, çalıp duruyor. Yalanın bini bir para. Dedim ya yazan yazana. Türkçe ise sıfır. Amaç kafa karıştırmak…

tursab-baskan-adayi-emin-cakmak--001.jpgEMİN ÇAKMAK DIŞIŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, daha sonra Side’de SideStar Elegance Hotel’de acentelerle buluştu. Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun bir açılış törenine katılması nedeniyle bölge acentelerinin yarısı toplantıya katıldı.
Aynı gün Side Star Elegance Hotel’in sahipleri olan İmamoğulları’nın annesi vefat etti.
Emin Çakmak, Doktor Şükrü Vural ve kardeşlerinin taziyesine katıldı. Aynı taziyeye gelen Bakan Çavuşoğlu, kalabalık arasında gördüğü Emin Çakmak’ın yanına gelerek görüştü.. Birlikte İmamoğulları ailesine taziyede bulundu. Portal çetesi bunu atlamış… Duysalar kimbilir bu kutsal görev için ne masallar yazarlardı?

BİRİLERİ EMİN ÇAKMAK ALEYHİNE TELEFONLAR EDİYOR
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ın Kemer toplantısına katılan acentelerden biri “Bizlerin derdine derman olacak bir Türsab bekliyoruz. Emin Çakmak’ı ve etkinliklerini izliyoruz. Yalan dolan yok… Ama birileri onun adına telefon ederek kafamızı karıştırmaya kalkışıyorlar. Bizi aldatmaya çalışıyorlarlar. Ama biz yemiyoruz” dedi.

firuz-basaran-002.jpg‘BİZDE DİYET ÖDETİYORUZ
Eminin toplantılarına katılan acentelerin bazıları şunları söyledi:
“Bizi diğer aday için aradılar uçak otel veriyoruz. ‘Oyunuzu bize verin’ dediler. Bende ‘tamam’ dedim. Uçağı da oteli de aldım. Kongreye gideceğim. Ama oyumu kime vereceğimi ben bilirim… Uçağı oteli onlardan neden aldım. Bu arkadaşlar 18 yıl görev yapan Başaran Ulusoy yönetimde 8 yıl görev yaptılar. Türsab’ın kasasından kaybolan bizim paralarımızı birlikte yemişler. Bende  onlara diyet ödetiyorum.”
İşte böyle… Dağıtın biletleri, otelleri… Acenteler akıllı… Herşeye rağmen “demokrasi’, “adalet” diyecekler ve oylarını özgürce kullanacaklar. Ama sonunda inşallah Türsab kazanacak.

Bu haber toplam 5622 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.