• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

TÜRSAB Kurulu, kongre formunu web'den hızlandırdı

TÜRSAB Kurulu, kongre formunu web'den hızlandırdı
TÜRSAB’ı kongreye hazırlayacak 3 kişilik kurul kongre katılım formunun web sayfasından doldurulmasını isteyerek işlemi hızlandırdı

İSTANBUL- TÜRSAB’ı kongreye hazırlamak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tayin edilen 3 kişilik kurul TÜRSAB katılım formunun web sayfasından doldurulmasını isteyerek işlemi hızlandırdı.
Duyurunun önemli bölümü şöyle:
Her ne kadar Birlik üyelerine katılım formları iadeli taahhütlü olarak gönderilmiş ise de postada geçecek sürenin üyenin aleyhine olmaması için WEB sayfasında bulunan duyurunun ekindeki katılım formunun ıslak imzalı ve kaşeli aslının 24.01.2018 tarihine kadar kurulumuza ulaştırılmak üzere TÜRSAB birlik merkezi acentalar sicil departmanina ulaştırılmasını önemle rica ederiz.

tursab-kurul.jpgKurul duyurusu şöyle:

Sayın Acenta,

Bilindiği üzere Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) 23.Olağan Genel Kurul Toplantısı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun 34.maddesinin son fıkra hükmünün yaptığı atıf doğrultusunda 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun “Genel kurul toplantıları ve çağrı” başlıklı 42.maddesinin ikinci fıkrası uyarınca Genel kurul toplantısını zamanında yapmayan esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının genel kurul işlemleri Bakanlık tarafından görevlendirilecek üç kişilik kurul tarafından yürütülür ve görevlendirmeden sonraki iki ay içinde genel kurul yapılır düzenlemesini içermektedir.

Bu doğrultuda Bakanlık tarafından Kurul oluşturulmuştur. Kurulumuzca yasada belirtilen iki aylık süre içerisinde TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirmek ve Birlik üyelerinin de bu toplantıya en geniş şekilde katılımını sağlamak için duyuru ve katılım formları hazırlanarak 27.12.2017 tarihinde Birlik web sayfasında yayınlamıştır. Ayrıca PTT aracılığıyla iadeli taahhütlü olarak adreslere gönderilmeye başlanmıştır.

5362 sayılı Kanunu’nun “Genel Kurul Toplantısına Katılacaklar Listesi” başlıklı 46.maddesine göre genel kurul toplantısına katılacak genel kurul üyeleri; adı, soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihi, T.C kimlik numarası, işletme belge numarası ile Bakanlık e-veri tabanından alacakları listedeki yerlerini kimlik göstermek ve imza etmek suretiyle genel kurula katılır. 49.maddede ise seçim yapılacak genel kurul toplantısından en az yirmi gün önce, genel kurul üyelerini gösteren Bakanlık e-veri tabanından hazırlanmış genel kurul toplantısına katılacaklar listesi, toplantının, gündemi, yeri, günü, saati ile çoğunluk sağlanamadığı takdirde yapılacak ikinci toplantıya ilişkin hususları belirleyen bir yazı ile birlikte 3 nüsha olarak o yer ilçe seçim kurulu başkanlığına verilir.

Kurulumuzca tüm bu süreçler göz önünde tutularak 23. Olağan Genel Kurul takvimi yasaya uygun olarak oluşturulmuştur. Her ne kadar Birlik üyelerine katılım formları iadeli taahhütlü olarak gönderilmiş ise de postada geçecek sürenin üyenin aleyhine olmaması için;

WEB sayfasinda bulunan duyurunun ekindeki katilim formunun islak imzali ve kaşeli aslinin 24.01.2018 tarihine kadar kurulumuza ulaştirilmak üzere TÜRSAB birlik merkezi acentalar sicil departmanina ulaştirilmasini önemle rica ederiz.

E.NEDİM ÖZTÜRK / M.TALHA ÇAMAŞ / MUSTAFA KUTLUOĞLU

Formu indirmek için üzerine tıklayın
Gündem
Genel Kurul Katılım Formu

Bu haber toplam 3193 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.