• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

TÜRSAB görevinden istifa etmeli

TÜRSAB görevinden istifa etmeli
TÜRSAB Asya BYK Başkanları bir adaya destek veren Ali Bilir’in kendi oyu için konuşabileceğini ve istifa etmesi gerektiğini söylediler.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ISTANBUL-
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği- TÜRSAB Genel Kurulu’u yaklaşırken başkan adaylarının ortaya çıkmasıyla tansiyon yükselmeye başladı. Bu arada TÜRSAB Asya BYK Başkanı Ali Bilir’in “azya BYK olarak yanındayız” diyerek bir adaydan yana taraf koyması üzerine tekiler arttı. Ali Bilir’in 700’e yakın üyenin oyuna ipotek koyarak açıklama yapamayacağını ve kendi oyu için konuşabileceği belirtilerek aday olursa görevden ayrılması istendi.

tursab-33.jpg

Tepkiler büyürken Asya BYK’da daha önce görev yapan eski başkanlar Semih Selimoğlu, Yiğit Arsu, İbrahim Keskin, Selim Okur ve Ahmet Koşar imzalı yayınlanan basına ve acentelere yönelik deklarasyonla Moda Hilton Oteli’nde basın toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Semih Selimoğlu, Selim Okur ve Yiğit Arsu “Rahatsız olduk. Bir adaya destek verip ekibinde yer alan Ali Bilir’i etik davranarak istifaya davet ediyoruz” dediler.

AHMET KOŞAR: ETİK OLAN NE KALDI Kİ?
Öte yandan deklarasyona imza koyan ve Hindistan Bombay’de olduğunu bildirine Ahmet Koşar yazılı bir mail ile “Ali Bilir'in Asya BYK Başkanı olarak herhangi bir adaya desteğini açıklaması yanlıştır. Kişisel olarak desteğini açıklayabilir, ancak bu durumda önce BYK Başkanlığından istifa etmesi Etik olur... Ve fakat; Türsab camiasında Sn. Başaran Ulusoy'un Başkan olduğu andan itiaren Etik olan ne kaldıki?” diye açıklama yaptı.

AHMET KOŞAR'A 'ETİK' TEPKİSİ
Ahmet Koşar'ın açıklamasına tepki gösteren Semih Selimoğlu, Selim Okur ve Yiğit Arsu "Demokrasi ve etiğe bağlılığımız nedeniyle acentesi olmayan birine eski başkan sıfatı ile söz hakkı verdik.  Toplantıya katılmamasına rağmen yaptığı yazılı açıklama le kendi savunduğu toplantı etiğini kaybederek bir adaya desteğini açıkladı. Biz toplantıda hiçbir adaya destek vermeden sadece oylarımıza ipotek konulmasına itiraz ettik.  Bizler görev yaptığımız dönemde etik davrandığımıza inanıyoruz.  Ahmet Koşar'ın Başaran beyle kişisel kavgasını buraya yansıtmasınıa gerek yoktur. Bir adaya destek vererek toplantı etiğin kendisi bozmuştur' dediler.

semih-selimoglu.jpg

SEMİH SELİMOĞLU: TOPLANTI KİMSEYE DESTEK İÇİN DEĞİLDİR

Toplantının ilk konuşmasını yapan Semih Selimoğlu “Bu toplantı kimseye destek vermek amacıyla yapılmıyor. 1986 da kurulan Kadıköy’deki birlik beraberliğin basın ile buluşturulmasıdır 1972 yılında 1618 sayılı yasa ile kurulan Türsab yarı kurumsal bir teşekküldür. Devlet zihniyeti ve terbiyesi içinde yetişmiş dağıtım şekline sahiptir. Asya BYK ilk açılan bölgedir. Biz Kadıköy’üz. Bugüne kadar görevimizi etik bir disiplin içersinde yaptık. Biz bunları büyüklerimizden böyle öğrendik. Kadıköy’de herşeyi gönül birliği rızası ve oyçokluğu ile yaptık. Ali Bilir arkadaşımız yaptığı açıkama ile TÜRSAB Asya BYK olarak aday olan kişilerden birini desteklediğimizi beyan ediyor Bu toplantı hiç kimseyi destekleyen bir toplantı değildir. Böyle anlaşılmasın. Böyle anlayıp toplantayı katılmayın diyenler olmuş. Biz kimsei desteklemek adına yapmadık. Kadıköydeki disiplin ve meslek ahlakını yürütmek adına yapıyoruz. Liderler ne söyleyeceklerini değil ,ne söylemeyeceklerini bilmelidirler 640 acentenin bulunduğu yerde Asya BYK Başkanı oylara ipotek koyarak biz şu kişiyi destekliyruz diyemez.


BYK’LAR ÜYELERİN OYLARI ADINA YETKİLİ DEĞİLDİRLER
Asya BYK başkanlığı yaparken hiçbirimiz hiç bir arkadaşın oyları adına yetkili değiliz. ASYA BYK ya seçilir ve bizim adamıza genel Merkez ve diğer kurumlarla mesleğimiz adına köprü olur. Üyeler seçerken ‘Gidin oylarımızı ipotek edin söz verin basamak ta olarak kullanın’ demiyorlar. Daha önceleri AsyaBYK yönetimi ‘şu kişiyi destekliyoruz’ demedi. Biz rahatsız olduk. Biz bu gelenek Kadıköy’de yaşayacaktır. Hiç kimse bunu bozmayacak dedik.

semih-selimoglu2.jpg

ALİ BİLİR İSTİFA EDEREK ADAY OLABİLİR

Sanırım Ali Bilir kardeşimde bu görüşe sıcak bakacak, doğru olduğunu savunacak ve Kadıköy’de uyum olmalı diyecektir. Bu bölgede kimse kimseye minnet etmez Bu bölgeden herzaman birileri genel kurul listesinde olur. Ama listelerde olmak için yapılan bu gibi hareketlerle aşırıya kaçılmaz. Kurumsal yapının dışına çıkmaz. Herkes aday olacaktır. Saygı duyarım. Bu makamdan istifa eder kimi istiyorsa gider onun yanıda yer alır ve adayım. Sonra Kadıköy olarak destek veriyormusunuz diye sorar. Amu bu makamda iken bu olmaz. İstifa ederek aday olmaları gerekir.

selim-okur.20170928121300.jpg

SELİM OKUR: ÇOK RAHATSIZ OLDUK

Selim Okur ise Ali Bilir’in kendileri adına yaptığı açıklamadan büyük rahatsızlık duyduklarını belirterek “Seçilikten sonra 8 toplantı yaparak üyelerin ayaına gidip detlerini dinledik. Birlikte çözüm üüretmeye çalıştık. Seçim yaklaşırken dedikodu olmasin diye toplantıları 4’e düşürdük. Biz kimseyi desteklemiyoruz. Bu nedenle bu toplantıya gelebilen, vakti olan bütün acanteleri davet ettik. Bizim bu açıkamamıza şahit olsular istedik. Bize yakışan budur.

asya-byk-ahmet-kosar.jpg

AHMET KOŞAR: TRAJIKOMIK BIR SEKTÖR HALINE DÖNÜŞTÜK...

Hindistan’da bulunan Ahmet Koşar mail yoluyla bir açıklama gönderdi.
Ahmet Koşar’ın “Çok komik, hatta Trajikomik bir sektör haline dönüştük...
Değişim gerekli diyoruz, dönüşüm oluyor “ başlıklı açıklaması şöyle

Eski Asya BYK Başkanları Basın Bildirisinde imzamı gören bi çok arkadaşım beni arayarak işin aslını öğrenmek istedi..
Bu açıklamayı buradan yaparak arkadaşlarımı bilgilendirmek isterim...
Uzun bir yazı olacağı için merak etmeyenleri şimdiden uyarmak isterim.

Hepinizin bildiği gibi, Turizm'den kendimi emekli ettikten sonra, Hindisan Mumbai'de yaşamımı sürdürüyorum...
Fakat sık sık Türkiye'ye seyahat etme imkanım oluyor.

Geçtiğimiz hafta önemli bi işim olduğu için Istanbuldaydım...
30 yıllık çok değer verdiğim meslektaşım Yiğit Arsu beni aradı ve önemli bir basın açıklaması için eski başkanlardan imza istediğini söyledi...

Konuyu yüz yüze anlatacağını belirtti...
Çok değer verdiğim diğer bir arkadaşım Orhan Değirmenci'nin ofisinde buluştuk.
Bana Asya BYK Başkanı Sn. Ali Bilir'in basın önünde açıklama yaparak Tüm Asya BYK acentaları adına Sn. Firuz Bağlıkaya'ya destek verdiğini ve bunun Etik olmadığını, eski Asya BYK Başkanları olarak bir basın toplantısı yapacaklarını ve bu toplantı daveti için benim de metni imzalamamı istediğini belirtti.

İmzalarım, ama toplantıya gelir düşüncelerimi söylerim dedim...
Bu konudaki düşüncelerimi de çok açık belirttim, şöyleki;
Sn. Ali Bilir'in Asya BYK Başkanı olarak herhangi bir adaya desteğini açıklaması yanlıştır.
Kişisel olarak desteğini açıklayabilir, ancak bu durumda ÖNCE BYK Başkanlığından istifa etmesi Etik olur...
Ve fakat; Türsab camiasında Sn. Başaran Ulusoy'un Başkan olduğu andan itiaren Etik olan ne kaldıki ?

Çok değer verdiğim bir başka dostum Sevgili Selim Okur'a Asya Byk Başkanlığına Sn. Başaran Ulusoy'un desteklediği (!) aday karşısında 1 oy farkla seçim kazandığında destek vermiştim...
Bir sonraki Genel Kurul'da S.Okur ve diğer Byk üyeleri Sn. Başaran Ulusoy'u Asya BYK olarak "Asya BYK'dan 1 oy bile karşı aday'a gitmeyecek" şeklinde propaganda yaparak can hıraş bir şekilde desteklemeleri ETİK MİYDİ ???
Bunu sorduğumda Sevgili Yiğit'in savunması "Genel Kurul ortamında olur öyle şeyler" şeklindeydi...

Sonraki Asya BYK seçimlerinde Sn.Başaran ULUSOY kendisini Genel Kurul'da destekleyen ekibin karşısına Sn. Ali Bilir'i çıkardı ve kazandı...

Şimdi Sn. Ali Bilir Başaran Ulusoy'a karşı, diğer ekip yine Başaran Ulusoy'a destek...

Nooluyo yahu ??
Siz bir şey anlıyor musunuz ?
Bunun neresi Etik ?

Tüzük gereği Genel Kurul'dan sonra 2 ay içerisinde tamamlanması gereken BYK seçimleri aylar sonra ile tamamlanmayacak, ve bu tür tüzük ihlalleri karşısında gıkınız çıkmayacak,
sonra Etik'ten bahsedeceksiniz...

20 senedir Başaran Ulusoy istediği gibi her türlü yola başvurarak BYK'ları dizayn edecek, buna gıkınız çıkmayacak;
Sonra çıkıp Basın toplantısı yapıp, Etik'ten bahsedeceksiniz...

Yani; Sn. Başaran Ulusoy'a destek açıklamak Etik,
Karşı aday'a açıklamak gayrı Etik..
Öyle mi ?

İşte tüm bunları açıklamak üzere o toplantıda olacaktım, fakat bazı talihsiz olaylar nedeniyle halen Mumbai'deyim, Allah kısmet ederse yarın sabah Istanbul'da olacağım...

Kısa ve öz olarak tekrar belirtmekte fayda var;
Sn. Başaran Ulusoy'un açtığı yoldan giderek herhangi bir adaya destek veren hiç bir Byk Başkanının, konumunu kullanarak başkalarının kutsal olan oylarına ipotek koymasını doğru bulmuyorum...
Kişisel desteğini açıklamak isteyen önce o makamdan istifa eder, sonra babalar gibi desteğini açıklar !

İnşallah Sn. Firuz Bağlıkaya bu genel kurul'da seçimleri kazanır ve Türsab yeniden Etiğin önemsendiği bir kurum haline gelir...

Saygılarımla

Ahmet Koşar

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.