• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

TÜRSAB Başkanı ‘çöplük' diyerek endişesini ortaya koydu

TÜRSAB Başkanı ‘çöplük' diyerek endişesini ortaya koydu
Firuz Bağlıkaya’nın “ihanet içinde olanları ait oldukları çöplüğe göndereceğiz” sözleri ile TÜRSAB’taki çatlak “ayyuka” çıktı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
TÜRSAB yönetimindeki çatlak Başkan Firuz Bağlıkaya’nın toplantısında sarfettiği onları ait oldukları çöplüğe göndereceğiz” sözleri ile “ayyuka” çıktı ve zirve yaptı.
Özellikle TÜRSAB yönetimden salonda bulunan Başkan Yardımcısı Hasan Erdem ile Disiplin Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapırçak’ın kendisine muhalif olduğu düşünerek “çöplük” şeklindeki konuşmayı yaptı. Nezaket sınırını aşan aşan ve acenteleri şaşırtan bu konuşma Firuz Bağlıkaya’nın yeniden TÜRSAB başkanlığı için seçimlere hazırlanırken yalnız kaldığını ve seçime aday olarak hazırlanan diğer grupların çalışmalarından ve giderek güçlenmelerinden endişeli olduğunu ortaya koydu.

firuz-baglikaya-copluk.jpg

TÜRSAB’TA Kİ ÇATLAK KÜÇÜKYALI’DA ZİRVE YAPTI

Türsab başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB’ın İstanbul Asya Bölge Temsil Kurulu ve üyelerle Elite World Asya yemeğinde 1618 sayılı yasanın değiştirilmesi ile ilgili yürütülen hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bağlıkaya 2018 yılının turizmciler için güzel geçtiğini söyleyen Firuz Bağlıkaya, 2019 turizm yılı için acenta sahiplerine başarılar diledi
Konuşmasında TÜRSAB yönetimi içinde süren sancıyı şu sözlerle ortaya koydu:
“Değerli arkadaşlar, TÜRSAB, tarihinin en şefkatli, en hoşgörülü dönemini yaşıyor. Bize muhalif olanlara hem hizmette hem saygıda kusur etmiyoruz. Muhalefeti, demokrasinin gereği olarak görüyoruz. Hiç kimseyi kişisel hedef haline getirmedik, getirmeyeceğiz. Ancak, ihanet içinde olanların ve içimizde yuvalanarak, palazlanmaya çalışanların da farkındayız. İlk seçimde onları ait oldukları çöplüğe göndereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın”

YÖNETİMDE KILIÇLAR ÇEKİLDİ
Başaran Ulusoy’un taktiğini kullanarak yaptığı gibi acente buluşmalarını seçim yatırımı olarak kullanan Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB’ın Elite World Asya yemeğine katılan ve yaptığı icraatları beğenmeyen yöneticiler TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem ve TÜRSAB Disiplin Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapırçak’ı görünce açtı ağzını yumdu gözünü ve “çöplük” kelimesini kullandı. Böylece TÜRSAB’ın içindeki büyük çatlak. Bizzat başkanın ağzından ortaya çıktı.
TÜRSAB Başkanı’nın yaptığı toplantıda “İlk seçimde onları ait oldukları çöplüğe göndereceğiz” sözleri kılıçların çekildiğin gösterdi. Bilindiği gibi “ittifak” sonrası koltuğa oturan Firuz Bağlıkaya, Hasan Erdem’in ekibini pasifize etmek için çeşitli yöntemler geliştirmişti.

KENDİSİNİN GELDİĞİ “ÇÖPLÜK SORGULANIR” DEDİLER
Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın “çöplük” şeklindeki sözü acenteler arasında tepkilere yol açarken, “Bizi temsil eden ve tüm üyeleri kucaklaması gereken bir kurumun başındaki kişinin kim olursa olsun hakkında bu ayrımcı ve bölücü şekilde konuşması yersizdir. Bu durumda kendisinin hangi çöplükten geldiği sorgulanır. Bağlıkaya’nın acentelerden özür dilemesi gerekir” dediler.

YAPILMAYAN VAATLERİN SANCISI
Bilindiği gibi Hasan Erdem’in ‘Güçlü Türsab’ grubunun sahip olduğu tabanın oyunu almak için “ittifak” yaparak “ Değişim” sloganı ile gelen, “hesap soracağız” diyen ve büyük vaatlerde gelen Bağlıkaya’nın bugüne kadar çeşitli mazeretlerle vaatleri yerine getirmediği biliniyor. Son dönemde ise bir türlü ne olduğu bilinmeyen “1618 Sayılı Yasa değişikliği” hakkında üretilen dedikodulardan rahatsız olan acentelerin “vaatler tutulmadı, hüsrana uğradık. Yasa değişikliği bizi bitiriyor” demeye başladılar. Bütün bunlar olurken yeni yönetimin içindeki kutuplaşmalar ile çatlak “kavgalar”, “dövüşler” veya farklı şekillerde yaşanıyor. TÜRSAB’ta seçim zamanı yaklaşırken ise yavaş yavaş taraflar ortaya çıkmaya başladı. Seçim çalışmaları gizliden gizliye hız kazanmaya başladı. Bu çalışmalar ise darmadağınık olan ve çeşitli kutuplaşmalarla “yamalı bohça” gibi oluşan yeni yönetimin başkanını sıkıntıya soktu. Özelikle gruplar daha öne destek verdikleri “değişim” hareketini yürüten Firuz Bağlıkaya’yı yalnız bırakmaya başladılar. Bu ise seçim öncesi ortamı germeye başladı.

 

Bu haber toplam 4780 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.