• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Türsab Başkan Adayı Hasan Erdem: Muhalefette birleşmeye hazırız.

Türsab Başkan Adayı Hasan Erdem: Muhalefette birleşmeye hazırız.
Türsab Başkan Adayı Hasan Erdem 200’e yakın acenteyle Ankara buluşmasında diğer adaylarla görüşmeler yaptıklarını belirterek “Sizlere hizmet etmeyenleri göndermek için muhalefetle birleşmeye hazırız” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ANKARA- Türsab seçimlerine “Birlikte Güçlü Türsab” sloganı ile başkan adayı olan Türsab yönetim Kurulul Üyesi ve Selam Tur’un sahibi Hasan Erdem Anadolu Hotels, Downtown Ankara otelinde 200’e yakın acenteyle buluşmasında diğer adaylarla görüşmeler yaptıklarını belirterek “Sizlere hizmet etmeyenleri göndermek için muhalefetle birleşmeye hazırız” dedi.

hasan-ankara-005.jpg

ACENTELERİN MENFAATİ İÇİN MUHALEFET BİRLEŞECEK

Hasan Erdem, acentelerin eli kolu bağlı, sahipsiz ve kimsesiz kaldıklarını belirterek “Bizler acentelerin yanında olarak yalnızlıktan kurtaracağız” diyerek muhalefette bulunan adaylar olarak birleşmeden yana olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Biz muhalefetin sesi isek. Acenteler umutla bizden birşeyler bekliyorsa. Muhalefetin birleşmesine inanıyorum. Sizlere hizmet etmeyenleri göndermek için muhalefetle birleşmeye hazırız. Bizim adımızaa birleşmenin teminatı benim. Acentelere hizmet eden anlayışla birlikte olmalıyız. Şartlar ne olursa olsun, hizmet edene ‘gel’, hizmet etmeyene gelmeyene ‘güle güle’ diyeceğiz. O kurumun sahibi sizlersiniz. Biz diğer aaylarla görüşüyoruz. Muhalefet olarak tek liste olup seçime gitmeyi hedefliyoruz.”

hasan-ankara-006.jpg

HİÇBİR ŞEY YAPMADAN, YENİDEN ADAY OLUYORLAR

Hasan Erdem, insanlerın başarılarıyla ve yaptıklarıyla iftihar etmesi gerektiğini belirterek “Mesele alkışlarla gelip, alkışlarla uğurlanmaktır. Mevcut yönetim ne vaatlerini tuttu, ne de acentelere vadettiği değişimi yaşattı. Eskinin daha kötü devamı oldu. Aslında onlar için çok üzülüyorum. Hiçbir şey yapmadan yeniden aday oluyorlar” şeklinde konuştu.

hasan-ankara-kilic-.jpg

ACENTELERİN TAKATI KALMADI

Türsab başkan Adayı Hasan Erdem’in Ankara buluşması önesi söz alan Türsab Disiplin Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak “Türsab başkanı tarafından veriulen vaatler yerine getirilmedi. Bundan sonra herkesin birlik ve beraberlik içinde bir araya geleceği başkan adayı çıkacaktır. Umutla bekliyoruz” dedi.

hasan-ankara-kilic--001.jpg

Kılıçarslan Karapıçak, Türsab Başkanı Bağlıkaya’nın bir seçim öncesi sıraladığı vaatlerinden oluşan bir videoyu ekrana getirerek görüntülü bir şekilde vaatlerin nasıl gerçekleşmediğini belirterek “Acentelerin takatı kalmadı. Değişim deildi inandık destek gösterdik. Ama boş çıktı’. Şimdi yeni bir umutla ortak değerlerimiz için mücadele ediyoruz” dedi.

hasan-ankara-kilic--002.jpg

TÜRSAB’IN İTİBARINI KAZANACAĞIZ

Daha sonra söz alan Türsab Başkan Adayı Hasan Erdem “Artık vaat değil icraat dönemini birlikte başaralım” diyerek ‘Önce Acente’ diyerek yayınlardığı bildiride, mevcut yönetimi kavgacı tavrıyla yalnızlığa ittiği Türsab’ın itibarını yeniden kazandıracağını söyledi. Türsab’ın yönetimine gelen herkesin sürekli tekrarladığı ancak koltuğa oturduktan sonra herşeyi unutup sorunların kangren haline gelmesine sebep olduğunu söyledi.

hasan-ankara-009.jpg

BİTMEYEN SORUNLAR

Hasan Erdem, masalara dağıttığı broşüründe acentelerin başlıca sorunlarını şöyle sıraladı: ‘Belge devir hakkı’, ‘yeni acente kurulmasına 5 yıl tahdit’, ‘turizm farlarında acentele destek’, kaçak turizme son vermek’, “kamu kurumlarının haksez rekabetine son vermek’, ‘acentelere tanıtım ve teknoloji desteği’, ‘acentelere özel plaka’, ‘güçlü ve bağımsız BTK’lar’, ‘THY ile rekabeti bitiren uzlaşma’, ‘turizmin sivil toplum kuruluşları ile işbirliği’, ‘ hac ve umrenin sadece acenteler tarafından yapılması’, ‘acentelerle genel merkez arasında sağlıklı sosyal ilişkiler’, ‘Türsab belgesi bulunan acente araçlarının çalışmalarının önünün açılması’

hasan-ankara-007.jpg

BİZE OY VERENLERE KARŞI BUNLAR YÜZÜNDEN MAHCUBUM

Türsab Başkan Adayı Hasan Erdem, mevcut Türsab yönetimine destek vererek seçilmesinde payı olduğu için üzüntülü olduğunu beirterek “Gönül isterdi ki o vaatlerin yerine getirildiği bir şekilde kürsüye çıksaydım ve herşeyin hallolduğunu söyleyebilseydim. Ama mevcut yönetimin engellemeleri ve vaatleri bir kenara itmeleri nedeniyle bunu yapamadık. Bizlere oy verenlere karşı mahcubum. Ayrıca yönetimin vaatlerinin aksine yeni acenteler açtırarak topladığı 60 bin lira yanında , vakıf için diyerek haraç olarak topladığı 58 bin lirayı acentelerden almasaydık. Aldığımız zaman ise mevcut yönetimin kahvaltılı toplantılarında eritmek yerine acentelerin menfaati için kullansaydık.”

hasan-ankara-008.jpg

DEĞİŞİM İÇİN DESTEK VERDİK

Hasan Erdem, Türsab yönetim kurulunun 9 kişiden oluştuğunu, bir başkan 8 üye bulunduğunu hatırlatarak “Ben o yönetimdeki 9 kişiden biriyim. 18 yıl boyunca Türsab’ta görev yapan eski yönetimin değişmesini istedik. Sadece değişim ve acentelerin menfaati için, tek adam sistemini bertarf etmek için mevcut yönetime destek verdik. Ama sözlerinde durmadılar. Acentelere verdikleri sözlerini ‘adam gibi olup’ yerine getirmediler. Tek adamlıktan kurtulalım, monarşi bitsin dedik daha kötüsü geldi. Beni ve arkadaşlarımı by pass etmek için yönetmelik bile değiştirdiler” dedi.

hasan-ankara-010.jpg

TÜRSAB’IN GELİRLERİNİ PEŞKEŞ ÇEKTİLER

Hasan Erdem, Türsab yönetiminin tüm gelirlerinin paşbakalıran peşkeş çekildiğini belirterek “Başta müze gelirlerini kaçırdık. Bazı gizli anlaşmalar yapldı ve Türsab’ın yılda 15-20 milyon liralık geliri peykeş çekildi. Oysa Türsab ihaleye girecek en nitelikli kurumdu. Bizim işimiz buydu. Şimdi bilge satarak bize rakip oluyorlar. İnsanların karşısın boynu bükük çıkıyoruz. Türsab’tan ses çıkmıyor.”

hasan-ankara-014.jpg

PSİKİYATRİ TEDAVİSİ GÖRMELİLER

Hasan Erdem,Türsab’ta koltuğa oturanın kalkmayışını hastalık olarak ieteleyerek şunları söyledi: “Koltuğa outran kalkmasını bilmiyor. Oturunca hastalanıyorlar. Psikolojileri bozuluyor. Kimseye istemiyorlar, kimseye selam vermiyorlar. Ne oldum delisi oluyorlar. Pbikiyatri kliniğinde tedavi edmeleri lazım. Ne oldu delisi hastalığı çok yaygındır. Ancak doktorları tedavi edebilir. Bunları tek hastalık sesebi oturdukları koltutklardır. Altlarından koltüuktları alın kuzu gibi olurlar.”

hasan-ankara-011.jpg

TÜRSAB, CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLAMALIYDI

Hasan Erdem, toplantıya katıan acentelerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak “Türsab’ın TürsabTV’de Cumhuriyet bayramı için özel program yapmasını beklerdim. Biz seçiirsek söz veriyorum, her milli bayramı layıkıyla kutlayacağız. Bizler başta Cumhuriyetimize sahip çıkmazsak yokoluruz” dedi


hasan-ankara-013.jpg

TÜRSAB BAŞKANı KIMDEN KORKUYOR?

Türsab tarihihde acentelerden kendini korumak için bu kadar güvenlik tedrbiri alan başkan gelmedi. Türsab’ın içinde katlara ve odalara kilitli kapılardan, güvenlik görevlilerinin onaylarıyla girip çıkılıyor. Türsab başkanı kimden korkuyor? Yoksa Türsab’ta kimsenin bilmediği gizli saklı işler mi yapılıyor?
İnsan seçilirken oy istemek için acentelerin yanındaydı. Koıltuğa oturunca herşeyi unuttu. ‘Ben başkanım, üstünüm. Acenteler sıradan insaınlardır’ demeye başladı. Bakalım elmi yaman, bey mi yaman. 30 Kasım’da göreceğiz. Sizi seçimden seçime baştacı yapanlar, size yeniden geldiğinde onları çıftliklerine veya ait oldukları yerlere göndereceksiniz. Ondan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve Türsab’ı acenteler için acenteler yönetecek. Söz acentelerin olacak.
Acenteler ‘artık Türsab’ın şerrini yaşamak istemiyoruz’ diyorlar.

hasan-ankara-016.jpg

TÜRSAB’IN KATLARINA KARAGAH KURDULAR

Adamlar asıl sohunları çözmeyi, işi gücü bırakmış acentelere baskı yapıyorlar. Türsab binasında yöneticilerin herbiri katlarda karargah kurmuş, herbiri ayrı birer devlet gibi çalışıyorlar. Personele 30’ar bin lira maaş dağıtıyorlar. Devletin valisi bile 15 bin lira alıyor. Bu adamlar bulunmaz nimet mi? Bu paraları acenteler kazanamıyor. Hepsi ahbap çavuş ilişkisi içindeler. Kendilerini işverenden, yani acentelerden dana üstün görmeye başladılar.
Hizmet etsinler diye seçtik başımıza ağa, paşa oldular.Turgon platformu yöneticisi Aydın Yaylacıklılar, Türsab’a doğru insanlar gelsin diye mücadele ediyor. Ona teşekkür ediyorum.

hasan-ankara-017.jpg

CUMHURBAŞKANI YANINDA KİMSEYİ KONUŞTURMADI

Türsab yönetimi olarak Cumhurbaşkanı’nın karşısına çıktık. Başkankendine göere bir kaç kelime ezberlemiş onları söyleyecek. Bizlere de sizler sakın konuşmayın, kızabilir diye tembihte bulunuyor. Ben konuşacağım diyor. Bu nasıl iştir. Mesele el perçe divan durmak değildir. Mesele acentelerin sorunlarına çözüm üretmektir. Kimseyi konuşturmadı, ama ben konuştum. Cumhurbaşkanı’na Körfez Ülkeleri’nde çok zengin ve Türkiye’den belli bir para karşılığı vatandaşlık isteyerek, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyenler olduğunu söyledik. Bunların önünü açacak bir uygulama getirilerek Türkiye’nin kazanacağını söyledim. Nitekim bu uygulamayı baylattılar halen Körrfeç Ülkeleri’nden yatırım yapmak için 60 bin müracaat var. Körfezin zenginlerine vatandaşlık verilmesi ve yatırım yapmaları önemlidir. Türkiye’ye fakir insanlar yerine zengin insanlar gelsin.

hasan-ankara-018.jpg

KOLTUKLAR KİMSEYE KALMIYOR

Hasan Erdem, Türkiye’nin, Türsab’ın ve acentelerin menfaati için çalışmak zorunda olduklarını belirterek şöyle devam etti: “Koltuklar kimseye kalmıyor. Türsab başkanı, benim başkan yardımcılığımı by-pass etmek için ve kendisini ‘tek adam’ yapmak için yönetmelik değişikliğine gitti. Başkan olsam, gerel başkan olsam farketmez. Önemli olan hizmettir. Bu seçimde Ankara örnek olmalıdır. Bizi ayırmak isteyenleri biz ayıracağız. Bu çirkin yapıdan birliği temislemek zorundayız. Bizde ki değişim kötü yönde değil, iyi yönde olacaktır.’

hasan-ankara-015.jpg

OY VERECEKLERE UÇAK OTEL, VERMEYENE YOK

Hasan Erdem, Türsab başkanının BTK başkanlarına talimat vererek kendilerine oy verecek acenteleri tespit etmesini istediğini hatırlatarak “Bize oy vereceklere uçak, otel parasını vereceğimisi söyleyin demiş. Bu nasıl başkanlık. Üyelerin arasında ayrım yapılabilir mi? Oy veren gelsin, vermeyen gelmesin. Üyelerin oylarına ipotek koymak Türsab tarihinde olmadı. Demokratik hakkını kullanarak isteyen istediğine verir. Başkan söyledi diye kişilikler tüemsil edilerek oy mu verilir? Oy verecekler için uçak ve otel paralarını vereceğiz diye çifte standart olur mu?

hasan-ankara-020.jpg

EN YAKIN ARKADAŞININ KUYUSUNU KAZMAYA KALKIŞTI

Türsab Başkanı’nın geçen dönem seçime çıkarken en yakın arkadaşlarını dışladığını beilirter Hasan Erdem “Başaramayanlar mazeretlerin gölgesine sığınır. Bir kaç kişinin dolduruşuyla ne oldum delisi olan başkan, seçimde kendisine destek veren en yakın arkadaşının kuyusunu kazmaya kalkıştı. Onlara inanıp kendini yükseklerde gördü. Ama her çıkışın bir inişi olduğunu unutuyor’ dedi.

hasan-ankara-019.jpg

5’ER BİN LİRA HARAÇ’I İADE EDECEĞİZ

Hasan Erdem sözlerini şöyle tamamladı: ”Arkadaşlar, Türsab yönetimi yeni açılan 1700 acenteler vakıf için diyerek 5’er bin lira haraç topladı. Şimdi o haracı yeniden koltukta kalabilmek için harcayıp duruyor. Acentelerde bölgelerde veirdiği yemeklerin parasını acentelerin verdiği haraçtan karşılıyor. Yönetime geldimizde üyelerden toplanan bu 5’er bin lira haracı sahiplerine iade edeceğiz. Türsab başkanı Tüarsab’ı bakkal dükkanı gibi işletiyor. Eli deamlı kasanın içinde. Muhasebedeki görevlilere acıyorum.”
 

Bu haber toplam 4794 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.