• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Türkler uzun yolda geveze

Türkler uzun yolda geveze
Aracında boş koltukları ile yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne giden yolcuların buluşmasında Türklerin uzun yolda sohbeti çok sevdikleri ortaya çıktı.

İSTANBUL- Dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar Türkiye’de de hızla yaygınlaşıyor. Aracında boş koltukları ile yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne giden yolcuları buluşturan BlaBlaCar’da üyeler profillerini oluştururken ne kadar konuşkan olduklarını ‘Bla’ ‘BlaBla’ ve ‘BlaBlaBla’ derecelendirmelerinden birini seçerek belirtiyorlar. Türk kullanıcıların %99’ı kendilerini ‘BlaBla’ ve ‘BlaBlaBla’ olarak tanımlıyor, bu da Türklerin uzun yolda sohbeti ne kadar sevdiklerini gösteriyor!

bla4.jpg

YOLCULUK PAYLAŞıM AĞı
14 ülkede toplam 10 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı olan ve milyonlarca insanın ulaşım anlayışını değiştiren BlaBlaCar aynı yönde yolculuk yapacak sürücü ve yolcuları bir araya getiriyor, yol masraflarını kişiler arasında paylaştırarak seyahati herkes için daha hesaplı hale getiriyor ve yollardaki araba sayısını azaltıyor. Üstelik yeni insanlarla tanışarak eğlenceli bir yolculuk yapma fırsatı da sunuyor.

bla3.jpg

TÜRKLERIN BÜYÜK ILGISIYLE KARŞıLAŞTı
Fransa, İspanya, İngiltere, İtalya, Portekiz, Polonya, Hollanda, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Rusya ve Ukrayna’dan sonra Eylül ayında Türkiye’de faaliyete başlayan BlaBlaCar kısa sürede Türklerin büyük ilgisiyle karşılaştı. En çok İstanbul, Ankara, İzmir çıkışlı yolculukların paylaşıldığı BlaBlaCar Türkiye’de, Adana, Antalya, Bursa, Kocaeli çıkışlı yolculuklar da oldukça fazla paylaşılıyor.
BlaBlaCar Türkiye Ülke Müdürü Esin İmer, üye profilleri hakkında şunları söylüyor: “Türkiye’ye baktığımızda şu an kullanıcılarımızın büyük çoğunluğunu 18-34 yaşları arasındaki üyelerimiz oluşturuyor. Türkiye ile ilgili en dikkat çekici istatistiklerden biri ise ne kadar sohbet etmeyi seven bir ülke olduğumuz. BlaBlaCar kullanıcıları kayıt aşamasında, arabada yolculuk ederken ne kadar sohbet etmek istediklerine dair bir seçim yapıyorlar. Eğer sohbet etmeyi sevmiyorlarsa Bla, sohbet etmeyi seviyorlarsa BlaBla ve sohbet etmeye doyamıyorlarsa kendilerini BlaBlaBla olarak tanımlayabiliyorlar. Şirketin ismi de aslında buradan geliyor. Türkiye’deki kullanıcıların %99’u kendilerini BlaBla veya BlaBlaBla olarak tanımlıyor. Bu da yolculukların bol sohbetli geçtiğine işaret ediyor.”

bla5.jpg

SISTEM ŞÖYLE IŞLIYOR
BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirdikten sonra Facebook hesabınızla giriş yaparak profilinizi oluşturuyorsunuz. Yolcuysanız, gideceğiniz yeri ve yolculuk yapacağınız tarihi seçiyorsunuz ve karşınıza sizinle aynı yöne yolculuk etmek isteyen sürücüler çıkıyor. Kendi aracınızla yolculuğa çıkıyorsanız, profilinize aracınızın modelini ekliyor, yolculuğunuzun detaylarını ve aracınızdaki boş koltuk sayısını belirtiyorsunuz. Sistem size o yolculuk için koltuk başına bir fiyat öneriyor. Bu fiyat, kar gözetmeksizin yol masraflarını diğer yolcularla paylaşmanıza imkan verecek şekilde belirleniyor.
Ardından sıra profilleri inceleyerek yolculuk arkadaşlarınızı daha yakından tanımaya geliyor. BlaBlaCar’ın güvenilir topluluğunda, üyelerin fotoğraflarını ve kısa biyografilerini görebilir, potansiyel yolculuk arkadaşlarınız hakkında daha önceki yolculuklarında bırakılmış yorum ve puanlamaları inceleyebilirsiniz. İsterseniz de onlarla iletişime geçip aklınıza takılanları sorabilir, nasıl biri oldukları hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

DÜNYADA HER AY 2 MILYON KIŞI PAYLAŞıYOR
Dünyada her ay 2 milyon kişi BlaBlaCar üzerinden yolculuklarını paylaşıyor. Dünyanın önde gelen bu yolculuk paylaşım platformu araçlardaki boş koltuk kapasitesinin en verimli şekilde kullanılmasına olanak tanıyor. BlaBlaCar’ın ücretsiz iPhone ve Android uygulamasını akıllı telefonunuza indirerek siz de hemen yolculuğunuzu planlamaya başlayabilirsiniz!
BlaBlaCar ile örneğin, İstanbul –Bursa arası yaklaşık 18 TL, İstanbul-İzmir arası 43 TL, İstanbul – Ankara arası 35 TL, Ankara- Antalya arası 41 TL, Eskişehir-Ankara arası 16 TL, İzmir- Ankara arası 45 TL’ye yolculuk edebilirsiniz.

DAHA FAZLA SEÇENEĞE IHTIYAÇ VAR
BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamaları, akıllı telefon kullanımının her geçen gün arttığı ülkemizde, kişilerin son dakikada bile olsa çok uygun fiyatlara yolculuk edebilmeleri için bir alternatif oluşturuyor; aynı zamanda sürücülerin de yol masraflarını paylaşmalarını sağlıyor. BlaBlaCar, üyelerine, uzakta yaşayan ailelerini ve arkadaşlarını daha sık görme imkanı sunuyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.