• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Türkiye'nin serin rotalarını gezelim

Türkiye'nin serin rotalarını gezelim
Serin yerlerin hayalini kuran seyahatseverler için Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 serin tatil destinasyonunu listeledik.

ÇİMEN FİLİZ PAŞA- TUREV BAŞKANI
İSTANBUL- Bu yıl yaz mevsimi oldukça sıcak geçiyor. Seyahatseverlerin hayatını kolaylaştırıyoruz. Sıcaklardan bunalan ve serin yerlerin hayalini kuran seyahatseverler için Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 serin tatil destinasyonunu listeledik.
Yaz aylarında sıcakların artmasıyla seyahatseverlere sunulan tatil önerileri de çoğalıyor. Bu öneriler çoğunlukla, yaz güneşini yoğun hissettirecek tatillerden oluşuyor. Sıcak yaz günlerinde doğayla iç içe olmak ve doğanın klima etkisi yaratan serinliğinde tatil yapmak isteyenler için  Türkiye’de gidilebilecek 7 serin destinasyon öneriyoruz.

Türkiye’nin 7 bölgesinden seçilen, birbirinden güzel ve serin tatil durakları şöyle sıralanıyor:

ZEUS’UN DAĞı’NDA SERINLEYIN

KAZ DAĞLARı, ÇANAKKALE

Topraklarının büyük bir bölümü Marmara Bölgesi’nde bulunan Balıkesir ve Çanakkale sınırları içinde kalan Kaz Dağları, dağdan gelen buz gibi suları bereketli topraklara akıtan şelaleleri, yüzmek için serin göletleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Seyahatseverler çadır kamplarında ya da birbirinden şık butik otellerde konaklayabilirken; etraftaki dağ köylerini ziyaret edip zengin Ege mutfağının tadına da varabilirler.

ILGAZ, ANADOLU’NUN YÜCE DAĞı
ILGAZ DAĞı, ÇANKıRı

Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve genelde kışın kayak yapmak için tercih edilen Ilgaz Dağı, yazın sıcaktan kaçmak için de mükemmel bir destinasyon. Seyahatseverler, Milli Park içinde yaz boyunca çam ağaçların altında oturup, kuş sesleri arasında dağ yürüyüşü, bisiklet turu ve foto safari yapabilir.

YAYLA NIYETINE SAKLıKENT

SAKLıKENT, ANTALYA

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Antalya yaz güneşiyle ön plana çıkıyor. Bu ilimize bağlı Saklıkent ise tüm ihtişamıyla buz gibi suyun aktığı bir kanyon olarak Türkiye’nin doğal güzelliklerinin ayrı bir yönünü yansıtıyor. Saklıkent’te, doğa ile iç içe yapılan ve serin sularda da devam edilebilen uzun bir yürüyüş sonrası dağ evlerinde konaklamak mümkün.

KARLAR ERIYINCE YEŞILE BÜRÜNEN PALANDÖKEN
PALANDÖKEN, ERZURUM

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum il sınırları içinde yer alan Palandöken Dağları karlar eriyince, yemyeşil yaylalarıyla sakin ve serin bir yaz tatili fırsatı sunuyor. Tortum Şelalesi’nin tertemiz sularında yüzmek isteyenler bu güzel yaylada kamp yapabilir ya da otellerde konaklayabilirler.

ÇAM KOKUSUNA DOYACAĞıNıZ EĞRIÇIMEN YAYLASı

EĞRIÇIMEN YAYLASı, SIVAS

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Sivas’a 197 km mesafede bulunan Eğriçimen Yaylası, etrafı çam ormanlarıyla dolu, eşsiz görünüme sahip bir cennet. 1800 m yükseklikte olması nedeniyle her mevsimin ayrı güzellikte yaşandığı Eğriçimen Yaylası’nda özellikle yaz mevsiminde pek çok şenlik de düzenlenir. Seyahatseverler, gölet etrafında doğa yürüyüşleri yapabilir, yaylada kamp kurabilir, ormanın içinde yer alan otantik otelde de konaklayabilir.

MANISA TARZANı’NıN EVI, SPIL DAĞı

SPIL DAĞı, MANISA

Ege Bölgesi’nin en yeşil şehirlerinden Manisa’da yer alan Spil Dağı Milli Parkı’nda 100’ün üzerinde endemik bitki ve şifalı otlar yetişiyor. Kınalı, çil, keklik gibi hayvanların da bulunduğu Milli Park’ta, çadır ve karavan ile kamp yapmak da mümkün. Mağaralar açısından da oldukça zengin olan Spil Dağı; derin vadi, dere yatağı ve ormanlık alanları da kapsıyor. Seyahatseverler, dağın gölgede kalmış vadisinin çimenlerine uzanarak keyif yapabilir ve doğada özgürce yaşayan yabani atları görebilir.

DÖVME DONDURMA SERINLIĞINDE TEKIR YAYLASı

TEKIR YAYLASı, KAHRAMANMARAŞ

Topraklarının büyük bir kısmı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kahramanmaraş’ın Tekir Yaylası, yazın eriyen kar sularının oluşturduğu doğal su kaynaklarıyla, serinliğin doya doya yaşanabileceği bir doğa harikası. İçerisinde bir akarsu bulunan Tekir Yaylası’nın etrafı da ormanlarla kaplı. Seyahatseverler, yaylaya giderken meşhur Maraş dövme dondurmasıyla serinleyebilir, yol boyunca yer alan dinlenme tesislerine uğrayarak bu yörenin meşhur yoğurdunu da tadabilir.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.