• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Türkiye’nin antikası Beyoğlu’nda meraklılarıyla buluştu

Türkiye’nin antikası Beyoğlu’nda meraklılarıyla buluştu
Beyoğlu’nda bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Beyoğlu Festivalleri, “Beyoğlu Antika Festivali” ile devam ediyor.

İSTANBUL - Beyoğlu'nun Kültür-Sanat hayatına Antikanın kokusunu ve renklerini katan Beyoğlu Antika başladı. Yoğun ilgi gören festivalin açılışında konuşan Başkan Yıldız,”İstanbul’un, dünyanın gözbebeği olan Taksim Meydanı’nda bu Antika Festivalini açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

-antikasi-beyoglu’nda-.jpgBeyoğlu’nda bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Beyoğlu Festivalleri, “Beyoğlu Antika Festivali” ile devam ediyor. Beyoğlu'nun Kültür - Sanat hayatına Antikanın kokusunu ve renklerini katan festivalin açılışı Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören festivalin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin ve AK Parti Tokat Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardında Başkan Yıldız davetlilerle birlikte stantları tek tek gezerek antika eşyaları inceledi.

ANTİKANIN GEÇMİŞTEN GELECEĞE AKTARILAN BİR HİKAYESİ VAR

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu ifade ederek, “Dün Barış Pınarı Harekatının önemli bir aşamasında Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesinin dünya tarafından kabul edilmesi bizim için anlamlı. Bir taraftan hayat devam ediyor. Hayatın geçmişte yaşanmışlarını bugüne aktaran Antika Festivalimizin açılışını yapıyoruz. Bu anlamda antikacı arkadaşlarımız çok ciddi bir gayretle bize destek oldular. Beyoğlu Belediyesi olarak hep birlikte İstanbul’un, dünyanın gözbebeği olan Taksim Meydanı’nda bu Antika Festivalini açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Antikanın geçmişten geleceğe aktarılan bir hikayesi vardır. İnsanın ve eşyanın hikayesini anlatıyor. Biz de bu eşyaları bütün İstanbulluların hatta yerli ve yabancı bütün misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz” dedi.

-antikasi-beyoglu’nda--001.jpgHAYATIN ÖZÜNDE İZ BIRAKMA VAR

Hayatın özünde iz bırakmanın var olduğunu belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin de, “İnsanlar eserleriyle iz bırakıyorlar. Burada baktığımızda aslında kullandığımız objelerden işlediğimiz nakışlara bir iz bırakma hali var. Aslında siyaset de bir iz bırakma. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde özellikle bu son harekâtla beraber dünyaya karşı yaptığımız bu siyasi duruşun da gelecek nesillere bir iz bırakacağını düşünüyorum. Sayın Başkanımıza ve tüm katılanlara teşekkür ediyoruz bu Antika Festivali için. İnşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

-antikasi-beyoglu’nda--002.jpgÇOK GÜZEL VE ANLAMLI BİR FESTİVAL

AK Parti Tokat Milletvekili Yalçın Akdoğan ise, “Başkanımızın da söylediği gibi her eşyanın bir hikayesi var, Beyoğlu’nun da bir hikayesi var. Bu hikayeye uygun çok güzel projelere imza atıyor Haydar Ali Yıldız Başkanımız. Şehirler gerçekten bayındırlık olarak birçok hizmet aldı ve ihya edildi. AK Parti Türkiye’nin her yerinde şehirlerimizi muhteşem hizmetlerle donattı. Haydar Başkanımız da yeni dönemde Beyoğlu’nu ruhuna uygun bir şekilde yeniden ihya ediyor, Beyoğlu’nun ruhunu ayağa kaldırıyor. Bundan dolayı Başkanımızı tebrik ediyorum. Tüm halkımızı bu güzel Antika Festivaline davet ediyoruz. Çok güzel ve anlamlı bir festival” şeklinde konuştu.

-antikasi-beyoglu’nda--003.jpgFESTİVAL 2 KASIM’A KADAR DEVAM EDECEK

Festival alanının girişinde sergilenen antika arabalarla fotoğraf çekilen ziyaretçiler daha sonra stantları tek tek gezerek zamanda kısa bir yolculuk yaptılar. Halılar, antik süs eşyaları, çerçeveli yağlı boya tabloları ve varaklar başta olmak üzere çok sayıda antika eşyanın meraklılarıyla buluştuğu festival 2 Kasım’a kadar devam edecek. Festival kapsamında ayrıca söyleşiler, müzik dinletileri ve mezat yapılacak.

-antikasi-beyoglu’nda--004.jpg

Bu haber toplam 1818 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.