• BIST 9530.47
  • Altın 2474.701
  • Dolar 32.4265
  • Euro 34.7274
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 12 °C

Türkiye'den 5 restoran dünyanın en iyilerini seçen ‘La Liste’de

Türkiye'den 5 restoran dünyanın en iyilerini seçen ‘La Liste’de
Dünyayı gezen gurme ekipleriyle en iyi restoranları belirleyen Fransız kuruluşu, La Liste 2020’nin, ‘Dünyanın En İyi 1000 Restoranı” listesinde Türkiye’den 5 restoran yer aldı.

PARİS- İki Japon restoranı ‘La Liste restaurant' değerlendirme sitesinin listesinde zirveye oturdu. Listenin başına adına yazdıran Yosuke Suga'nın 20 masalık ‘küçük’ restoranı Sugalabo’nun Michelin Yıldızı bulunmuyor. Fakat La liste, Tokyo’daki restoranın ‘lezzetli’ menüsüyle, 2019’un en iyisi seçilen Paris’teki Guy Savoy ve ünlü şef Eric Ripert’in yönetiminde, New York’ta bulunan Le Bernardin ile listede zirveyi paylaştığını açıkladı.

TÜRKİYE’DEN 5 RESTORAN LİSTEDE YER ALDI
Dünyayı gezen gurme ekipleriyle en iyi restoranları belirleyen Fransız kuruluşu, La Liste 2020’nin, ‘Dünyanın En İyi 1000 Restoranı” listesinde Türkiye’den 5 restoran yer aldı. İstanbul’dan 95 puanla Nicole, 83 puanla Calipso, 79.50 puanla Asmalı Cavit, 77.50 puanla Beyti ve Antalya’dan 81.50 puanla 7 Mehmet listeye girdi.

la-liste.jpgŞef Seiji Yamamoto tarafından işletilen ünlü yenilikçi Ryugin restoran da listede 30 sıra birden atlamış. AFP haber ajansı, geleneksel çok yönlü bir Japon yemeği olan kaiseki’nin “kralı" olarak tanınan şef Yamamoto’nun, önümüzdeki ay Paris'e gelerek ödülünü alacağını duyurdu.

Restoranını ilk açtığında 33 yaşında olduğunu söyleyen şef Yamamoto, La Liste’in sıralamasında zirveye çıkmanın da “onur verici” olduğunu söyledi.

la-liste-002.pngLa liste, yemek eleştirmenleri ve uzman rehberleri tarafından dikkat çeken en iyi restoran seçimini, veri tabanındaki 20 bin restoranda servis edilenlerden yola çıkarak yapıyor.

la-liste-003.pngÇin’deki restoranlar da yükselişte

Japonya’da olduğu kadar son yıllarda Çin’deki restoranlarda öne çıkmaya başladı.

La Liste'ın kurucu ortağı Jorg Zipprick, Çin'in yükselişinin, ülkede çok sayıda restoran olmasına ve yerel gastronomik rehberlerdeki ‘patlama’ nedeniyle olduğunu söyledi.

Zipprick aynı zamanda İtalyan yemeklerinin hala Japon yemeklerinden sonra en popüler olanları olduğunu söylüyor.

la-liste-001.png

World's top 1,000 Restaurants

https://www.laliste.com/en/laliste/world

Bu haber toplam 7604 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.