• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Türkiye ve Rusya arasında imzalar atıldı!

Türkiye ve Rusya arasında imzalar atıldı!
Ömer Arısoy, "Bu  yıl 6 milyon civarında Rus vatandaşını en üst düzeyde ağırlamak için bütün  hazırlıkları sektör ve paydaşlarımızla tamamlamış bulunuyoruz

ANTALYA- Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, "Bu  yıl 6 milyon civarında Rus vatandaşını en üst düzeyde ağırlamak için bütün  hazırlıkları sektör ve paydaşlarımızla tamamlamış bulunuyoruz." dedi. Türkiye - Rusya Misafirperverlik Forumu, Serik ilçesindeki Belek  turizm merkezinde yapıldı. Forumun ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Arısoy ile Rusya  Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkan Yardımcısı Nikolay Korolev arasında  "2018-2019 Turizm Eylem Planı" imzalandı.

turkiye-rusya-imza.JpegArısoy, yaptığı konuşmada, Türkiye-Rusya Misafirperverlik Forumu'nun  çok verimli geçtiğini söyledi. Türkiye ve Rusya arasında derin ve gelişmiş ilişki bulunduğunu  belirten Arısoy, bu forumun ilişkilere renk kattığını dile getirdi.
Geçen yıl Türkiye'nin çok sayıda Rusya Federasyonu vatandaşını  ağırladığını, bundan da memnun olduklarını ifade eden Arısoy, "Bu yıl 6 milyon  civarında Rus vatandaşını en üst düzeyde ağırlamak için bütün hazırlıkları sektör  ve paydaşlarımızla tamamlamış bulunuyoruz." dedi. Korolev de Antalya'nın dünyanın farklı ülkelerinden milyonlarca  turisti ağırladığını, Rus turistlerin kente akın ettiklerini anlattı.

Antalya'da turizm sezonunun açıldığını belirten Korolev, şunları  söyledi:
"Rus turistler, Antalya’yı oldukça seviyor. Ortak amacımız, Rus  turistlerin güvenliğini sağlamak. Aldıkları hizmetin kaliteli olmasını sağlamak  ve çözüm getirmek. Bizim ana amacımız turistlerimizin karşılaşabileceği sorunları  en aza indirgeyerek bu sorunlar ortaya çıktığı zaman önceden çözmektir. Türk  meslektaşlarımız bunun için elinden geleni yapacaktır. İkinci önemli konu ise iki  ülke arasında turistlerin her türlü desteği arkasına alması. Bizim ortak  çalışmalarımız ve emeğimiz sonucu bu sorunların tamamı çözülecektir. Bu süreçte  karşılaşabileceğimiz bütün sorunlar ortadan kaldırılacaktır. Özelliklede vize  konusu çözüme kavuşacaktır.”
İmza töreni sonrası Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı  Osman Ayık ve Tüm Rusya Turistler Birliği Başkanı Dmitry Davydenko arasında da iş  birliği anlaşması imzalandı.

Kaynak: Kültür ve Turizm Bakanlığı
Bu haber toplam 1471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.