• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Türkiye-Tacikistan I. Turizm Çalışma Grubu Toplantısı

Türkiye-Tacikistan I. Turizm Çalışma Grubu Toplantısı
Bakan Yardımcısı Demircan, Turizm Çalışma Grubu Toplantısı ile iki ülke arasındaki dostluğun farklı bir seviyeye çıkacağını dile getirdi.

İSTANBUL- Türkiye ve Tacikistan arasında ilki gerçekleştirilen Turizm Çalışma Grubu Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Tacikistan Turizm Geliştirme Komitesi Başkanı Numon Abdughafforzoda başkanlığında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Bakan Yardımcısı Demircan, Turizm Çalışma Grubu Toplantısı ile iki ülke arasındaki dostluğun farklı bir seviyeye çıkacağını dile getirdi.

turkiye-ve-tacikistan.jpgToplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Demircan, bu çalışma sonuçlarının önümüzdeki dönemde ülkeler arasında büyük bir turizm hareketliliğine kaynak sağlamasını umduklarını belirtti. Bu toplantının her iki ülkenin de, aralarında hızla gelişme gösteren turizm ilişkilerini gözden geçirmesine katkı sağlayacağına işaret eden Demircan, aynı zamanda böylesi çalışmaların ülkelerin iş birliği imkânlarını değerlendirilmesine de olanak verdiğini kaydetti.

turkiye-ve-tacikistan-001.jpgAğustos ayında Ankara’da gerçekleştirilen Karma Ekonomik Komisyonu 10. Dönem Toplantısı’nın iki ülke arasındaki ticari-ekonomik ve kültürel ilişkileri hareketlendirdiğine dikkat çeken Bakan Yardımcısı Demircan şunları ifade etti:

“Orada alınan eylem planı kararlarını yavaş yavaş harekete geçirmekteyiz. Bu toplantıda orada alınan turizm alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi kararının güzel bir sonucu olarak değerlendirilebilir. Halklarımız arasında mevcut olan bu iletişimi derinleştirmek ve ileriye taşımak adına yakın zamanda daha kapsamlı bir kültürel iş birliği anlaşmasının imzalanmasını da temenni ederim.”

Türkiye ile Tacikistan arasında ortak iş birliği imkânlarını kapsayan eylem planlarının oluşturulduğu toplantı Demircan ve Abdughafforzoda’nın toplantı tutanağını imzalaması ile sona erdi.

Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.