• BIST 8954.68
  • Altın 2279.814
  • Dolar 32.3112
  • Euro 35.0959
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Türkiye-Rusya Kültür Yılı Bolşoy Balesi ile başlıyor

Türkiye-Rusya Kültür Yılı Bolşoy Balesi ile başlıyor
2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı programı kapsamında 50’den fazla etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler Bolşoy Tiyatrosu’ndan başlatılacak.

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Türkiye ve Rusya arasında kültür alanında yakınlaşmanın her iki ülkenin siyasi konumlar bakımından da birbirine daha yakın bir noktaya gelmeleri için katkı sağlayacağından şüphemiz yoktur.” 2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı programı kapsamında 50’den fazla etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler Bolşoy Tiyatrosu’ndan başlatılacak.

turkiye-rusya-kultur-yili.jpgKültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Vladimir Medinsky, 2019 Yılı Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı Ortak Çalışma Grubu Toplantısında bir araya geldi.

turkiye-rusya-kultur-yili-008.jpgBakanların başkanlığındaki iki ülke heyeti, 2019'da yapılması planlanan kültür, turizm ve sanat etkinliklerini ele aldı. Bakanlar toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

turkiye-rusya-kultur-yili-002.jpgKültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, iki gün süren çalışma grubu toplantılarının çok verimli geçtiğini belirtti. 

Müzelerden tiyatrolara, operadan sinemaya birçok konunun değerlendirildiğini aktaran Bakan Kurtulmuş, “Türk film endüstrisiyle Rus film endüstrisi arasında ortak projelerin geliştirilmesi konusunda oldukça verimli görüşmelerimiz oldu” dedi.

turkiye-rusya-kultur-yili-005.jpgSon zamanlarda Rusya ile Türkiye arasında birçok alanda ikili ilişkileri fevkalade verimli ve faydalı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:
“Rusya ile siyasi bakımdan, enerji alanında, ekonominin diğer alanlarında birçok alanda yakın iş birliği çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çerçevede kültür alanında da iki ülke arasındaki ortak projelerle, yakın çalışma dönemine girmiş bulunuyoruz. 2019 yılını da önemli bir fırsat olarak değerlendireceğiz. Hem Türk kültürünün Rusya’da daha iyi tanıtılması hem de Rus kültürünün Türkiye’de daha iyi tanıtılması için çok sayıda etkinliği icra edeceğiz. İlki Bolşoy Tiyatrosu’nda yapılacak olan büyük bir etkinlikle karşılıklı kültür ve turizm yılı başlayacak. Rusya’nın farklı şehirlerini kapsayan 50’nin üzerinde farklı kültürel etkinlikle önümüzdeki yılı çok verimli bir şekilde geçireceğiz. Türkiye ve Rusya arasında kültür alanında yakınlaşmanın her iki ülkenin siyasi konumlar bakımından da birbirine daha yakın bir noktaya gelmeleri için katkı sağlayacağından şüphemiz yoktur.”

turkiye-rusya-kultur-yili-007.jpgRusya Federasyonu Kültür Bakanı Vladimir Medinsky ise sinema şirketleri ve dergilerin temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Önümüzdeki sonbaharda St. Petersburg Kültür Forumu'nda tekrar bir araya geleceğiz. 2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür Turizm yılı nihai programımızı belirleyeceğiz. Bunun içinde pek çok etkinlik olacak. Tamsayısı henüz belirlenmedi ama en önemlisi bir kerelik bir etkinlik olmayacak. Sürekli olarak ilişkilerimiz sürecek.” şeklinde konuştu. Basın toplantısının ardından, “Yükselişe Doğru” isimli Rusya yapımı sinema filminin gösterimi yapıldı.

Bu haber toplam 1913 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.