• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Türkiye, müslüman kadın turistlerin gözdesi

Türkiye, müslüman kadın turistlerin gözdesi
​​​​​​​CrescentRating tarafından gerçekleştirilen ile Müslüman kadınların seyahat alışkanlıklarını ve karşılaştıkları zorlukları ortaya koyan bir araştırma yaptı.

İSTANBUL- Mastercard adına CrescentRating tarafından gerçekleştirilen 'Seyahat Eden Müslüman Kadınlar' araştırması, gençler başta olmak üzere Müslüman kadınların dünyayı deneyimlemek için daha fazla seyahat etmeye başladıklarını ortaya koydu. 2018'de sayıları 140 milyon olan Müslüman seyahat severlerin 2026'da neredeyse iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.

-musluman-kadin-turist.jpgAraştırma sonuçlarına göre keyif için seyahat edenler %91 ile ağırlıkta; dini amaçlı seyahat edenlerin oranı ise %21. Bunu %11 ile iş amaçlı seyahatler takip ediyor. Müslüman gezginlerin %71'i aileleriyle seyahat ettiği için aile dostu yerleri tercih ediyorlar. Müslüman seyahat severler arasında en çok dikkat çeken grup ise 80 milyar dolar harcama ile sayıları 63 milyonu bulan Müslüman kadın seyahat severler. Bunların yarısından fazlası da konaklama, lojistik ve yeme-içme yerlerini keşfetmek için sosyal medya kullanıyor.

-musluman-kadin-turist-001.jpgTÜRKİYE İLK 4 TERCİHİ ARASINDA
Araştırma sonuçlarına göre Müslüman kadın gezginlerin aradıkları seyahat beklentilerini karşılayan ilk dört ülke Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Endonezya. Bu dört ülke, helal yiyecek, ibadethaneler ve mahremiyet sağlayan dinlenme alanları Müslüman Seyahat Endeksi'nde (GMTI) sürekli olarak üst sıralarda yer alıyorlar. Müslüman kadın gezginler için en önemli seyahat kriteri olan kişisel güvenlik açısından ise Türkiye ilk 3 ülke arasında yer alıyor.

-musluman-kadin-turist-002.jpgMüslüman kadın gezginler genellikle tüm dünyada olduğu gibi seyahatlerinde güvenliğe öncelik veriyorlar. Sağlıklı yiyecek seçenekleri ve iyi bir alış veriş deneyimi de yine önemli. Bununla birlikte, çoğu helal yemek (%94), sadece kadınlara ibadet odaları sunan dini tesisler (%86), kadınlara özel spalar veya güzellik salonları (%79) gibi hizmetlerle inançlarına uygun seyahat edebilmeyi istiyor.

Bu haber toplam 4646 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.