• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Türk turizmciler Ahmetabad’da tanıtım yaptı

Türk turizmciler Ahmetabad’da tanıtım yaptı
TITC’nin Hindistan Road Show’u önde gelen şehirlerinden Ahmetabad’da Renaissance Ahmedabad Hotel’de Türk turizmcilerle, Hintli turizmciler buluşmasıyla devam ediyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
AHMETABAD / HİNDİSTAN
- Türk-Hindistan Turizm Konseyi-TITC’nin Hindistan Road Show’u önde gelen şehirlerinden Ahmetabad’da Renaissance Ahmedabad Hotel’de Türk turizmcilerle, Hintli turizmciler buluşmasıyla devam ediyor. TITC önderliğinde Türkiye’den Hindistan’a giden ve Yeni Delhi, Ahmetabad, Haydarabad, Chennai, Pune ve Mumbaı’da 1000’e yakın Hindistanlı acente ile buluşan turizmciler Türkiye tanıtımını sürdürüyorlar.
Ahmedabad Renaissance by Marriot Hotel’de düzenlenen etkinliğe Gujarat eyaletinde 300’e yakın seyahat acentesi katıldı.

turk-turizmciler-ahmetabad.JPG

turk-turizmciler-ahmetabad-002.JPG

ÖNEMLİ KATILIM OLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yeni Delhi Müşaviri Deniz Ersöz’ün ve Hindistan Yurtdışı Tur Yapan Seyahat Acenteleri -OTOAI BaşkaniıMahendra Vakharia, TITC Hindistan Bölgesi Danışmanı Parmod Sahni’nin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını TITC Kurucu Başkanı Emin Çakmak yaptı.

turk-turizmciler-ahmetabad-001.JPGDaha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Yeni Delhi Müşaviri Deniz Ersöz. Türkiye ile Hindistan arasında gelişen turizm hakkında bilgiler verirken, iki ülkenin yakınlığında bahsederek her konuda Hintli seyahat acenetelerine yardıma hazır olduklarını söyledi.

turk-turizmciler-ahmetabad-003.JPG
turk-turizmciler-ahmetabad-004.JPG

PROFESYONEL TURİST REHBERİ TÜRKİYE’Yİ ANLATTI

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı kokartlı profesyonel turist rehberi Koray Yalkut, Türkiye’nin tüm bölgelerini içeren detaylı interaktif bir tanıtım yaptı. Bu aradaHindistanlı seyahat acentelerinin tüm sorularını yanıtlayarak Türkiye’ye daha iyi tanımalarını sağladı. Toplantıya katılanlara ‘Turkey Specialist’ sertifikaları verildi.

httpwww.turkiyeturizm.comturk-turizmciler-ahmetabadda-tanitim-yapti-57819h.htm.jpg

Türk acenteler, Hindistan acenteleri ile buluşarak yeni anlaşmalar yaptılar.

ahmedabad-ws.JPG
Ersan Atsür, Orion Turizm
ahmedabad-ws-001.JPG
Tufan Yağdoğan, R2D2 turizm
ahmedabad-ws-002.JPG
Batuhan Yıldız, The Bodrum Paramount Hotels and Resorts 
ahmedabad-ws-003.JPG
Erdem İpekçi, Peker Hospitality Services
ahmedabad-ws-005.JPG
Vfs and GateWay
ahmedabad-ws.jpg
Figen Albayrak, Nexa DMC and Event Management 
ahmedabad-vs.jpgSuhail Siddiqui, Mercan Turizm

ahmedabad-ws-006.JPG
Zeynep Arzu Toros, Platinum Services by Çelebi
ahmedabad-ws-007.JPG
Ahmet Aras, Dubb Indian Restaurant İstanbul
ahmedabad-ws-008.JPG
Ahmet Yıldız, Lujo Art and Joy Hotel, Bodrum
ahmetabad-ws-008.JPG
Eda Başaran, Crystal Concepts
ahmetabad-ws-004.JPG
Aydın Aydıncı, Nikki Beach Resort and Spa, Bodrum

ahmetabad-ws-003.JPG
Mustafa Onat, Titanic Mardan Palace, Antalya
ahmedabad-ws-012.JPG
Deniz Ersöz, Delhi Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri
ahmedabad-ws-013.JPG
Erdem İpekçi, Les Ottoman Hotel
ahmedabad-ws-014.JPG
Serdar Kara, Global Connect Travel, İstanbul
ahmedabad-ws-015.JPG
Haydar Akçay, Global Concept, Girne - Çağrı Acar, Elexus Hotel, Girne
ahmetabad-ws.JPG
Ünal Kırmıç, Eren DMC
ahmetabad-ws-002.JPG
Mehmet Kutlay, Rixos Hotels
ahmetabad-ws-006.JPG
ahmetabad-ws-009.JPG
Burak Karademir, Serkan Arıkan, Kaya Hotels

turk-turizmciler-ahmetabad-001.png
Mahatma Gandhi'nin Ahmedabad'ın her yerinde fotoğrafları ve heykelleri ile yer alıyor. Hatta hediyelik eşyalarda bile Gandhi motifi mutlaka bulunuyor.

AHMETABAD’DA ALKOL YASAK

Mahatma Gandhi’nin doğduğu şehir olduğu ve kutsal sayıldığı için Hindistan’da alkolün yasak oluğu tek şehir olan Ahmetabad farkı özellikleri ile öne çıkıyor. Hindistan’ın önde gelen şehirlerinden biri olan Ahmedabad; sarayları, müzeleri, dinî yapıları, tarihî evleri ile her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Gujarat eyaletinin en büyük şehri ve eski başkenti olan Ahmedabad 5,8 milyondan fazla nüfusa sahip bulunuyor. Ahmedabad; Forbes dergisinin “En hızlı büyüyen şehirler listesi”ne adını yazdıran şehir olarak biliniyor. 1960 - 1970 yılları arasında Gujarat eyaletinin başkentliğini yapan Ahmedabad 1411 yılında Sultan Ahmed Şah tarafından kuruldu. Bu nedenle kimi kaynaklarda Ahmed Şah kenti olarak da anılır.

turk-turizmciler-ahmetabad.jpg

UNESCO DÜNYA MIRASLARI LISTESI’NE GIREN ŞEHIR

Ahmedabad, Hindistan’ın önemli turizm kentlerinden biri olmasının yanı sıra endüstriyel alanda da büyük bir paya sahip bulunuyor. Mumbai’nin ardından Hindistan’ın batısındaki en büyük ikinci sanayi merkezi konumunda olan Ahmedabad bu özelliği ile milyonlarca kişiye iş imkânı da sağlıyor. Son yıllarda bilgi teknolojisi ve bilimsel endüstrilerde kayda değer bir yükseliş yaşayan şehir; kimya, ilaç, tekstil ve mücevher alanında oldukça gelişti. Bu özelliği sayesinde şehir İngiltere’den esinlenerek “Doğu’nun Manchesteri” olarak ta anılıyor.. Ahmedabad; Hindistan’ın UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne giren ilk şehirdir.
Batı Hindistan’da Gujarat eyaletine bağlı olan Ahmedabad; Hindistan’ın en büyük altıncı şehridir. Mumbai’in kuzeyinde Sabarmati Nehri kıyısında yer alan şehir Mumbai’ya 448 kilometre, Jaipur’a 678 kilometre, Delhi’ye 946 kilometre uzaklıkta bulunuyor.


turk-turizmciler-ahmetabad-002.png
sokak-yemekleri.png
sokak-yemekleri-001.pngHİNT YEMEKLERİ CENNETİ

Dünyanın en zengin ve köklü mutfaklarından biri olarak kabul edilen Hint mutfağının öne çıkan lezzetlerini Ahmedabad’da denemek mümkündür. Her köşesinde farklı restoranlar bulunan şehirde yemeklerin çoğunu vejetaryen lezzetler oluşturuyor. Ana malzemesi fasulye ve buğday unu olan khakhra; Hintlilerin severek tükettiği bir ekmek çeşididir. Khakhra’yı ister yemeğinizin yanında isterseniz üzerine farklı malzemeler ekleyerek tüketebilirsiniz. Hardal, kişniş ve kızarmış biber ile hazırlanan khaman, Gujarat eyaletinde sık yapılan yemeklerden biridir. Salata, meze, sebze, bakliyat ve tatlıdan oluşan thali tabağını deneyebilir, süt, badem ve Antep fıstığından hazırlanan Hint dondurması kulfi ile yemeği tamamlayabilirsiniz. Bu arada kara fasulyeden yapılan irmik helvasına benzeyen helvayı da unutmayalım. Kamal Paşa tatlısı benzeri gulab camun damak tadımıza uygun tatlılar arasında yer alıyor. Kaldırımlar üzerinde yapılıp satılan kachor ile medu vada gibi börek, lokma benzeri sokak yemeklerini otelde hijyenik ortamda tattık..Kara mercimekten yapılan dal ve yanında yağlı pide iyi gidiyor. Her yemekte bol baharat ve acı var.

turk-turizmciler-ahmetabad-001.jpgGANDHI ASHRAM
Ahmedabad’da gezilecek yerlere bakarsak heryerde Gandhi’nin izlerini görürsünüz. Bunlardan Gandhi Ashram önemli ziyaret yeridir? 1915 yılında Mahatma Gandhi tarafından kurulan Ashram, günümüzde Ahmedabad’ın en fazla ziyaret edilen yerlerinin başında gelir. Sabarmati Nehri’nin kıyısında yer alan yapı günümüzde Gandhi Müzesi olarak hizmet veriyor. Müzenin içerisinde Gandhi’nin kullandığı eşyaları yakından inceleyebilir, Hindistan tarihi ile ilgili bilgiler bulursunuz.

turk-turizmciler-ahmetabad-002.jpgAKSHARDHAM TAPINAĞI
Harika mimarisi ile öne çıkan Akshardham Tapınağı, Ahmedabad’a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alır. 1968 yılında inşasına başlanan tapınak 2000 yılında tamamlanarak, 2005 yılında ise ziyarete açıldı Pembe kumtaşından inşa edilen tapınağın sadece içerisi değil bahçesi de görülmeye değerdir. 57 binden fazla ağaç ve bitkiye ev sahipliği yapan tapınağın bahçesi eşsiz bir peyzaja sahiptir. Pazartesi günleri kapalı olan Akshardham Tapınağı’nı diğer günler 09.30 - 17.30 saatler arasında ziyaret ediliyor.

turk-turizmciler-ahmetabad-006.jpgHUTHEESING JAIN TAPINAĞI
Beyaz mermerden inşa edilen şehirdeki en etkileyici tapınaklardan biri de Hutheesing Jain Tapınağı’dır. Oymaları ile ünlü olan tapınak eşsiz bir tasarıma sahiptir. 19. yüzyıl ortalarında inşa edilen tapınak Ahmedabad’daki en ünlü Jain tapınaklarından biridir.

turk-turizmciler-ahmetabad-004.pngSIDI SAIYYED CAMII
Ahmedabad şehrindeki en önemli camilerden biri olan Sidi Saiyyed Camii 1573 yılında inşa edilmiştir. Caminin en önemli özelliği ise on tane penceresinde bulunan mükemmel detaylara sahip işlemelerdir.

turk-turizmciler-ahmetabad-007.jpg
KANKARIA GÖLÜ

Ahmedabad’ın en büyük gölü olan Kankaria Gölü özellikle hafta sonları şehrin en fazla rağbet gören yerleri arasındadır. 15. yüzyılda Sultan Qutub-ud-Din tarafından yaptırılan yapay gölün ortasında Nagina Wadi olarak adlandırılan bir ada bahçesi bulunmaktadır. Çeşitli müzik gösterilerinin de düzenlendiği gölün çevresi park, akvaryum ve hayvanat bahçesi ile tam bir eğlence merkezidir.

Bu haber toplam 4293 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.