• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Türk sinemasına Azeri yüz arıyorlar

Türk sinemasına Azeri yüz arıyorlar
“2.Sinema Güzeli Yarışması”nın hazırlıkları başladı ve ilk elemeler Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak

BAKÜ - Sinema sektörüne yeni isimler kazandırmayı amaçlayan “2.Sinema Güzeli Yarışması”nın hazırlıkları başladı ve ilk elemeler Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak. İstanbul’daki finale gecesine Azerbaycan’da yapılacak elemelerde seçilen bir erkek ve bir bayan finalist de katılacak. Azeri gençlere Türk sinemasının kapıları açılıyor.

2.sinema-guzeli-yarismasi.jpgGeçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören “2.Sinema Güzeli Yarışması” için hazırlıklar başladı. Önümüzdeki Nisan ayında yapılacak final gecesinde podyuma çıkacak olan finalistlerin seçmeleri bir hafta sonra Bakü’de yapılacak. Yarışmanın Azerbaycan sorumlusu ve aynı zamanda TV ana haber bülteni spikeri de olan Vusala-Said Eyyubqizi’nin ev sahipliğinde Hotel Pullman Bakü’de düzenlenecek olan elemelerde en iyi bir erkek bir bayan seçimi yapılacak. Yarışmaya Azerbaycan’da genç yetenekler büyük ilgi gösterirken elemeleri yapacak jüri üyeleri arasında ünlü oyuncular Salih Güney, Tamer Karadağlı, Wilma Elles ve eşi iş adamı Arif Kerem Göğüş, Ceren Kaplakarslan, Avni Kütükoğlu, Hakan Solaker ile yarışma komitesi başkanı Atilla Kaplakarslan ile yardımcısı Arif Işık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen yardımcısı ve Azerbaycan Devlet sanatçısı oyuncu-yönetmen Melahat Abbasova, moda tasarımcısı Azerbaycan Ulusal Elbiseler Merkezi Başkanı, sanat bilimi felsefecisi Doç.Dr. Gulnara Halilova yer alıyorlar.

2.sinema-guzeli-yarismasi-002.jpgÖnümüzdeki günlerde Türkiye elemeleri de yapılacak olan “2. Sinema Güzeli Yarışması”nın yarışma organizasyonu başkanı Atilla Kaplakarslan, “Geçtiğimiz yıl sinema ve TV sektörünün önemli sanatçıları, yapımcıları bize destek vererek ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösterdiler. Bu yıl da daha çok destek alarak ikincisini düzenliyoruz. Amacımız sektöre ehil kişiler tarafından seçilmiş yetenekli yeni yüzler kazandırmaktır” dedi.

2.sinema-guzeli-yarismasi-003.jpgYarışmanın Bakü elemelerinin davet sponsoru Qedim Qebele Restaurant olurken, jürinin saçları ise Türkiye’den yıllar önce Bakü’ye giderek Bay ve Bayan Kuaför salonu açan ünlü kuaförü Kırık Tarak Halit Ayyıldız ve oğlu Burak Ayyıldız yapacak.

Bu haber toplam 4732 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.