• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Türk markası “Butcha’ dünyada

Türk markası “Butcha’ dünyada
Levent’te açılan Ankaralı Butcha Steakhouse, Operasyon Müdürü Nurettin Bezcioğlu. Türkiye markası olarak dünyaya açılıyoruz

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Levent’te açılan Ankaralı Butcha Steakhouse, Türkiye’nin markası olarak dünya ülkelerine yayılıyor. Birleşik Arap Emirlikleri Dubai’de 3, Katar Doha’da 3, Sudi Arabistan cidde’de 2 adet Butcha Steakhouse, Bahreyn açılış hazırlıklarını sürerken İngiltere’nin başkenti Londra’da açılacak olan yeni mağazasıyla Avrupa’ya giriyor. Türk markası olarak kurulan “Butcha Steakhouse” menüsüne ekleyeceği Türk mutfağının lezzetleri ile Türk turizmi adına yeni bir tanıtım gücü olarak Ortadoğu, Körfez, Avrupa darken dünyaya yayılmayı hedefliyor.

butcha1.jpg

BÜYÜYEN BUTCHA STEAKHOUSE

Türk halkının 10 yıl önce keşfettiği az pişmiş sığır eti tutkusu açılan steakhouse’lar ile yaygınlaştı. Uygun fiyatlı zengin şarap listesi ve düzgün pişirilmiş etleriyle Angus Grup’a ait Butcha Steakhouse 2009’da Ankara Çayyolu’nda açıldı.
Ankara’da “Butcha Steakhouse” ve kebap tarzı “Ateş Ustası’ ile büyüyerek ve dört şubeye ulaşan Butcha Steakhouse İstanbul Levent’te Park Dedeman Oteli altında açıldı. Şimdilerde ise Kağıthane’de kurulan Vadi İstanbul’daki Food Court içinde yeni bir yer daha açıyor.

butcha2.jpg

LÜKS DEKORASYON

Angus Grup tarafından Levent’teki Butcha Steakhouse Marly isminde bir kafe ve Butcha olarak düzenlenmiş. Ahşap metal kafesler ve boyasız beton sütunlar ve çevreye yayılan yeşillikler ile farklı bir görüntü sağlanmış. Deri kanepeler ve rahat koltuklar ile lüks bir görüntü verilmiş. Oldukça uzun bir yer işgal eden mekan arada açık olan kapı nedeniyle otel ile bir bütün halinde çalışıyor.

butcha-nurettin4.jpg

YÖNETİM YENİ FİKİRLER ÜRETİYOR

Butcha Steakhouse’a gittiğimde sahiplerinden Ankaralı tekstilci Angus Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sungur, kurmay heyeti ile toplantı halindeydi. Türk turizminde yiyecek-içecek sektörünün genç ve deneyimli yöneticilerinden Angus Grup Koordinatörü Selim Aslan, Türk turizminde bir çok kuruluşun koordinasyonu ve yönetiminde başarılı işlere imza atan Operasyon Müdürü Nurettin Bezcioğlu ve SePlus Ekipmanları Genel Müdürü Ahmet Taner Murat ile yeni açılacak Butcha Steakhouse’lar üzerine konuşuyorlardı. Toplantılarını keserek bu değerli ve girişimci yöneticilerle konuştuktan sonra Butcha Steakhouse’ın lezzetlerini keşfe çıktım.

butcha3.jpg

BUTCHA STEAKHOUSE’DA LEZZET KEŞFİ

Salona kalabalık gruplar rezervasyon yapılıyordu. Benim için uygun olan bir masaya yerleştim. Butcha Steakhouse’ın Operasyon Müdürü Nurettin Bezcioğlu “Bana bırak” deyince denileni yaptım ve çevreyi izlemeye başladım. Açılır kapanır tavanı sayesinde bir çok kişi sigara içilebilen terasta oturuyordu.
Sigara içmediğim için klimalı ve rahat olan içeriyi tercih etmiştim.
Nurettin Bezcioğlu, ilikten oluşan kemik çorbası, paça çorbası gibi Türk mutfağının geleneksel lezzetleri sunduklarını söyledi. Çorbaları döküm demir tencerelerde verdiklerin söyledi. Hava sıcak olduğu için çorbayı atladım.

butcha-mantar.jpg

Ama etin yanında gelen zeytinyağında pişmiş mantar ise böbrek gibiydi.

butcha14.jpg

butcha12.jpg

HARDALI KENDİLERİ YAPIYORLAR

Yarı kızarmış kıtır ekmeklerle birlikte, üzerine Tulum peyniri serpilmiş sezar salata geldi. Masaya kendilerinin yaptığı biri hafif diğeri sert iki çeşit hardal geldi.

butcha-salata.jpg

Nurettin Bezcioğlu “İsteyen müşterilerimize küçük şişeler içinde hardal hediye ediyoruz. Hardal yüzünden bir çok kez gelen var. Kendimiz yapıyoruz”dedi. Son dönemlerde et restoranlarında moda olan ahşap tahta üzerine kızarmış muhteşem bir et parçası geldi. Etin yanına konulan tane hardallı püre ise enfesti.

butcha11.jpg

Yanında klasik tek köfte, birde içi mozzarella peynirli üçgen tek köfte vardı. Etin ucundan bir parça aldım yumuşak ve kıvamında pişmişti. Belli ki eti Butcha’nın şanına yakışır şekilde özenle seçiyorlardı.
Etleri Ankhavasından mıdır suyundarmıdır nedir. iyi beslenen hayvanların yetiştiği Türkiye'nin en lezzetli etlerinin bulunduğu Balıkesir ve Afyon’dan alıyorlar.
Butcha’da et menüsü yerken aklıma Amerika’da Los Angeles’te ve Dubai’de gittiğimiz steakhouse’lar geldi. Orada da önünüzdeki “kırmızı” ve “yeşil” kartları çevirerek “dur” diyene kadar et geliyordu. Ben o hızla ve karışıklıkta ne yediğimi anlamamıştım. Burada ise ne yiyeceğimi biliyordum. Herşey önümdeydi.

butcha-ozkan.jpg

HARDAL GÖZLERİMİN FERİNİ ÇIKARDI

Önce yumuşak açık renkli hardal ile eti denedim. Ama tadı beni kesmedi. Hardalın tadı heryerde bulunanlar gibiydi. Daha sonra koyu renkli hardalı denedim. Hardala bulanmış et parçasını ağzıma attığımda gözlerimin feri döndü. Genzimde ateşler çoğaldı ve sonra hepsi lezzete dönüştü. İşte aradığım gerçek hardalı bulmuştum.
Lise çağlarımda Kadıköy vapuru ile Karaköy’e geçer ve meydandaki büfeden sosisli sandviç yerdim. O hardalda gözlerimin ferini fırlatırdı, ama büyük zevk verirdi. İşte o tadı yeniden alarak Butcha’da nostalji yapma fırsatı buldum. Böylece kendime keyifle bir et yemeği şöleni çektim.

butcha-baklava.jpg

HAVUÇ BAKLAVA FARKLI MI?

“Farklı tatlı ne var?” dediğimde genç garson “Havuç baklava” dedi. Farklı değilde ama “getir” dedim. Uzun süredir baklava yemiyordum. Arası kaymaklı baklava geldi. Ama benim sevdiğim kıvamda değildi. Üzerine çay içince ancak ferahladım.
Menüde panna cotta, cennet çamuru gibi tatlılarda vardı. Böyle ağır tatlılarla aram pek iyi değildir.
Fiyatlara bakarsak kemik suyu çorbası 15, füme et tabağı 39, Butcha burger 29, bonfile 57, antrikot 58 lira. Tek köfte 6 lira ve iri dilim sucuk 8 lira idi. En pahalısı süt danasından bütün “baby” bonfile; 250 lira idi.
İnsana lezzetleriyle diyet bozduran Butcha Steakhouse, Levent’te civardaki işadamı ve yöneticilerin sakin ve uzun öğle yemeklerine hizmet veriyor. Başka yerlerde olmayan lezzetler yaratıyor. Fiyat-kalite orantısıyla kalıcı olabilmeyi hedefliyor.

sarap3.jpg

140 ÇEŞIT ŞARAP
Restoranda zengin şarap menüsü var. Öğlen vakti içki içmem. İçersem öğleden sonradan hayır gelmiyor. Bana göre içkinin zamanı akşamları oluyor.İçki konusunda sevgili arkadaşım Gurme dergisi sahibi Mehmet Yalçın uzmandır. Hürriyet'te çalışırken Tekel muhabirliği yapıyordum. Kapadokya'ra yapılan şarap tadım yarışmalarna giderdim. Orada bana degustatörer "İnsan sevdiği ve haz aldığı şarap en iyi şaraptır" demişlerdi. Bende şarabın buruk ve haif biberlisini severim. Birde bardak kenarında yağ gibi iz bırakmasını beklerim. Son zamanlarda bütün bunları Öküz Gözü, Kalecik Karası'nda ve Şiraz'da buldum. Kırmızı tercihimdir. Birde Merlot severim. Butcha'da herşey vardı.
Kavaklıdere’lerin yanında Büyülübağ, Château Kalpak, Chamlija, Suvla ve Urla gibi çeşitler vardı.  Geçenlerde ictiğim Urla'nın şarabı Vurla'da favorileim arasına giren şaraplandan oldu. Menüye baktığımda şarap fiyatlarının uygun olduğunu gördüm. İthal şaraplar bile uygun fiyatlıydı. 110 liraya bir şişe Sicilya şarabı, 150 liraya bir Bordo şarabı vardı. Butcha"da iskeyenlere kadehle de arap veriliyor. Yani etin yanına yakıan şarap Butcha'nın zengin mutfağında yerini almıştı. Butcha'da lezzet dolu saatler geçirdim. Sevgili Zafer Baykal Bodrum gecelerinde eğlencenin ve lezzetin keşfini yapıyor. Ben de fırsat buldukça İstanbul'daki lezzetleri keşfediyorum.  Butcha'da bnim unutulmazlarım arasına girdi. Yurtiçinde ve yurtdışındaki Butcha'larıa fırsat olduğunda gideceğim.


 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.