• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Türk iş kadınından Maldivler’e otel

Türk iş kadınından Maldivler’e otel
Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, Maldivler'e 150 Milyon TL yatırımla otel yapacaklarını açıkladı.

İSTANBUL- Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, Maldivler'e 150 Milyon TL yatırımla otel yapacaklarını açıkladı. Esin Güral Argat, cam üretimine girmemeleri için uluslarası üreticilerin kendilerine makine satmadığını ancak vazgeçmeyerek kendi cam üretme makinelerini geliştirdiklerini anlattı

Gürallar Grubu, cam ambalaj, soda ve otelcilikte 1.1 milyar TL’lik yeni yatırım açıkladı. 4 bin çalışanı ile Gürallar Grubu turizm ve sofra camı başta olmak üzere 6 sektörde faaliyet gösteriyor. Gürallar, Kütahya merkezli geniş bir aile. Alibey markası ile turizmde, LAV markası ile ise sofra camı üreten Gürallar’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, Türkiye’de sanayici olmanın ‘çok kolay olmadığını’ yaşadıkları şu tecrübeyi paylaşarak ortaya koydu:

“Katma değerli ürüne yönelmek gerektiği konuşuluyor, biz buna mikro ölçekte bir örneğiz. Global oyuncular cam üretimine girmek istediğimizde önümüzü kestiler, bize makina satılmasını engellediler. Vazgeçmedik, kendi teknokentimizi kurduk. Şu anda dünyada hiçbir örneği olmayan üretim metodlarını fabrikamızda kullanıyoruz. Kendi teknolojimizi üretip, o teknoloji için gereken makineleri de kendimiz ürettik. Şimdi dünyadaki 6’ncı üretici olarak 130 ülkeye ihracat yapıyoruz.”

Gürallar, bu zoru seven yaklaşımıyla 2015’te yeni sektörlere ve alanlara yatırım planları yaptı. Önceki akşam düzenlenen toplantıda bu yeni yatırımların heyecanını basınla paylaşan Esin Güral Argat, şirketin 2014 yılında yüzde 30’luk bir büyümeye imza attığını açıkladı. Büyümede en önemli rol, LAV markası ile atılım gösteren sofra camından geldi. “Dünyadaki en genç cam üreticisiyiz” diyen Argat, “Üretimimiz Kütahya’daki iki üretim tesisinde yapılıyor. 2014 başında LAV olarak yenilenen markamızla ülke genelinde 35 bin satış noktasında kadınlarla buluşuyoruz. LAV olarak, yurtiçi pazar payımız yüzde 30. 2014’te cirosal anlamda yüzde 20 büyüdük. 2015’te de aynı oranda büyüme hedefl iyoruz” dedi.

SATıŞ NOKTALARı KURACAK

2015’in en önemli yatırımlarından birinin Gürallar Cam Ambalaj olduğunu belirten Argat, sofra camı konusundaki bilgi birikimi ve de- Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, cam üretimine girmemeleri için uluslarası üreticilerin kendilerine makine satmadığını ancak vazgeçmeyerek kendi cam üretme makinelerini geliştirdiklerini anlattı. “Zoru severiz” diyen Argat, cam abalaj, soda ve otelcilikte 1.1 milyar TL’lik yeni yatırım açıkladı. neyimlerini cam ambalaj sektörüne taşımak için Gürallar Cam Ambalaj Üretim Tesisi’ni kurduklarını söyledi. Argat, “Gürallar Cam Ambalaj Üretim Tesisi, 4. Teşvik Bölgesi’ndeki Kütahya’da, yıllık 110 bin tonluk üretim kapasitesiyle bu ay faaliyete başlıyor. Fabrikamızda 200 cc’den 1500 cc’ye kadar farklı ebatlarda ambalaj üretebiliyoruz. Bu proje 3 fazdan oluşuyor. İlk fazda 350 kişiyi istihdam ediyoruz. Yatırım tamamlandığında 1000 kişinin üzerinde bir istihdam oluşacak. İlk faz için yaklaşık 210 milyon TL yatırım yapıldı. Projenin tamamı için öngörülen yatırım miktarı 750 milyon TL” dedi. Argat, perakendeciliğe de gireceklerini, farklı bir yaklaşımla satış noktaları açacaklarını da açıkladı. Argat, proje tamamlanmadığı için daha fazla ayrıntı vermek istemedi.

MALDIVLER’DE YENI OTEL AÇACAK

Gürallar Grubu’nun turizmde öne çıkan markası Alibey Hotels and Resorts. Antalya’da bu isim altında 3 tesis ve 1400 çalışanlarının bulunduğunu söyleyen Esin Güral Argat yurtdışında yeni bir otel yatırımına start verdiklerini açıkladı. Argat yeni otelle ilgili şu bilgileri verdi: “Maldivler’de yeni bir otel yatırımına giriyoruz. Bir adanın üst kullanım hakkını satın aldık. Otellerin inşaatı sene içinde başlanacak. 2017 Mayıs’ta da tatil köyü mantığında 100-150 odalı olacak bu otelin açılmasını planlıyoruz. Otellerin ilk yatırım tutarı yaklaşık 150 milyon TL olacak.”

Argat, yeni girecekleri bir alanın ise karayolu restorant işletmeciliği olduğunu söyledi. Kütahya- Afyon karayolu üzerinde yeni bir tesis açacaklarını aktaran Güral Argat, “Bu alanda bir boşluk olduğunu görerek güvenilir, hijyenik, lezzetli ve tüm ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis açmaya karar verdik. AnaHatun’a 6 milyon TL yatırım planladık. İleride bir zincir olmasını hayal ettiğimiz AnaHatun'ların ilki bu yılın haziran ayında hizmete açılacak” dedi.

BURDUR'DA KAYNAK BULDU, MADEN SUYU ÜRETECEK

Esin Güral Argat, maden suyu ile hızlı tüketim ürünleri sektörüne adım attıklarını da açıkladı: “Uzun bir süredir bu sektöre yatırım için araştırma yapıyorduk. Burdur’da mineral açısından son derece zengin bir kaynak bulduk ve buraya yatırım yapmaya karar verdik. Nisan ayında yatırımına başlıyoruz, aralık ayında da üretim tesisimiz açılacak. Yıl bitmeden maden sularımız rafl ardaki yerini alacak. Bu yıl tek üretim hattı ile üretime başlayacağız. Bu hatta 45 milyon TL yatırım yapacağız. İlerleyen zamanlarda projedeki hatların sayısının artması planlanıyor.” Argat, maden suyundaku markalarının henüz netleşmediğini, tesis tamamlandığında 200 milyon TL’lik bir yatırımın söz konusu olacağını ve orta vadede liderliğe gözlerini diktiklerini de ekledi.

RUSYA'DAN REZERVASYON 'SıFıR'

•Gürallar 18 yıldır cam sektöründe. Frankfurt’ta düzenlenen ve sektörü bir araya getiren fuara ilk katıldıklarında 15 metrekarelik bir yer verilmiş şirkete. Argat, “Bu yıl 350 metrekaredeyiz” dedi gururla...

• Böyle bir dönemde 1.1 milyar TL’lik yatırım cesaret gerektiriyor. Argat, “Biz prensip olarak yönetilebilir riskler alırız. Yatırımlarımızda özkaynak ağırlığı fazladır” yorumu yaptı.

• Peki piyasada satışlar nasıl? Argat, “Kriz döneminde cam ürün satışı azalmaz. Bu yıl da bir daralma görmüyor ve öngörmüyoruz” dedi.

• Turizmde Rusya etkisi Gürallar’da ciddi biçimde hissedilmiş. Argat, “Bugün itibarıyla Rusya’dan rezervasyon sıfır. Geçen yıl bu gün itibarıyla 1 milyon euroluk rezervasyonumuz vardı. LAV’da da Rusya’dan siparişler durdu” bilgisi verdi.

• Türkiye’de en çok çay bardağı Gaziantep’te satılıyor. İran, kadeh satışında ön sırada. İçki içilmeyen bu pazarda kadehle meşrubat ve dondurma servisi yapılıyormuş. Gürallar’ın bu yıl piyasaya çıkardığı maşrapa modeli ayran bardağı da büyük ilgi görmüş.

Özlem Ermiş Beyhan/Dünya

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.