• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Turizmin Zirvesi 24.Emitt Fuarı törenle açıldı

Turizmin Zirvesi 24.Emitt Fuarı törenle açıldı
Dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan 24. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı,  TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24. kez kapılarını açtı.
Fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Elazığ'da yaşanan depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.  Turizmde onlarca yıldır süregelen anlayışı değiştirmenin, yerleşik kalıpların yıkılabilmesinin kolay olmadığını belirten Bakan Ersoy, Dünya Turizm Örgütünün öngörülerinin üzerinde büyüyen 1,5 milyar turist ve 1,5 trilyon dolarlık dünya turizm pastası olduğunu söyledi. 
 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "TÜİK tarafından kesin rakamlar açıklanacak olmakla beraber, 2019 hedefimiz olan 52 milyon turist, 34 milyar dolar olan gelir hedefimizi yakalayacağız. 2020'de ise 58 milyon turist, 40 milyar dolardan fazla gelir hedefliyoruz. Başta Ege olmak üzere Anadolu'nun turizmden aldığı geliri artırmamız gerekiyor. 40'tan fazla aynı bölgeye giden turistler var. Eğer onları yeni bölgelerle tanıştıramazsak başka ülkelere kaptırmamız kaçınılmaz olacaktır" dedi.

SİYASETÇİ VE İŞ ADAMI AKINI
30 Ocak-2 Şubat 2020 tarihleri arasında açık olacak Fuar’da tüm dünyadan katılmcılar, davetli tur operatörleri ve sektörün uzmanları turizm sektörünün küresel ve yerel gündem konularını tartışırken, 35 ülke, dünyanın önemli turist çekim noktaları ve Türkiye’den 40’a yakın destinasyon tanıtılıyor. 20 ülkeden 200’ün üzerinde hosted buyer’ın (davetli tur operatörü) katıldığı Fuar’a bu yıl 60 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
24. EMITT Fuarı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında kapılarını açarken; Fuar’ın Açılış Töreni yoğun bir siyasetçi ve iş adamı akınına uğradı.

24.emitt-fuari-.jpg
24. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün başladı. Fuarın açılışını T.C Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Süruri Çorabatır, TTYD Başkanı Oya Narin, TÜRSAB YK Başkan Yrd. Ali Bilir, Hyve Grup Bölge Direktörü Kemal Ülgen ve Hyve Group Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın gerçekleştirdi.

24.emitt-fuari--001.jpgAçılış Töreni’nde konuşan T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy 2019 yılı için yakalanması beklenen 52 milyon turist ziyareti ile elde edilen 34 milyar dolar gelir hedefini, 2020 yılı için 58 milyon turist ziyareti ve 40 milyar dolar gelir olarak belirlediklerini ifade etti. Ersoy şöyle devam etti: “Tabii ki sayıları vermek kolay, gereğini yapmak ise özveri gerektiriyor. Düzenli bir büyüme için doğru stratejiler ve gayretli değişim politikalarına açık olmalıyız. Bu kapsamda ilk adım markalaşma ve tanıtımdan geçiyor. Bu bağlamda ilk önemli değişimi başlatarak Türkiye Tanıtım Turizm Geliştirme Ajansı’nı sektöre kazandırdık. 2018’de 18 milyon dolar olan tanıtım bütçemizi, 2019’da 75 milyon dolara 2020’de ise 180 milyon dolara çıkardık. Her bölgenin kendi potansiyelini ortaya çıkaracak yeni politikalar üzerinde çalışıyoruz. Turizmin tüm Türkiye’de 12 aya yaygınlaşması ve turizm gelirlerinin tabana yayılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada da turizm STK’larının işlevleri ve faaliyetleri de büyük önem arz ediyor.” Mehmet Nuri Ersoy, doğru paydaşları bir araya getiren EMITT Fuarı’nın öneminin oldukça büyük olduğuna dikkat çekerek, “Fuar’a emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.
emits-002.jpg

emits-001.jpgKKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Akdeniz çanağının incisi konumunda olan KKTC’nin; yıl boyunca 10 ay aldığı güneşi ile, kültüründen gastronomiye farklı alanlarda sahip olduğu turistik değerleriyle oldukça önemli bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Üstel şunları söyledi: “Anavatan Türkiye’nin desteği ile turizm sektörünü geliştiriyoruz. Yatırımcıların çoğu Türkiye’den. Şu anda adamızda 26 bin konforlu yatağa sahibiz. Çok yakın zamanda 40 bin yatağı bulacağız. Cari açığımızın yüzde 53’ünü turizm gelirlerinden karşılıyoruz.”

24.emitt-fuari--003.jpgTurizm sektörünün, gelirleri ile 2019 yılında Türkiye’nin dış ticaret açığını kapatan bir sektör haline geldiğini hatırlatan TÜRSAB YK Başkan Yrd. Ali Bilir, “Türkiye turizmi 2019’da başarısını artırarak ülke ekonomisi için stratejik bir sektör olduğunu ispatlamıştır. 2020 yılının da İstanbul ve Türkiye için verimli bir yıl olmasını bekliyoruz. Dünyada değişen turizm anlayışına paralel olarak Türkiye’de de bu değişim takip ediliyor. Kültür mirasına yönelik yoğun çalışmaları yoğunlaştırıyoruz. 2020’nin Patara Yılı olarak ilan edilmesi de bu çalışmaların bir çıktısı olarak görüyoruz,” dedi.

EMITT’in Türkiye’nin yapı taşlarından biri konumunda olduğunu belirten TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, “100’e yakın ülkenin temsilcisinin katılım gösterdiği EMITT, Türkiye turizminin yapı taşlarından biri konumunda. Anadolu’daki turizm değerlerinin tanıtımında önemli rol oynamış, kıyılara sıkışmış turizmin 12 aya yayılmasının öncülüğünü EMITT gerçekleştirdi. İtalya, Fransa, Almanya gibi ülkelerde iç pazar seyahat oranı yüzde 25. Türkiye’de ise bu oran yüzde 10 civarında. Bu rakamı artırmak için Anadolu’ya dönük her türlü faaliyet desteklenmeli. Rekorların kırıldığı 2019 yılının ardından 2020 yılında da çift haneli büyüme bekliyoruz. Önümüzdeki dönem hedeflerimizden bir diğeri de 650 dolar seviyesinde bulunan kişi başı turist gelirini 750 dolar, 1000 dolar seviyesine çıkarmak,” dedi.

24.-emitt-002.jpg

EMITT’in dünyanın önde gelen turizm fuarları ile yarıştığını paylaşan TTYD Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Aydın, “Dünyanın önde gelen turizm fuarları ile yarışan, rekor seviyede hosted buyer ağırlayan EMITT ülke turizmine her yıl büyük katkı sunmaktadır. EMITT tüm dünyada bir turizm fenomeni haline gelmiştir. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da EMITT’in konumunu güçlendirecek ve büyümesini sağlayacak her türlü çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz,” dedi.

Hyve Grup Bölge Direktörü Kemal Ülgen, EMITT Fuarı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çalışmalarını destekleyen dünya çapında bir turizm fuarı olduğuna dikkat çekti. Ülgen, Türkiye’nin 2019 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen 6. ülkesi olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “EMITT Fuarı’nda 20 ülkeden 200’ün üzerinde tur operatörü ile yaklaşık 60 bin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçimizi buluşturacağız. başta Bakanlığımızın desteği ve liderliğinde, tüm paydaşları bir araya getiren EMITT, ülkemizin turizm stratejisini destekleyen bir fikir paylaşım platformu olma misyonunu da sürdürmektedir.”

24.-emitt.jpg
24.-emitt-001.jpg

Hyve Group EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın; son yılların en çok ilgi gören fuarlarından biri olarak 60 bin ziyaretçi hedefini aşacaklarını belirtti. EMITT’e ev sahipliği yapmanın İstanbul ve Türkiye turizmi açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Aydın şöyle devam etti: “24 yıldır devam eden EMITT, ilk günden bugüne Türkiye’de turizm sektörü ve turizm değerlerinin gelişimine katkıda bulunduğu gibi, Türkiye’nin alternatif pazarlar oluşturmasına da katkıda bulunmuştur. Bu yıl 85 ülkenin temsil edildiği EMITT, 2020’de Türkiye turizminin büyümesi ve Türkiye’nin dünyaya tanıtımında önemli katkılarını dün olduğu gibi bugün ve yarın da sürdürecektir.”

halil-tuncer.JPG
Halil Tuncer'in sergisini Meili Turizm Başkanı Süleyman Yaşar ekibiyle ziyaret etti. Gazetici Emin Demir ve Özkan Altıntaş'ta birlikte oldular.

HALİL TUNCER'DEN FOTOĞRAFLARLA TÜRKİYE

Türk turizmini yıllarca 5 kıtada sergilediği fotoğraflarıyla tanıtan turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer,  25'ci sergisini EMİTT 2020 FURI4nda açtı. Halil Tuncer'in sergisini fuara katılanlar ilgiyle izlediler. Türkiye'nin bilinmeyen yüzünü ve muhteşem görüntülerini sergileyen Halil Tuncer "Türkiye'yi her fırsatta tanıtıyorum. Benim için en büyük mutluluk ülkemin turizmine yaptığım katkıdır. Ben var oldukça Türkiye'yi fotoğraflarımla tanıtmaya devam edeceğium" dedi.

panel.JPG
panel1.JPG

BAŞKANLAR PANELi
Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Aralık 2019 verilerine göre ziyaretçi sıralamasındaki 6’ncılığını koruyan panelde, Türkiye’nin marka algısını, nitelikli turisti çekme stratejilerini ve öne çıkan pazarları masaya yatırdı.
Türkiye’nin 2020 turizm vizyonu için, sektör liderleri öngörülerini, T.C. 54’üncü Hükümeti Turizm Bakanı Bahattin Yücel tarafından yönetilen TTYD Başkanı Oya Narin ve TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır’ın katılacağı “Başkanlar Forumu: Fikir Önderleri 2020 Turizm Öngörülerini Açıklıyor başlıklı panel yapıldı.

2019 yılı için turist sayısı beklentisi 50 milyonu aşan Türkiye’yi zirveye taşıyacak yaklaşımlar için bir ortak akıl platformu misyonu taşıyan EMITT’te bu yıl; turizm ekonomisi, sektörü yönlendiren trendler, öne çıkan destinasyonlar ve önümüzdeki on yıla damga vuracak teknolojik inovasyonlar gündem maddelerini oluşturacak. EMITT 2020 Etkinlik Programı partnerleri arasında; Gezimanya, Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), HotelRunner, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Reo-Tek, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türkiye Otelciler Federasyonu Derneği (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Urban Strategy Partners ve HTC Vive yer alıyor.

35 Ülke Tanıtılıyor

Diğer yandan 35 ülke tanıtım stantlarıyla Fuar’dalar. Dünyanın en çok turist çeken 10 ülkesi arasında yer alan Çin, Meksika ve Almanya’nın da katıldığı 24’üncü EMITT Fuarı; Lübnan, Sırbistan, İngiltere, Kuzey Kıbrıs, Malta, Bulgaristan, Dubai, Japonya, Litvanya, Güney Kore, Endonezya, Şili, Hindistan, Hırvatistan, Özbekistan, Azerbaycan, Karadağ, Gine, Nepal, Moğolistan, Bosna Hersek, Kosova, Cezayir, Brezilya gibi farklı kıtalardan ülkelere ev sahipliği yapıyor. Ülkeler, kuracakları stantlarda, coğrafi özelliklerini, tarihsel ve kültürel ögelerini, yemeklerini ve folklörlerini tanıtarak İstanbullulara renkli bir fuar yaşatıyor.

emits-003.jpgİstanbullular VR Teknolojisi ile Farklı Deneyimler Yaşayacak

Türkiye’de ilk defa görülebilecek olan Louvre Müzesi’nin oluşturduğu sanal sergi: “Mona Lisa: Beyond The Glass fuarın ikinci gününden itibaren ziyaret edilebilecek. VR sayesinde ahşap panel üzerine resmedilen tablonun ince detaylarını çok daha yakından inceleme, boya katmanlarının arasında ahşap panelin dokusunu ve üzerindeki çatlakları görüntüleme imkânı sunulacak. Katılımcılar, her güne özel VR içerikleriyle, “sanal gerçeklik” teknolojisinin kullanımını deneyimleyebilecek. Dünya tarihini değiştiren Göbeklitepe’yi, Tokyo’nun kalabalık caddelerini ya da Roma’yı ve tarihini anlatan Kolezyum’u EMITT Fuarı’nda sanal gerçeklik gözlüğü ile gezme fırsatına sahip olacak. Katılımcılar, Everest VR ile zirvede neler olduğunu gerçekçi ve etkileyici görseller eşliğinde keşfetme fırsatına sahip olacak.

Hyve Group Hakkında

Hyve Group, 14 ülkede 17 global ofisi ve 1.000’in üzerinde deneyimli personeliyle dünya genelinde 120’yi aşkın etkinlik düzenleyen uluslararası bir fuar şirketidir. Hyve Group, amacı dünyanın her köşesinden gelen müşterilerin olağanüstü anlar paylaştığı ve sektör inovasyonunu şekillendirdiği kaçırılmayacak etkinlikler düzenlemek olan yeni nesil bir fuar şirketidir. Hyve Group plc, Dönüşüm ve Büyüme (TAG) programının ardından Eylül 2019’da ITE Group plc’nin yeni ismi olarak duyuruldu. Vizyonumuz, dünyanın en önde gelen içerik odaklı ve mutlaka gidilmesi gereken etkinlik portföyünü oluşturarak müşterilerimize muazzam bir deneyim ve yatırım getirisi sağlamaktır. Türkiye’de ise Hyve Group gücünü bölgedeki küresel ağdan alarak inşaat (Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul), turizm (EMITT), kozmetik (BeautyEurasia), gıda (WorldFood Istanbul), raylı sistemler ve lojistik (Eurasia Rail) sektörlerinde Türkiye’nin öncü fuarlarını düzenlemektedir.

Bu haber toplam 2609 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.