• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Turizmin Türkiye’deki dünya zirvesi EMITT fuarı başlıyor

Turizmin Türkiye’deki dünya zirvesi EMITT fuarı başlıyor
24. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Fuarı, 30 Ocak Perşembe günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor

İSTANBUL- Dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan 24. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 30 Ocak Perşembe günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. 30 Ocak-2 Şubat 2020 tarihleri arasında açık olacak Fuar’da tüm dünyadan katılmcılar, alım grupları ve sektörün uzmanları turizm sektörünün küresel ve yerel gündem konularını tartışırken, 35’ten fazla ülke, dünyanın önemli turist çekim noktaları, turistik tesisler ve Türkiye’den 33 il ile 30 ilçe tanıtılacak. Fuarı bu yıl 60 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

24.-emitt-.jpg24. EMITT Fuarı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında, kapılarını açıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 30 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek açılış törenine katılacak isimler arasında olacak.

Hyve Group EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın; son yılların en çok ilgi gören fuarlarından biri olan EMITT’e hazırlandıklarını ve bu yıl 60 bin ziyaretçi hedefini aşacaklarını belirtti. EMIIT’e ev sahipliği yapmanın İstanbul ve Türkiye turizmi açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Aydın şöyle devam etti: “Her sene gerçekleştirdiğimiz hosted buyer (davetli tur operatörü) programında bu yıl Balkanlar, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan 200’e yakın davetli tur operatörünü ağırlayacağız. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan davetli tur operatörleri Türkiye’nin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini, turistik tesisilerini tanımaya geliyorlar. Aynı zamanda İstanbul’u daha yakından tanıyorlar. Ülkemiz için çok önemli bir değer olan EMITT, bu yönleriyle, turizmde hedef büyüten Kültür ve Turizm Bakanlığımızın politikalarına ve stratejilerine de destek olmaktadır. EMITT’teki sürekli artan yabancı ziyaretçi katılımının ülkemizi temsil eden kamu kurum ve kuruluşları için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu sayıyı artırarak; Adana’nın gastronomi kültürünün daha çok tanınması, Göbeklitepe’nin daha çok insana ulaşması, Ege’nin zeytinyağının sınırlarımızın çok ötesine uzanması için çalışmalarımızı yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. EMITT Fuarı, 24 yıldır, Anadolu’nun değerlerinin turistik markalara dönüşmesinde ve her bir yörenin marka destinasyon haline gelmesinde önemli bir platform olmuştur.”

24.-emitt--001.jpgDünyanın en çok turist çeken ülkeleri arasında 6. sırada bulunan ve 2019’da turist sayısı beklentisi 50 milyonu aşan Türkiye’yi zirveye taşıyacak yaklaşımlar için bir ortak akıl platformu misyonu taşıyan EMITT’te bu yıl; turizm ekonomisi, sektörü yönlendiren trendler, öne çıkan destinasyonlar ve önümüzdeki on yıla damga vuracak teknolojik inovasyonlar gündem maddelerini oluşturacak. EMITT 2020 Etkinlik Programı partnerleri arasında; Gezimanya, Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), HotelRunner, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Reo-Tek, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türkiye Otelciler Federasyonu Derneği (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Urban Strategy Partners ve HTC Vive yer alıyor.

24.-emitt--002.jpg2020’de Türkiye’yi Nasıl Bir Sezon Bekliyor?

İstanbul’un yanı sıra Antalya ile birlikte dünyadaki turizm destinasyonları arasında ilk 10’da yer alan Türkiye, 2019 yılının ilk 11 ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 48 milyon 46 bin 732 ziyaretçi ağırladı. Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Aralık 2019 verilerine göre ziyaretçi sıralamasındaki 6’ıncılığını koruyan Türkiye’nin 2020 turizm vizyonu için, sektör liderleri, öngörülerini, T.C. 54’üncü Hükümeti Turizm Bakanı

Bahattin Yücel tarafından yönetilecek “Başkanlar Forumu: Fikir Önderleri 2020 Turizm Öngörülerini Açıklıyor başlıklı panelde gündeme getirecek. Panelde konuşacak TTYD Başkanı Oya Narin, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’nin marka algısı, nitelikli turisti çekme stratejileri ve öne çıkan pazarları gündeme getirecek.

24.-emitt--002.jpg24.-emitt--003.jpg35 Ülke Tanıtılacak

Diğer yandan 35 ülke tanıtım stantlarıyla Fuar’da olacak. Dünyanın en çok turist çeken 10 ülkesi arasında yer alan Çin, Meksika ve Almanya’nın da katılacağı 24’üncü EMITT Fuarı; Lübnan, Sırbistan, İngiltere, Kuzey Kıbrıs, Malta, Bulgaristan, Dubai, Japonya, Litvanya, Güney Kore, Endonezya, Şili, Hindistan, Hırvatistan, Özbekistan, Azerbaycan, Karadağ, Gine, Nepal, Moğolistan, Bosna Hersek, Kosova, Cezayir, Brezilya, Filistin, Makedonya, Gürcistan’a ev sahipliği yapacak. Ülkeler, kuracakları stantlarda, coğrafi özelliklerini, tarihsel ve kültürel ögelerini, yemeklerini ve folklörlerini tanıtarak İstanbullulara renkli bir Fuar yaşatacak.

İstanbullular VR Teknolojisi ile Farklı Deneyimler Yaşayacak

Türkiye’de ilk defa görülebilecek olan Louvre Müzesi’nin oluşturduğu sanal sergi: “Mona Lisa: Beyond The Glass fuarın ikinci gününden itibaren ziyaret edilebilecek. VR sayesinde ahşap panel üzerine resmedilen tablonun ince detaylarını çok daha yakından inceleme, boya katmanlarının arasında ahşap panelin dokusunu ve üzerindeki çatlakları görüntüleme imkânı sunulacak. Katılımcılar, her güne özel VR içerikleriyle, “sanal gerçeklik” teknolojisinin kullanımını deneyimleyebilecek. Dünya tarihini değiştiren Göbeklitepe’yi, Tokyo’nun kalabalık caddelerini ya da Roma’yı ve tarihini anlatan Kolezyum’u EMITT Fuarı’nda sanal gerçeklik gözlüğü ile gezme fırsatına sahip olacak. Katılımcılar, Everest VR ile zirvede neler olduğunu gerçekçi ve etkileyici görseller eşliğinde keşfetme fırsatına sahip olacak.

Her yıl olduğu gibi 24’üncüsünde de rekor seviyede yabancı ziyaretçiyi ve turizm profesyonelini ağırlamaya hazırlanan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, geçen yıl 94 ülkeden 5.620 katılımcı ve 57.470 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Fuarın, ziyaretçileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ödeme avantajı sunan alternatif tatil paketleri, makul fiyatlı kültür turizmi rotaları, yeni yurtdışı destinasyonları hakkında bilgi alabilecekler. EMITT 2020 Fuarı ile ilgili tüm detaylara www.emittistanbul.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

Hyve Group Hakkında

Hyve Group, 14 ülkede 17 global ofisi ve 1.000’in üzerinde deneyimli personeliyle dünya genelinde 120’yi aşkın etkinlik düzenleyen uluslararası bir fuar şirketidir. Hyve Group, amacı dünyanın her köşesinden gelen müşterilerin olağanüstü anlar paylaştığı ve sektör inovasyonunu şekillendirdiği kaçırılmayacak etkinlikler düzenlemek olan yeni nesil bir fuar şirketidir. Hyve Group plc, Dönüşüm ve Büyüme (TAG) programının ardından Eylül 2019’da ITE Group plc’nin yeni ismi olarak duyuruldu. Vizyonumuz, dünyanın en önde gelen içerik odaklı ve mutlaka gidilmesi gereken etkinlik portföyünü oluşturarak müşterilerimize muazzam bir deneyim ve yatırım getirisi sağlamaktır. Türkiye’de ise Hyve Group gücünü bölgedeki küresel ağdan alarak inşaat (Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul), turizm (EMITT), kozmetik (BeautyEurasia), gıda (WorldFood Istanbul), raylı sistemler ve lojistik (Eurasia Rail) sektörlerinde Türkiye’nin öncü fuarlarını düzenlemektedir.

Bu haber toplam 3449 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.