• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Turizmin duayeni Burhan Silahtaroğlu'nu kaybettik

Turizmin duayeni Burhan Silahtaroğlu'nu kaybettik
Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ünlü iş insanı ve duayen turizmci Burhan Silahtaroğlu 87 yaşında vefat etti.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Lykia Group, Robinson Club ve Pegasus Havayolları gibi birçok şirketin kurucusu Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ünlü iş insanı ve duayen turizmci Burhan Silahtaroğlu 87 yaşında vefat etti. 1970’lerde ticarete başlayan ve birçok farklı dallara yönelerek ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan duayen turizmci Silahtaroğlu Türk turizmine büyük katkıları olan önemli bir iş insanıydı.

burhan-silahtaroglu.jpg Sevgili ağabeyim Burhan Silahtaroğlu'na Allah'tan rahmet dilerken kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve turizm camiasına başsağlığı dilerim.

silahtaroglu-ailesi.jpg

burhan-silahtaroglu-001.jpgBurhan Silahtaroğlu - Silkar Holding YKB

Burhan Silahtaroğlu...”Dönemin Cumhurbaşkanı Turgat Özal’ın "Burhan Bey, sen dünyayı bilen insansın onun için turizme başla" şeklinde ‘görevlendirmesi’ ile turizm yatırımlarına 1985’te başladı

Önce Robinson Club Çamyuva, sonra da Robinson Club Pamfilya, Kapadokya Lodge, Lykia World, Ölüdeniz Village, Lykia World Residence yatırımları geldi. 2008’de yapılan 1200 yataklı Lykia World Antalya oteli ve 18 delikli Lykia Links golf sahası da eklendiğinde, turizm sektörüne 5 bin yatakla, 400 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yapmış bir grup oldu Silkar...

burhan-silahtaroglu.jpeg

Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, 1932 Erzurum doğumlu. İlkokulu Erzurum'da okuduktan sonra İstanbul'da Robert Kolej'i bitirdi. 1951-1953 yılları arasında Ankara'da Amerikan Askeri Yardım Kurumu'nda mütercim tercüman olarak çalıştı. 1953'de Almanya'ya giderek Münih Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne yazıldı, 1958'de mezun oldu. Yaklaşık 1.5 yıl Almanya'nın en büyük rulman üreticilerinden FAG firmasında çalıştı. 1959'da Türkiye'ye dönerek askerliğini yaptı. Daha sonra FAG firmasının genel mümessilliğini alarak, ithalat ve sanayi ürünleri ticaretine başladı. Bugün Silkar Holding, Silkar Turizm, Endaş Endüstriyel Ekipman ve Otomotiv, Taral Tarım Aletleri, Türbosan, Silkar Bahçe Malzemeleri, Silkar Madencilik ile değişik sektörlerde faaliyet gösteriyor. 

Silkar Grubu nasıl doğdu?

- Babam Harbiye'den mezun olmuş. Lisan bilmenin önemini bildiği için çocuklarını yabancı okula gönderme kararı almış. Erzurum'da ilkokulu bitirdikten sonra babam beni İstanbul'a getirdi ve Robert Koleje yazdırdı. Lisanın getirdiği nimetler büyük oldu. Üniversiteyi Almanya'da bitirdim. Almanya'da bazı Alman firmalarının mümessilliklerini aldım. 1967'de sanayiciliğe atıldım. Hayalimde hep turizm vardı. 1980'de Turizm Teşvik Yasası çıkınca, 1982'de ilk tatil köyümüzü yaptık. Silkar Turizm dışında, ithalat-ihracat yapıyoruz. Zirai mücadele, toprak işleme, çim kesme makinesi gibi tarımsal aletleri ve pompa imal ediyoruz. Mermer ve granit üretiyoruz. 

Kaynak: - Burhan Silahtaroğlu - Silkar Holding YKB

Bu haber toplam 9848 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.