• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Turizmciler Dorak Holding'te

Turizmciler Dorak Holding'te
Dorak Holding'in Cağaloğlu'ndaki yeni hizmet binasının açılışı nedeniyle turizm sektörünün önemli temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi…

İSTANBUL- Dorak Holding'in İstanbul’daki yeni hizmet binasının açılışında Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, 2017 yılının, 2016 yılına göre çok iyi başladığını söyledi. İlk 5 ayda yaklaşık yüzde 50 atış olduğunu söyleyen Körükçü, “İkinci yarıdan sonra inşallah bu sayı artar diye düşünüyoruz. 2017 yılı yüzde 50'lik bir yükselmeyle devam eder” dedi.

dorak3.jpg

AÇILIŞA KATILANLAR
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, TÜROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaplan Tan, İstanbul'daki beş yıldızlı otellerin yöneticileri, tur rehberleri ve MICE acentelerinin temsilcileri katıldı. Açılış, Cağaloğlu’nda İstanbul'un eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleştirildi.

''UZAK DOĞU'YU TÜRKIYE ÜZERINDEN AVRUPA'YA TAŞıYORUZ''
Ahmet Serdar Körükçü açılışta şunları söyledi: “Biz, 2014 yılının sonuna kadar sadece Türkiye destinasyonu ile çalışıyorduk. 2015 ve 2016 yılında Türkiye'de olumsuz şartlardan dolayı Avrupa’da Zürih merkez ofisimizi açtık. Ayrıca bu ay içerisinde, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya, Fransa’daki ofislerimiz de faaliyetlerine başlıyorlar. Uzak Doğu'yu Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyoruz. Aynı zamanda Avrupa'yı Türkiye'ye getiriyoruz. Karşılıklı böyle bir akım içinde devam ediyoruz. İnşallah sayılar artar. Türkiye'de istikrar, hem siyasi hem de ekonomik olarak devam ederse turizm rakamlarında çok iyi noktaya geliriz diye düşünüyorum''

dorak2.jpg

“GELEN TURISTTEN HERKES FAYDALANıYOR”
Turizm alanında çok değişik sektörlerde blunduklarını belirten Körükçü, ''Havacılık adına balon sektöründe varız. Mağazalar, restoranlarımız yer alıyor. Çok değişik destinasyonlarla değişik işler yapıyoruz. 2015 yılında Kapadokya Zelve Vadisi'nde 'Zelve Mapping'e başladık. Yeni bir akım oldu ve ilgi artıyor. Katpatuka diye çamur banyosu yaptık, insanların ilgisini çektik. Değişik sektörlerde değişik yatırımlara devam ediyoruz. Bizim getirdiğimiz bilhassa Uzak Doğulu misafirlerimizden ülkemizin boyacısı, paşmina satan esnafı ve dondurma satan esnafına kadar tüm bölgeler her yönüyle faydalanıyor. A'dan Z'ye herkes bu turizmden faydalanıyor diyebiliriz'' diye konuştu.

DOKUZ ÜLKEDE 14 OFIS
İstanbul turizminin yanı sıra Dorak Holding’in mevcut ve devam eden turizm yatırımları gecede konuşulan konular arasında yer aldı. Dorak Holding’in, Kapadokya ağırlıklı olmak üzere İstanbul, Ankara ve Kuşadası’ndaki mevcut yatırımlarının yanında; 2018 yılında hizmete açılacak olan Marriott Kapadokya oteli, dokuz ülkedeki 14 ofisinin faaliyetleri, yakın zamanda faaliyete geçecek olan İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İtalya ve İspanya ofislerinin çalışmaları hakkında da bilgi verildi.


 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.