• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Turizmciler donan göle girdiler2

Turizmciler donan göle girdiler2
Finlandiya'da tanıtım gezisine katılan Türk tur operatörleri Laponya'da isli sauna keyfi sonrası eksi 25 derecede donmuş göle girdiler
ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM (GEZİ-2)

ROVANIEMEI/FİNLANDİYA- Türk turizmciler Laponya gezisinde eksi 25 dereceye varan soğukta donmuş haldeki göldeki suya girdiler.


turkiyeturizm.com sahibi Özkan Altıntaş, Kappa Tur'un sahibi Kaan İşçil, gezi rehberi Koray Yalkut, Tivoli Tur'dan Kaan Erdoğan Finlilerin ünlü odun ateşi ile ısıtılan isli saunasına girdiler


Koray Yalkut eksi 25 derecede donmuş göle girme cesaretini gösterdi


Eskimoların bu kulübeleri gibi tasarlanmış gibi camdan kulübelerde geceleyerek değişik bir yaşam geçirdiler. Ayrıca Finlandiya"nın ünlü isli saunasına giren turizmciler, şömine ateşinde pişen somon ile enfes lezzetleri tattılar.



TÜRK TUR OPERATÖRLERİ LAPONYA'DA
Laponya"da Türk-Avrupa Turizm Konseyi, Finlandiya Sivil Havacılık Kurumu ve Türk Hava Yolları işbirliğinde düzenlenen tanıtım gezisine katılan Türkiye"nin önemli tur operatörleri Rovaniemi Havalimanı"nda Finlandiyalı turizmcilerle buluştu. Daha sonra yaklaşık 2.5 saat uzaklıkta Kuzey Kutbu"nda bulunan Kakslauttanen"de Hotel İgloo Village için yola çıkan Türk turizmciler Noel Baba"nın köyü olarak tanınan Santa Claus Park"ta Kuzey Kutbu çizgisinin bulunduğu noktada mola verdiler. Burada birlikte fotoğraf çektirdikten sonra karlarla kaplı yollardan kuzey Kutbu"na yollandılar. Mevsim itibarıyla gündüzün sadece birkaç saat olduğu bölgede yolculuk karanlıkta devam etti.





HIZLI TRENLE MÜTHİŞ YOLCULUK
Finlandiya"nın önemli tur operatörlerinden Your Agent"in sahibi Anti Haataja"nın organizasyonu ile Türk tur operatörleri Helsinki tren istasyonundan saat 22.30"da hızlı trene binerek gece yolculuğuna hazırlandılar. Finlandiya demiryollarının birkaç yıldan beri sürdürdüğü yenilenme faaliyetleri ile hizmete konulan iki katlı hızlı tren konforu ve temizliği ile herkesi şaşırttı.



BEŞ YILDIZLI TREN
İki yataklı ranzalı kompartımanların tuvaleti ve duşu bulunuyor. Yatakların başında alarm saati, radyo, elektrik fişi ile okuma ışığı yer alıyor. Kompartıman sıcaklığını ise istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz. Mavi renkli yatak örtüleri ile yorganın bulunduğu yatakların üzerinde banyo havlusu ile yüz kurulama havlusu vardı. Lavaboya birer içimlik su bardakları, sabun gibi ihtiyaç malzemeleri konulmuştu. Ayna, raflar ve lavabonun olduğu bölüm ise çekildiği zaman klozetin önüne kadar gelerek banyo yapılacak duş bölümü ortaya çıkıyor.
İki kişilik kompartımanlarda küçük alandan mümkün olduğu kadar faydalanmak için her alandan faydalanılmıştı. Yatakların yanında valizlerin konulacağı bölümler, kitap ve gazete koymak için fileden raf, üst ranzaya çıkmak için basamaklar ile güvenlik kayışları konularak her şey düşünülmüştü.

Trende küçük bir kafe bistro ile ihtiyaçların giderileceği bölümde vardı.
Tren gece boyunca 100 ile 120 km hızla yol aldı. Gece yolculuğunda ağır gidildiğini belirten yetkililer trenin hızının gündüz 180 km"yi geçtiğini söylediler. Trenin tasarımı, iki katlı oluşu ve temizliğiyle bir çok demiryoluna örnek olabileceğini düşündüm.
Yolculuk boyunca trenin penceresinden bembeyaz manzarayı izledik. Tren birkaç istasyonda durduktan sonra yattık. Trenin sallantısıyla mışıl mışıl uyuduk ve yol yorgunluğunu attık.



LAPONYA'NIN BAŞKENTİNDE
Trenin saat 10.41"de istasyona gireceği ve 5 dakika kalacağı bildirilince hazırlanarak valizlerimizle birlikte kapıda beklemeye başladık.
Laponya"nın başkenti Rovaniemi istasyonuna indiğimizde trenden sırtında kayak kıyafetleri ile inenler çoktu. Özellikle okulların gruplar halinde geldiğini gördük. Hava müthiş soğuktu. Trenin sıcaklığı üzerimizden attığımızda üşümeye başladık ve kendimizi bizi bekleyen otobüse zor attık. Şehrin içinden bomboş caddelerden geçerek yaklaşık 20 dakika sonra Rovaniemi havalimanı"na vardık.





















HAVALİMANINDA WORKSHOP YAPILDI
Havalimanı"nın toplantı salonunda Laponyalı turizmciler bekliyordu.İkram edilen kahvaltıyı aldıktan sonra Türk tur operatörleri ile Laponyalı turizmciler workshop"ta buluştular.
Your Agent"in sahibi Anti Haataja"nın tanıtım konuşmasından sonra Laponya Havalimanları Kuzey Bölgesi Başkan Yardımcısı Martti Othas hoş geldiniz konuşması yaptı. Workshop"a CityHotel Rovaniemi"den Satu Nasarö, Lapland Hotel&Safaris"ten Hana Kumpu, Hotel Levi Panaroma"dan, ProSantaPark"tan Hkka Lankinen, Ranuan Seudun Matkaliu Oy"dan Tommi Hinno, Holiday Club Salla"dan Lea Kontturi, Santa"s Hotelb"den Juzzi Perkklö, Santa Resort akslauttannen"den Jari Virtanen, Koy Snow Games Ltd"den Juha KultimaSt Lapland"dan Jaana Sirkia katıldı.





TÜRK TUR OPERATÖRLERİ
Türkiye"den famtripe Türk-Avrupa Turizm Konseyi adına Koray Yalkut rehberlik yaparken Hello Turizm Outgoing Müdürü İlkim Tuncay, Vip Turizm"den Esra Tanoğlu, Setur"dan Uğur Bulutlu, Tivoli Turizm"den Fatih Kaan, Bukla Turizm"den Ayhan Bıyıklıoğlu, FlyExpress"ten Barış Öztürk, Plaza Tur"dan Shadi İzadi Glany, Hey TravelTrend"den Şermin Akdoğan, Nes Travel"den Tolga Ünalsın, Kappatur"dan Kaan İşçil katıldı.



BUZ GİBİ GÖLE ÇIPLAK GİRDİLER
Workshop"tan sonra yaklaşık 2.5 saat süren yolculuktan sonra Kakslauttanen"de önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Santa"s Resort gezildi. Konaklama için Iglo Village"ye varıldı. Gecüe konaklamak üzere üzeri camlı Eskimoların evlerine benzer kulübelere yerleşildi. Hep birlikte Laponya"nın ünlü odun ateşi ile ısıtılan ve isli saunasına girildi. Ekipten Koray, Kaan ve Tolga eksi 25 dereceye varan soğukta karlar üzerinde çıplak giderek donmuş haldeki gölün üzerindeki kapağını açarak suya girdiler.



Daha sonra Iglo Village"nin restoranında şöminede odun ateşinde pişirilen somon ikram edildi. Somondan önce geyik etinden yapılan mantarlı çorba nefisti. En son ise dondurmalı yaban mersini ikram edildi.
Günün yorgunluğu sonrası herkes Iglo Village"nin karlar içindeki ormana serpilmiş bulunan camdan kulubelerine çekildi.



Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.