• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Turizm eski bakanı Atila Koç’un kızı bakan oldu

Turizm eski bakanı Atila Koç’un kızı bakan oldu
AK Parti’nin Kültür ve Turizm eski bakanlarından Atilla Koç’un kızı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı oldu.

İSTANBUL- AK Parti’nin Kültür ve Turizm eski bakanlarından Atilla Koç’un kızı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı oldu. Bilindiği gibi Atilla Koç, “uyuyan bakan” adıyla tanınmıştı. Ancak döneminde başlattığı yurt dışındaki tarihi eserlerin ülkemize getirilmesi ve müzelerdeki tarihi esererin enanterinin çıkarılması gibi çalışmalarıyla müzeerden tarihi eser çalınması engellenmişti. 

atila-koc..jpgKilosu ve şeker hastalığı yanında geç saatlere kadar kitap okuduğunu belirten Atilla Koç, katıldığı toplantılarda gözlerini kapayıp “şekerleme” yapınca adı “uyuyan bakan’a çıkmıştı.
Atilla Koç’un kızı Zehra Zümrüt Selçuk, kadın haklarınıkoruyan sivil toplum kuruluşlaında görev alıyordu. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk, için “İnşallan babası gibi uyumaz” şeklinde yazıar yazılmaşa başladı.

zehra-zumrut-selcuk.Jpeg

Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 1979 Ordu doğumludur. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nin ardından BilkentÜniversitesi’nde tam burslu ekonomi lisansı öğrenimi gördü. Amerika’da Michigan Üniversitesi’nde ekonomi doktorasına başladı, TeksasÜniversitesi’nde işletme doktorasına devam ederken, aynı üniversitede muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansı da yaptı.

2003-2007 yılları arasında TeksasÜniversitesi’nde araştırma asistanı, 2007’den itibaren İslamİşbirliği Teşkilatı SESRIC’tekıdemli araştırmacı olarak görev yaptı.  Halen SESRIC İstatistik ve Enformasyon Direktörüdür.

Bu kurumdaki çalışmaları sırasında toplumsal cinsiyet, demografi, iş gücü, çok boyutlu yoksulluk ölçümleri, eğitimve inovasyon, bilgi performans sistemleri, bankacılık ve finans, kalkınma yardımları gibi alanlarda faaliyet yürüttü. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik birçok projenin ve kapasite geliştirme programının koordinatörlüğünü yaptı.

Çok sayıda Türkçe ve İngilizce yayını bulunmaktadır. Yerli ve yabancı üniversitelerden dereceler, burslar, sertifikalar almıştır. 

KADEM Ankara Temsilciliği ve Denetleme Kurulu Üyeliği, Kadın Birliği Platformu Üyeliği, Satrançla Büyüyorum  Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği Üyeliği bulunuyor.

İngilizce biliyor. Evlidir. Ayrıca Zehra Zümrüt Selçuk eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un kızıdır.

 

Bu haber toplam 28463 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.