• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Turistler kaçak acenteden dertli

Turistler kaçak acenteden dertli
'Alo 179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi'ne, kuruluşundan bu yana 3 bin şikayet geldi. Şikayetlerin ilk sırasında kaçak acente sorunu yer aldı.

ANTALYA- Antalya’ya gelen turistlerin şikayetlerinin değerlendirilerek çözüme ulaştırılması amacıyla faaliyet gösteren 'Alo 179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi'ne, kuruluşundan bu yana 3 bin şikayet geldi. Şikayetlerin ilk sırasında kaçak acente sorunu yer aldı.
Alo 179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi, Antalya Valiliği'nce 2010 yılında başlatılan çalışmalar sonucu kuruldu ve 2011 yılı nisan ayında hizmet vermeye başladı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kenti ziyaret eden turistlerin şikayetlerinin değerlendirilerek çözümlenmesini sağlamak için çalışan merkeze, bugüne kadar 3 bin şikayet geldi. Şikayetlerin başında kaçak acente ve rezervasyon sorunları yer alırken, turistler gürültü, satın aldıkları turlar ve alışveriş sırasında karşılaştıkları sorunları da şikayet konusu yaptı.

30 BİN TURİST BİZZAT BAŞVURDU
İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde hizmet veren merkezde 4 bin 900 turiste telefonla bilgi verilirken, elektronik posta yoluyla da 630 şikayet değerlendirildi. Bugüne kadar merkeze 30 bin turist bizzat danışma için başvurdu. Gerek telefonla gerek bizzat gelerek başvuranların yönelttiği sorularda öncelik, tarihi ve turistik yerlere nasıl gidileceği oldu. Ruslar ve Arap ülkelerinden gelenler ise alışveriş, gezilip görülecek yerler, konsolosluk ve kendi ülkelerini nasıl arayacaklarını sordu.

420 BİN TURİST BAŞVURDU
Alo 179 Turizm Danışma ve Çağrı Merkezi ile yakın tarihte kurulan ve sadece enformasyon amaçlı faaliyet gösteren Merkez Turizm Danışma Bürosu da turist akınına uğradı. 15 Nisan 2011 tarihinde resmi olarak açılan büroya, toplam 420 bin turist başvurdu. Yaz aylarında günde 400'den fazla turiste hizmet veren Merkez Turizm Danışma Bürosu'na başvuranların başında Almanlar geldi. Almanları Fransız, İngiliz ve Ruslar takip ederken, başvurularda genellikle tarihi ve turistik yerlere nasıl gidilebileceği yönünde bilgi istendi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.