• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Turgutreis-Kalymnos seferi başladı

Turgutreis-Kalymnos seferi başladı
Kos adası üzerinden ulaşılan Kalymnos adasına Turkish Sea Line'nın Hydrofile aracı ile doğrudan seferler başladı.

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
TURGUTREİS
- Daha önce Kos adası üzerinden ulaşılan Kalymnos adasına Turkish Sea Line'nın Hydrofile aracı ile doğrudan seferler başladı. Böylece Kalymnos adasına 25 dakikada ulaşılıyor. Bodrum yarımadasına 13.5 mil uzaklıkta bulunan Kos ile Leros adalarına da Hydrofile aracı ile 25 dakikada ulaşılıyor.

kalymnos-bassehir.jpg

kalymnosta-sokak1.jpg

16 BİN 235 KİŞİ YAŞIYOR
.
Nüfusu 16 bin 235 olan uzunluğu 21 km, genişliği ise 13 km olan Kalymnos (Kilimli) adasında 16 bin 235 kişi yaşıyor. Vahti ve Pothia adında sadece iki verimli vadisi olan adanın geri kalanı tamamen çıplak görünüme sahip bulunuyor. Adanın verimli vadilerinde zeytin, portakal ve üzüm bağları yer alıyor.

saint-savvas-manastiri1.jpg

sungerler1.jpg

YILLARCA SÜNGERDEN GEÇİNDİLER

Adada yaşayanlar ise yüzyıllar boyunca, dalış yetenekleriyle ünlendiler. Herhangi bir üniforma veya ekipman kullanmadan, nefeslerini tutarak oldukça derinlere dalıyorlardı. Böylesine derinlere dalan ada halkı denizde bol miktarda bulunan süngerle geçimini sağlıyordu.

kalymnos-evleri-11.jpg

liman-yani-pilaj1.jpg

SÜNGERCİLİK YERİNE TURİZM

Ancak 20’nci yüzyılın başlarında, süngercilik teknolojiye yenildi. Pek çok aile, yeni bir hayat kurmak için Amerika’ya ve Avustralya’ya göç etti. Bu nedenle ada nüfusu, önemli ölçüde azaldı.
Geleneksel süngerciliğin getirisi, geçmişe oranla büyük ölçüde azalınca, yerini turizm aldı. Günümüzde Kalymnos adası önemli sayıda turist alıyor. Ada Avrupa’dan tatile gelen aileler ile dolup taşıyor.

bota-giris1.jpg

TURGUTREİS-KALYMNOS SEFERLERİ BAŞLADI

Yeni Liman’da açılan gümrük kapısı ile Kalymnos Türkiye’den turist beklemeye başladı.
2012 Temmuz ayından itibaren ekim ayının sonuna kadar sürecek olan Turgutreis-Kalymnos seferleri başladı.

bulent-guven1.jpg

Daha önceleri Kos bağlantısı ile ulaşılan adaya, sezon boyunca Turgutreis’ten her cumartesi saat 09.00 da kalkan Turkish Sea Lines şirketinin Hydrofile adlı aracı ile gidiliyor.
Şirketin ortaklarından Bülent Güven, Kalymnos hattına çok yoğun istek olduğunu belirterek “Fiyatı gidiş-dönüş günlük 22 Avro olarak ucuz tutuyoruz. Böylece Kalymnos’a rağbet giderek artıyor” dedi.

sunger-fabrikasi-2a.jpg

DOĞAL SÜNGERLER TURİSTİK OLDU

Bir zamanlar adanın büyük gelir kaynağı olan sünger uğruna adanın bir çok erkeği denizde kayboldu veya öldü. Ancak sentetik sünger çıkınca doğal süngerlerin hükmü azaldı ve ada insanının gelirleri kayboldu.
Günümüzde ise sünger hediyelik eşya olarak turizme hizmet ediyor. Adanın birçok dükkanında doğal sünger bulup satılıyor.

niko-11.jpg

PAPACHATZİS AİLESİ TÜRKLERİN GÖZBEBEĞİ

Hediyelik eşya satan dükkanlardan birini üç nesilden beri Papachatzis ailesi işletiyor. Nicola Papachatzis Türkiye’den gelenleri çok seviyor . Güler yüzü, misafirperverliği nedeniyle Türkiye’den gelenler buraya uğramadan geçmiyorlar. Hatta ünlü işadamı Rahmi Koç bile her yıl Nicola Papachatzis’in dükkanına uğruyor.
Kalymnos’ta dükkanlar 09.00-13.00 ve 17.00-21.00 arasında açık bulunduruluyor. Atler dışında hepsi kapalı. Sıcaklık yüksek olduğu için ‘siesta’ denilen gün içi tatil yapıyorlar.

vasilis-1a.jpg

EN BÜYÜK SIKINTI VİZE ÜCRETLERİ

Türkiye’den Kalymnos’a gitmek isteyenler var. Ancak vize için alınan yüksek ücret Türklere cazip gelmiyor. Yunanistan’ın Türklere vizeyi yumuşatma girişimleri olduğunu belirten Turkish Sea Line Kalymnos Acentası sahibi Vassilis Kapadakis, “Yakında vize için alınan ücret aşağıya çekilecek” diyor. Kapadakis Yunanistan Turizm Bakanı’nın hükümete öneri verdiğini belirterek “Uygulama başladığında Türkiye’den daha çok turist gelecektir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.