• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Turcomoney ödülleri veriliyor

Turcomoney ödülleri veriliyor
Turcomoney’in geleneksel “Turcomoney Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar Ödülleri”ne layık görülen kurumlar ve kişiler belli oldu.

İSTANBUL - Uluslararası ekonomi ve finans dergisi Turcomoney’in geleneksel “Turcomoney Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar Ödülleri”ne layık görülen kurumlar ve kişiler belli oldu. Yılın Bakanları olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi seçildi. Turcomoney’nin 6. kuruluş yıldönümü kapsamında “Turcomoney Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar Ödülleri Töreni” 22 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 19.00’da WOW İstanbul Hotel’de düzenleniyor.

turcomoney.jpgTurcovision 2016 Ödülleri şöyle:

YILIN BAKANI

1) 2) VEYSEL EROĞLU / ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI

Türkiye’yi yeşillendirmek amacıyla son 2 milyar 711 milyon fidan dikimini gerçekleştiren Çevre Bakanlığı, 2016 yılında yaklaşık 500 milyon fidan üretimini gerçekleştirdi. 81 şehrin içme suyu için eylem planları hazırlayarak bu planlar doğrultusunda projeleri uygulamaya geçirdi. İstanbul’un su sorununu çözen projeleri hayata geçirdi. 41 milyon vatandaşa ilave içme suyu sağladı. İzmir’de ciddi yatırımlar yaparak içme suyu problemini çözdü.

2-NİHAT ZEYBEKÇİ / EKONOMİ BAKANI

Ekonomi yönetiminde etkinlik sağlanması yönünde önemli çalışmalar gerçekleştirdi. İş dünyası ile hükümet arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağladı.

YILIN BÜROKRATI

ADNAN YILDIRIM - EXİMBANK GENEL MÜDÜRÜ

İhracatçılara yönelik faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Uluslararası pazarlarda rekabet eden Türk firmalarına kredi desteğini artırdı.

İNOVOSYON
ASELSAN

Savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltan önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) dahil silah sanayiinde dünya ile rekabet edebilecek ürünler geliştirdi.

İHRACAT
TOFAŞ

Tofaş, 2016 yılında otomotiv ihracatında Türkiye’nin liderleri arasına girmeyi başardı. Türkiye’nin otomotiv ihracatına ciddi katkı sağladı. İlk elektrikli, çevreci otomobili üretti. Türk otomotiv endüstrisinin 2016 yılında traktör hariç 1 milyon 485 bin 927 adetlik üretiminin yüzde 25,81'ini, 1 milyon 141 bin 382 adetlik ihracatının ise yüzde 24,48'ini tek başına gerçekleştiren Tofaş iki kategoride de yılı lider kapattı. Bu başarıda en büyük etkenlerden birisi de Fiat markasının son 10 yılda sektörün yapığı toplam yatırımın üçte birine denk gelen 3 milyar dolarlık yatırım oldu. Tofaş, 2016 yılında 3.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

REEL SEKTÖRE/ KOBİ’LERE DESTEK
HALK BANKASI

1)KOBİ’lere sağladığı katkılarla ekonominin canlanmasında önemli bir katkı sağladı.

YILIN KATILIM BANKASI - VAKIF KATILIM

2016 yılının Şubat ayında faaliyete geçen Vakıf Katılım, 2016 yılı sonu itibarıyla toplam 19 milyon TL net kâra ulaşırken aynı dönemde 3 milyar lira fon toplamayı başardı. Katılım bankacılığı sektöründe en hızlı büyümeyi gerçekleştiren Vakıf Katılım, 3 milyar TL nakdi, 1,4 milyar TL gayrı nakdi olmak üzere ekonomiye toplam 4,4 milyar TL’lik destek sağladı. Banka, 2016 yıl sonunda 30 şubeye ulaşma hedefini de yakalayarak tüm kalemlerde hedefini tutturdu.

YILIN ULUSLARARASI ŞİRKETİ
EN ÇOK YATIRIM YAPAN ULUSLARARASI FİRMA

2) SÜER SÜLÜN / MERCEDES-BENZ Türk Direktörler Kurulu Başkanı

Mercedes-Benz Türk A.Ş., 2016 yılında 616 adet otobüs, 8.581 adet kamyon, 8.069 adet hafif ticari araç ve 32.666 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Şirketin ikinci el satışları ise toplamda 4.907 adede ulaştı. Mercedes-Benz Türk, 2016 yılında yüksek performansıyla ulaştığı toplam 49.932 adet araç satışı ile zorlu şartlarda seneyi yine başarıyla kapattı. 2016 yılında 90 Milyon Avro’dan fazla yatırım yapan şirketin, 1967’de kurulduğu günden bu güne toplam yatırım tutarı 1 Milyar Avro’yu aştı.

İSTİHDAM
BİM (BİM Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi)

2016 yılında BİM, yurt içinde çalışan sayısını %13 artırarak 3.841 yeni çalışana istihdam sağladı ve Türkiye çapında 630 yeni mağaza açtı. BİM, 2016 yılında en çok istihdam gerçekleştiren kuruluş oldu. Böylelikle yıl sonu itibarı ile BİM'in mağaza sayısı 5.602'ye yükseldi, çalışan sayısı ise 34.073 oldu.

YURTDIŞINDA BAŞARILI TÜRK FİRMASI

SUMMA GRUBU

Başarılı işadamı Selim Bora yönetiminde Rusya’dan Amerika’ya. Sengal’den Libya’ya birçok ülkede dev projelere imza attan Summa Grubu, 1989 Mete Bora tarafından Ankara'da kuruldu. Summa, 14 ülkede inşaattan enerjiye kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor. Dünya genelinde 4 kıtada 2.500 çalışanıyla Türkiye’nin küresel firmalarından biri. Özellikle Moldova’da yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Summa, turizmden alışveriş merkezlerine, eğitimden konut sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteren dev bir kuruluş.

SİVİL TOPLUM KURULUŞU / İŞ DÜNYASI

TÜRKONFED

Başarılı işadamı Tarkan Kadooğlu yönetimindeki TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu konumunda. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan TÜRKONFED çatısı altında 25 federasyon, 190 dernek üzerinden, 24.100 iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer alıyor. Aynı zamanda Almanya, Gürcistan, Kıbrıs, Irak, Ukrayna ve Romanya’dan üye iş insanları derneklerini bir araya getirdiği TÜRKONFED International ile de küresel ölçekte büyümeye devam ediyor.

EN ÇOK YABANCI HASTA GETİREN HASTANE

ACIBADEM HASTANESİ

Türkiye sağlık turizminden yılda yaklaşık 4 milyar dolar gelir elde ediyor. Türkiye'nin sağlık turizminde 2017 yılı hedefi 7 milyar dolar, 2023'te ise 20 milyar dolar. Acıbadem Hastaneler Grubu, en çok yabancı turiste sağlık hizmeti veren hastanelerin başında geldi.

ŞAFAK SAĞLIK GURUBU

Son yıllarda yaptığı sağlık ve eğitim hizmetleriyle hastane sayısını artırarak sağlık alanında markalaştı

SİVİL TOPLUM KURULUŞU / SOSYAL

1) TİKA

Başarılı bürokrat Dr. Serdar Çam’ın başkanlığında Orta Asya’dan Balkanlar’a, Ortadoğu’dan Afrika’ya dünyanın birçok ülkesinde tarihi ve kültürel eserlerin restorasyonunu gerçekleştirdi.

YILIN BELEDİYESİ

1) ELAZIĞ BELEDİYESİ

Dünyaca tanınan uygarlıklar beldesi Harput’taki tarihi eserlerle ilgili çalışmaları yaparak turizme kazandırdı. Kültürpark projesi ile büyükşehirlerdeki tüm aktiviteler, Elazığ’a kazandırıldı. Kadınları çalışma hayatına kazandırmayı amaçlayan El Emeği Göz Nuru Çarşısı yapıldı, temiz eneröi için güneş santralleri kuruldu.

MEDYA

NTV

Buket Aydın Baykal

TRT WORLD

Türkiye’nin dünyadaki sesi olmak hedefiyle yola çıkan TRT World tamamen İngilizce yayını ile dünyanın en önemli uluslararası TV kanalları CNN, BBC, Deutsche Welle gibi TV kanalları arasına girmek için çalışma başlattı. TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATAN KİŞİLER kazandı. Denizbank, yenilikçi ürünleri ile tüketicilere önemli hizmetler getirdi.

2) NİHAT ÖZDEMİR / LİMAK HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Vizyoner işadamı Nihat Özdemir yönetiminde isabetli sektör seçimleri ve yatırımları sayesinde hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada büyük başarılara imza attı. İnşattan turizme, enerjiden gıdaya birçok sektörde faaliyet gösteren Limak Holding, son yıllarda özelleştirme ihalelerinde gösterilen performans ve gerçekleştirilen başarılı satın almalarla adını duyurdu. Bugüne kadar kadar başarıyla tamamladığı 100’den fazla projenin toplam değeri 6,5 milyar doları aşan Limak İnşaat, Engineering News Record Dergisi’nin yaptığı sıralamalarda dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında yer alıyor. Yurt içinde İstanbul Yeni Havalimanı Projesi, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu ile yurt dışında Kuveyt Uluslararası Havalimanı ve Senegal’de Dakar Blaise-Diagne Uluslararası Havalimanı projeleri yer alıyor.

3) TEMEL KOTİL / TÜRKİYE UÇAK SANAYİİ A.Ş (TAI) GENEL MÜDÜRÜ

THY’yi dünyanın en başarılı havayolu şirketi yapan başarılı bir yöneticiliğin ardından TAI gibi Türkiye için hayati bir önem taşıyan tesisi başarılı bir noktaya taşıdı. Yeni nesil temel eğitim uçağı HÜRKUŞ’un jet versiyonu HÜRJET projesinde son aşamaya gelindi. İnsansız hava aracı ANKA’nın geliştirilmesi için iki motorlu, 700 kilogram yük taşıyabilen İHA projesinde çalışmaların başlatıldı, 5. nesil savaş uçağı (Turkish Fighter) projesinin mimarisinde çalışmalar hızla devam ediyor.

5-KEMAL GEÇER- Alman Hava Yolları Lufthansa Türkiye Genel Müdürü

6-GÜVEN İSLAMOĞLU / CNNTÜRK Yeşil Doğa Programı Sunucusu ve Yapımcısı

Güven İslamoğlu, Yeşil Doğa programında Türkiye'nin çevre sorunlarını ekrana taşıdı. Türkiye’nin tabiatını, doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerleri tanıttı.

7-SAİT GÜRSOY

Sabah Gazetesi’nde ve TV programlarında yıllardır yaptığı eğitim programlarıyla üniversiteye hazırlanan gençler için en önemli rehberlerden biri oldu.

MEHMET ÇALIŞKAN- TMSF

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak değerli kurumuna yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı

TURCOMONEY ONUR ÖDÜLLERİ

PAUL DWYER

Yıllardır Türkiye’de yaşayan İskoçyalı sanatçı Pual Dwyer, yorumları ile Türk müziğine farklı bir nefes kazandırdı.

TURCOMONEY ÖZEL ÖDÜLLERİ

Wow Hotel
Özyurt İnşaat
Piri Reis Üniversitesi
Neova Sigorta
Perataş İnşaat
Seyidoğlu

TURCOMONEY TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ

TURCO VISION 2016

Türkiye’nin tek uluslararası ekonomi/finans dergisi TURCOMONEY, yayın hayatına başlamasının 6. kuruluş yıldönümünü, önemli ve prestijli bir ödül töreni ile kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye’ye ve dünyaya değişik sektörlerden değer katan kuruluşlar ile kişilere ödülleri, 22 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 19.00’da düzenlenecek olan muhteşem törenle sahiplerine verilecek.

ZİRVE VE ÖDÜL TÖRENİNİN AMACI

Bu etkinlikten amaç, Türk ekonomisine, dünyaya, insanlığa yüksek katma değer sağlayan kuruluşları ve kişileri ödüllendirmek suretiyle teşvik etmektir.

KİMLERE ÖDÜL VERİLECEK?

Değişik alanlarda üretim ve yatırım yapan, istihdam gerçekleştiren, ihracat yapan, yenilikçi, çevreci, sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlayan, söylem ve davranışlarıyla toplumsal barışa katkı sağlayan devlet adamlarına, yani Türkiye’ye ve dünyaya değer katan kuruluşlara ve kişilere ödül verilecektir.

ÖDÜL SAHİPLERİ NASIL BELİRLENDİ?

Turcomoney yazarları ve bu isimlere eklenen Türkiye’nin saygın isimlerinden oluşturulan jüri, tamamen objektif kriterlere ve uluslararası standartlara göre üç ay süren değerlendirmelerden sonra “TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR”ı belirledi.

ÖDÜL TÖRENİ NEREDE DÜZENLENECEK?

Çok üst düzeyde gerçekleştirilecek olan TURCOMONEY ÖDÜLLERİ TÖRENİ, 22 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 19.00’da WOW İSTANBUL HOTEL’de düzenlenecektir.

ÖDÜL TÖRENİNE KİMLER KATILACAK?

Bu ödül töreni/zirve çok yüksek düzeyde bir katılımla gerçekleştirilecektir. Ödül Töreni, bakanların, ekonomi bürokrasisinin, devlet adamlarının, Türkiye’den ve dünyadan devlet adamlarının ve işadamlarının, büyükelçilerin, başkonsolosların, uluslararası firmaların yöneticilerinin, valilerin ve belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilecektir.

TURCOMONEY TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ

TURCO VISION 2016 JÜRİSİ

- Jüri Onursal Başkanı: Ali Coşkun / Sanayi ve Ticaret eski Bakanı, Turcomoney yazarı

- Jüri Başkanı : Dr. Berra Doğaner/ Turkish Yatırım İcra Kurulu Üyesi, Turcomoney yazarı

- Dr. Kazım Kılınç / Turcomoney Genel Yayın Yönetmeni

- Hulusi Kılıç / T.C. Kişinev Büyükelçisi

- Orhan Ökmen / JCR Eurasia Başkanı, Turcomoney yazarı

- Zuhal Mansfield / Türkiye-Mısır İş Konseyi Başkanı, Turcomoney yazarı

- Sefa Gömdeniz / Türkiye-Belarus İş Konseyi Başkanı

- Gürdoğan Yurtsever / Turcomoney yazarı

- Prof. Dr. Kenan Aydın / Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Turcomoney yazarı

- Doç. Dr. Ömer Bolat, MÜSİAD eski Başkanı, Albayrak Holding CEO’su, Turcomoney yazarı

- Dr. Yaşar Erdinç / Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Turcomoney yazarı

- Alper Nergiz / GCM Menkul Kıymetler Genel Müdürü, Turcomoney yazarı

- Ali Fatinoğlu / Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili

- Yrd. Doç. Dr. Fatih Anıl / Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi, Turcomoney yazarı

- Selin Yıldırım / Medikal Turizm Derneği USA Avrupa Başkanı, Turcomoney yazarı

- Celal Toprak / Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı

- Vahap Munyar / Hürriyet Gazetesi yazarı

- Şaban Çağıran / Denizbank Grup Müdürü, Turcomoney yazarı

- Doç. Dr. Mehmet Yazıcı / Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyesi, Turcomoney yazarı

- Dr. Ramazan Başak / Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Turcomoney yazarı

- Canan Sunay / Türk-Arap İşadamları Derneği Başkanı, Turcomoney yazarı

Bu haber toplam 4563 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.