• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Travelport, IBM otel komisyonlarında Blockchain'de

Travelport, IBM otel komisyonlarında Blockchain'de
Travelport, seyahat acentelerine ödenen komisyonları garanti etmek için IBM’in Hyperledger Fabric’i kullandığını açıkladı.

NEW YORK - Seyahat hizmetleri sağlayıcısı olan Travelport, seyahat acentelerine ödenen komisyonları garanti etmek için IBM’in Hyperledger Fabric’i kullandığını açıkladı. Bu arada IBM, Tata Hedera Blockchain'i destekleyen ilk büyük teknoloji şirketi oldu.
20 Ağustos'ta yayınlanan bir açıklamaya göre, blockchain IBM, seyahat yönetimi şirketi BCD Travel ve üç isimsiz otel zincirinin girişi ile tasarlandı. Sistem, ödeme anlaşmazlıklarının miktarını azaltmak için “rezervasyon zincirinin kullanım ömrünü blok zincirine yerleştirmeyi” amaçlıyor. 2018’de, Travelport , 2018 yılında gerçekleyen 83 milyar dolarlık seyahat harcamasının net 2,4 milyar dolarını elde etti.

travelport,-ibm-.jpg

VINOGRAD: BLOCKCHAIN MALİYETİ AZALTIR
Travelport’un Kıdemli Ürün Müdürü Ross Vinograd şöyle konuştu: “Gezgin değişiklikleri, gösteriler ve ücretsiz oda geceleri, komisyonların tutarsızlıklarını artıran, örnek olarak artışlar, maliyet ve gelir kaybı yaratan birkaç örnektir. Gezgin, rezervasyonunu birçok kez değiştirebilir, bu sayede bilgilerin kaybolması için yer bırakabilir. Örneğin, bir gezgin gelip bir otel konaklama süresini uzatırsa, bu bilgiler rezervasyon verileri olarak bize geri dönmeyebilir. Konaklama için sınırsız seçeneklere sahip gezginler ile, tek başına bir rezervasyon ile bir acenteye komisyon sağlamak için yeterli değildir…Blockchain ile şeffaflığı, doğruluğu ve verimliliği artırarak ilgili tüm taraflar için maliyetleri azaltabilir ve yükleri azaltabiliriz.”

BATROUNI: FARKLı ÖDEME SISTEMLERINE YARDıMCı OLUR
BCD Travel Küresel Otel Strateji Başkan Yardımcısı Marwan Batrouni, blockchain farklı ödeme sistemlerinin tarafından yapılan “boşlukların” kapatılmasına yardımcı olacağını belirterek şunları söyledi:

“Blockchain, otel zincirleri adına rezervasyon acentelerinin borçlu olduğu komisyonları izler, yönetir ve hesaba katar. Blockchain teknolojisi, ödemelerin mevcut manuel yöntemden daha doğru ve hızlı olmasını sağlayacaktır.

Başarılı olursa, bu durum seyahat acenteleri için işi iyileştirebilir, şu anda müşterileri komisyonlarını kazanmak için kontrol ettikten 60 gün sonra bekler. Ledger Insights tarafından bildirildiği üzere Travelport sektör araştırmalarına göre, seyahat acentelerinin yüzde otuz dördü komisyon mutabakatı ve tahsilatını zor buluyor. Yine kavram kanıtı aşamasında, önümüzdeki pilot test sırasında IBM, düğümleri barındıracak. Proje sahadan çıkarsa oteller kendi düğümlerini barındırabilirler.

Bu haber toplam 3503 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.