• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Trabzon mutfağı Hilton İstanbul Bosphorus’ta

Trabzon mutfağı Hilton İstanbul Bosphorus’ta
Hilton İstanbul Bosphorus’un yoğun ilgi gören “Yerel Mutfak Global Lezzet Projesi” Karadeniz’in İncisi Trabzon’u ağırlıyor

İSTANBUL - Hilton İstanbul Bosphorus’un Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi, yeni yılın ilk lezzet durağında, sebze ve balık ağırlıklı sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip olan Trabzon’u ağırlıyor. 30 0cak-1 Şubat tarihleri arasında Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenecek olan geceler, Karadeniz’in çalışkan, becerikli ve üretici kadınlarının marifetli ellerinden çıkacak çok özel lezzetleri İstanbul’a taşıyacak.

trabzon-mutfagi-hilton-001.jpgLALEZAR’ıN MUTFAĞıNı TESLIM ALACAK OLAN
Hilton İstanbul Bosphorus’un gözde mekanlarından Lalezar, Yerel Mutfak Global Lezzet projesi kapsamında bu kez rotasını Türkiye’nin kuzeyine çeviriyor ve Trabzon’un birbirinden özel yöresel yemeklerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Lalezar’ın mutfağını teslim alacak olan Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği çalışanları, Trabzon’un yöresel lezzetlerini misafirlere sunarak yemek kültürlerini en etkili şekilde tanıtacak.

trabzon-mutfagi-hilton-007.jpgDerneğe bağlı kadın girişimcilerin, kendi yetiştirdiği ürünleri de kullanarak hazırlayacakları özel menü içerisinde mısır çorbası, turşu kavurma, kuymak, hamsi kuşu, su böreği, çorbalıklı lahana sarma, Laz böreği gibi Trabzon mutfağında önemli yeri olan birbirinden lezzetli yöresel yemekler bulunacak. Karadeniz mutfak kültürünü yansıtan bu özel menünün fiyatı içecekler dahil 255 TL olacak.

trabzon-mutfagi-hilton.jpg
ARSIN LIGENE KÖYÜ KADıNLARı
Trabzon merkeze 15 kilometre mesafedeki Ligene Köyü’nde yaşayan ve şu anda derneğin başkanı olan Funda Çuvalcı’nın önderliğinde, köyden kente göçü engellemek, ev ekonomisine katkı sağlamak ve Lingene Köyü’nü turizme kazandırmak hedefleriyle hayata geçirilen Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği’nin toplam 32 üyesi bulunuyor. Dernek, köydeki kadınların hem ekonomik hem de sosyal açıdan gelişmesine katkı sağlayacak köy pazarıyla da adından söz ettiriyor.

trabzon-mutfagi-hilton-002.jpg
“AMACıMıZ YEREL MUTFAKLARı VE KADıN GIRIŞIMCILERI DESTEKLEMEK”

Hilton Istanbul Bosphorus İş Geliştirme Direktörü Ferah Yağan, Hilton İstanbul Bosphorus’un kadın istihdamına verdiği önemi şu sözlerle dile getiriyor “Hilton’un, son yıllarda özellikle üzerinde durduğu konu, her bir Hilton otelindeki kadın takım üyesi ve yönetici sayısını arttırmak. Bizler de Hilton İstanbul Bosphorus olarak, Hilton’un “Women in Leadership” adını taşıyan liderlik gelişim programının yanı sıra, “Coaching Oncall” programı ile kadın çalışanlarımızın profesyonel koçlardan destek almalarını sağlıyoruz. Kadınların ekonomik yönden bağımsızlıklarını kazanmalarını her daim destekleyerek belli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz “Yerel Mutfak, Global Lezzet” projemizle de hem yerel mutfakları gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor, hem de bu yolla ülkemizdeki kadın girişimcilere desteğimizi sürdürüyoruz.”

trabzon-mutfagi-hilton-005.jpgKadınların ekonomik yönden bağımsızlıklarını kazanmalarını her daim destekleyen Hilton İstanbul Bosphorus, belli aralıklarla gerçekleştirdiği “Yerel Mutfak, Global Lezzet” projesiyle hem yerel mutfakları gelecek nesillere aktarıyor hem de bu yolla kadın girişimcilere olan desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar, Adana, Seferihisar, Giresun, Mardin ve Antakya’nın yöresel lezzetlerini Lalezar misafirleri ile buluşturan Hilton İstanbul Bosphorus, 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli Karadeniz mutfağının en özel tatlarını, tadına doyulmaz bir sofrada deneyimlemek isteyen tüm lezzet tutkunlarını bekliyor.

trabzon-mutfagi-hilton-003.jpg
HILTON ISTANBUL BOSPHORUS HAKKıNDA

Türkiye’nin ilk uluslararası beş yıldızlı oteli Hilton Istanbul Bosphorus, muhteşem manzarası ve özenle düzenlenmiş bahçeleriyle misafirlerine resort duygusu yaşatmaktadır. 1955’ten beri Türk misafirperverliğinin elçisi olan ikonik otel, köklü tarihiyle misafirlerine mükemmel kalitede hizmet sunmaktadır. İstanbul’un kalbinde Kongre Vadisi’nin yanı başında yer alan otel, Taksim Meydanı’na yürüme mesafesindedir. Hilton İstanbul Bosphorus, tamamı özel balkon veya terasa sahip şehir, bahçe veya Boğaz manzaralı 500 odası, lüks bir deneyim arayan misafirler için Executive oda ve süitleri, ödüllü Executive Lounge’ı, Türk ve dünya mutfağından seçkin lezzetleri sunan restoranlarıyla İstanbul'un seçkin mekanları arasındadır. Geniş odaları, çocuklu ailelerin ihtiyaç duyabilecekleri tüm malzemeleri sunmasıyla otel, aile dostu oteller arasında gösterilmektedir. Deneyimli terapistlerin hizmet verdiği sağlık kulübü & spa’sı, 24 saat açık spor salonu, açık ve kapalı havuzu, sauna, Türk hamamı, masaj odaları, tenis kortları ve koşu alanlarıyla Hilton Istanbul Bosphorus konuklarına eşsiz bir konaklama ve etkinlik deneyimi sunmaktadır.

trabzon-mutfagi-hilton-004.jpgHILTON HAKKıNDA

Hilton (NYSE: HLT) 113 ülke ve bölgedeki 5.700 otelde 923.000’ü aşkın odayı kapsayan, dünya klasmanındaki 17 markalık portföyüyle lider bir küresel konaklama şirketidir. Dünyanın en konuksever şirketi olmayı kendine misyon edinen ve 2018 yılında dünyanın en iyi işverenler listesinde kendine yer bulan Hilton, 100 yıllık tarihi boyunca 3 milyarı aşkın misafiri ağırladı. Ödüllü misafir sadakat programı Hilton Honors kanalı ile doğrudan Hilton ile rezervasyon yaptıran 89 milyonu aşkın üyeye, otel konaklamaları için Puanlar ve paranın satın alamayacağı deneyimler sunan Hilton müşterilerine artı oda seçimi, Dijital Anahtar ve Bağlantılı Oda ile dijital giriş dahil anlık avantajlar sunuyor. 
trabzon-mutfagi-hilton-006.jpg
 

Bu haber toplam 4245 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.