• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

TİM'den 1.2 milyon turist getiren Odeon Turizm'e ödül

TİM'den 1.2 milyon turist getiren Odeon Turizm'e ödül
OTI Holding iştiraki Odeon Turizm, 2017’de başta Rusya ve Almanya olmak üzere 1.2 milyon turistin Türkiye’yi ziyaret etmesine öncülük etti.

İSTANBUL, OTI Holding iştiraki Odeon Turizm, 2017’de başta Rusya ve Almanya olmak üzere 1.2 milyon turistin Türkiye’yi ziyaret etmesine öncülük etti.

OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, “OTI Holding olarak 2018 yılında Türkiye’de 1.5 milyon, tüm dünyada da toplam 3 milyon 200 bin turiste hizmet vererek  2.2 milyar dolar konsolide ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

odeon-turizm.jpgTur operatörlüğü, seyahat acenteliği, konaklama, havacılık ve güvenlik alanında faaliyet gösteren OTI Holding’in bir iştiraki olan Odeon Turizm İşletmeciliği A.Ş., turizmin zor yıllarından 2017’de Türkiye’ye 1.2 milyon turistin ziyaret etmesine öncülük etti.

Başta Rusya olmak üzere Almanya, Ukrayna, Polonya, Belarus ve Gürcistan’dan Türkiye’ye turist getiren şirket 411 milyon 467 bin dolar gelir elde etti. Geçen yıl 32.4 milyon turistin Türkiye’yi ziyaret ettiği dikkate alındığında Odeon Turizm, böylece tek başına toplam turistin yüzde 3.7’sini Türkiye’ye getirmeyi başardı.

Odeon Turizm 2017 yılında elde ettiği 411.4 milyon dolarlık gelirle Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ve Ticaret Bakanlığı’nın katkıları ile gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında çifte ödüle layık görüldü. Şirkete, hem “Seyahat Acenteciliği Hizmetleri” kategorisinde birincilik ödülü, hem de Türkiye genelinde tüm sektörlerde hizmet ihracatı 9’uncusu ödülü verildi.  

Odeon Turizm İşletmeciliği adına OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, “Seyahat Acenteciliği Hizmetleri” kategorisindeki birincilik ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı İlker Aycı’dan, Türkiye genelinde tüm sektörlerde hizmet ihracatı 9’unculuk ödülünü de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Uluslararası arenada yerimizi sağlamlaştırdık 

Ayhan Bektaş, OTI Holding olarak, Türkiye’nin turizm potansiyeline her zaman inandıklarını söyledi. Bektaş, “2016 yılında 65 milyon Euro ciroya sahip Alman tur operatörü Ferien Touristik’i satın aldık. Avrupa ülkeleri öncelikli olmak üzere, yatırımlarımız artarak devam ediyor. 2018 yılında ise Türkiye’de 1.5 milyon, tüm dünyada da toplam 3 milyon 200 bin turiste hizmet vererek  2.2 milyar dolar konsolide ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. 16 ülkedeki 27 aktif şirketi ile uluslararası arenadaki yerini sağlamlaştıran 26 yıllık bir Türk tur operatörü grubu olarak, tüm çalışmalarımızın meyvesini toplamaya devam edeceğimize ve önümüzdeki yıl da ödülü yeniden alacağımıza inanıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 2843 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.