• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

THY Kargo ilk Boeing 777 uçağı aldı

THY Kargo ilk Boeing 777 uçağı aldı
Boeing ve Türk Hava Yolları, bayrak taşıyıcının başarılı alt markası Turkish Cargo’nun ilk 777 Kargo Uçağının teslimini kutladı.

İSTANBUL- Boeing ve Türk Hava Yolları, bugün küresel taşıyıcının ilk 777 kargo uçağının teslimatını kutladı. Teslim alınan uçak, Türk Hava Yolları’nın hava kargo taşımacılığı sektöründe hızla yükselen, başarılı alt markası Turkish Cargo’nun bu yıl içerisinde sipariş ettiği iki adet 777 kargo uçağının ilki olma özelliğini taşıyor.

-boeing-777.jpgTHY Teknik'te düzenlenen teslim töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı; büyük zorlukların yaşandığı 2016 yılından sonra çok farklı bir 2017 yılı geçirdiklerini söyledi.

''Her zorlukta bir kolaylık vardır'' diyen Aycı, ''Zoru kolaylaştıran çalışmaktır, emektir, alın teridir, birlik beraberliktir. Buradan bakıldığında çok daha aydınlık görülmektedir'' diye konuştu. Aycı, THY'nin de yeni evine taşınmanın gayreti içinde olduğunu vurguladı. Aycı, 3. Havalimanı'nın sadece yolcu transferiyle değil, iş adamlarının ürettikleri malların dünyaya yayılmasında da önemli rol oynayacağını belirtti.

THY Kargonun hedefi dünyada ilk beşe girmek

THY Kargonun hedefinin dünyada ilk 5’e girmek olduğunu söyleyen Aycı, ''Bugün, burada birlikte kutladığımız ilk 777 kargo uçağımızın teslimatı, süratle geliştirdiğimiz kargo faaliyetlerimiz için önemli bir dönüm noktasını teşkil ediyor. Türk Hava Yolları'nın başarılı alt markası Turkish Cargo, 2017’nin Ocak ayı itibariyle direkt kargo seferi düzenlediği nokta sayısını 55’ten 73’e çıkarıp; taşınan kargo miktarını geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29 oranında artırarak, yaklaşık bir milyon tona yükseltti. Türk Hava Yolları kargonun hedefi dünyada ilk beşe girmektir. Bu dikkat çeken performans, sektörel anlamda oldukça büyük bir başarı. Hızla büyüyen kargo operasyonlarımıza artı değer katacak bu teslimat ile eminim ki alanında etkin profil çizen Turkish Cargo, mevcuttakinden daha fazla rekabet ve genişleme hızı ile İstanbul'daki merkezimizden kısa ve uzun menzilli noktalara daha kısa sürede ulaşarak çizdiği yükselen grafiği daha da yukarıya taşıyacaktır.''

Boeing 777 F kargo uçağının 102 ton kapasite ve 9 bin kilometre menzili ile yer operasyonlarına en müsait uçaklardan biri olduğunu belirten Aycı, uçağın yakıt verimliliği bakımından da oldukça iyi bir performans sergilediğini kaydetti.

İlk uçuş Dubai'ye

Yeni kargo uçağının ilk seferini bugün Dubai'ye gerçekleştireceğini ifade eden Aycı, Turkısh Cargo'nun yeni hatlarla birlikte 2018 yılında 82 noktaya operasyon yapacağını söyledi.

Aycı, çalışanların 2016 yılında yaptığı fedakarlığın 2017 yılında meyvesini verdiğini belirterek, çalışanların haklarını vermede kayıtsız kalmayacaklarını ifade etti.

Başarılı olmaya mecburuz

THY'nin sadece yolcu ve kargo taşıyan bir şirket değil bu ülkenin medeniyetini de dünyanın her noktasına taşıyan bir şirket olduğunun altını çizen Aycı, ''Bu yönüyle THY bir havayolu şirketi olmanın ötesinde çok daha farklı ve anlamlıdır. Biz başarıya mecburuz. Biz buna inanmışız. Bu yolda çalışmaya mecburuz'' diye konuştu.

Suriyeli mülteciler için bir uçak dolusu ilaç

Aycı, Boeing'in kargo uçağını ülkeye teslim ederken Suriyeli mülteciler için de bir uçak dolucu ilaç gönderdiğini sözlerine ekledi.

THY Genel müdürü Bilal Ekşi de konuşmasında 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü'nü kutladı.

Ekşi: "2018 yılı çok daha güzel geçecek''

2003 yılından sonra Türk sivil havacılığının global hale geldiğini vurgulayan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, bugün düzenlenen törenin de bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Ekşi, Çalışanların 2016 yılında yaptığı fedakarlığın kendilerini 2017 yılında çok daha farklı bir noktaya getirdiğini belirterek, "Bugün sergilenen manzaranın bunun ispatıdır. Türkiye büyürse THY'nin de büyüyeceğine inanıyoruz. Tarihi rekorlar kırdık. 2018 yılının işaretleri çok daha güzel olacağını gösteriyor. Önümüz daha da aydınlıktır. Yeni Boeing 777 uçağımızın işimize bereket getirmesini diliyorum'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar Boeing 777 F kargo uçağının teslim kurdelesini kesti. Dünyanın en uzun menzilli ikiz motorlu kargo uçağı olan 777 F, teknolojik anlamda, gelişmiş 777-200 LR (uzun menzilli) yolcu uçağına dayanmakla birlikte, 102,000 kilogram tam yüklü hali ile 4,900 deniz mili (9,070 km) uçabiliyor.

Bu haber toplam 4049 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.